Scudo Sports

Evet benim de bisikletim çalındı

evet yaa.. üzerinde alarm olan U-kilit üretirlerse acayip çok satar.. şahsen ben alırım :cool:

şu an ki kilidim şöyle birşey ama ne kadar güvenilir olduğu konusunda bi fikrim yok.. sağlam duruyor.. şimdilik!!!

https://i.hizliresim.com/zn4jN9.jpg

Scudo
@anti panik
Hocam nasıl kolay kolay kesemezler? 50 TL'ye kadar kilitlerin çoğunun bir penselik işi var. Düzgün bir pense, kargaburun ile o çelik halatlı kilitleri öyle bir keserler ki süreceği en fazla 30 saniye olur.

@trkc
Sosyolojik açıdan kısas kişiyi suçtan o kadar uzak tutan bir yöntem değil. Cezanın ağır olmasının, suçun işlenmesi sırasında çok etkisi yok yani. Zira suç işleyen kimse yakalanmayacağını düşünür. Araçla hız yapan kişi de kaza yapmayacağını düşünür mesela. Yakalanmayacağını düşündüğü için cezanın ne olduğu çok fark etmez.

Kilit kullanmayı düşünmüyorum ama mesela kullanacak olsaydım aşağıdakilerden birini alırdım :p

Alarmsız:
(link)

Alarmlı:
(link)

Alarmlı U kilit ( bunun için keşke üretilse diyenler olmuş, var zaten :) )
(link)

@Türka¥

Öncelikle geçmiş olsun.O bisiklet alarmlarından Aliexpress'den aldım ama Delta'da satılan M-Wave modelinin çakması ve çakma alarmları tavsiye etmiyorum,kıyın 60 liraya orjinal alın.Çin'den gelenlerin hassaslığı berbat,ancak bisklete binip pedal çevirdikten sonra ötmeye başlıyor,ya da sertçe seleye vurursanız falan.M-Wave modelini Youtube'da Geziniyo kanalında izlemiştim,hassaslığını çok başarılı bulmuştum.Tabi ne kadar caydırıcı orası tartışılır.Başımdan şöyle bir olay geçti;Tur sırasında suyum bitti,bakkala girerken alarmı çalıştırdım,çıkışta alarmı kapatmayı unuttum,kulaklığımı taktım(bu arada motorlu araç girişi olmayan sahil yolundayım,müziğin sesi oldukça açık).Her neyse ben alarmın açık olduğunu yaklaşık 2 dk sonra kulağımdaki müzik bitince anladım,cayır cayır bağırıyordu :) Bir Allah'ın kulu da bir şey yapmadı,durdurmadı beni.Gerçi kaskım,taytım,ışıklarım üstümde,bisikletçiyim yani,hırsız olmadığım belli.Ha onlar olmasa üstümde bile kim durdurur,kim karışır ? Bu zamanda bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışı hakim,kimse hırsızla dalaşmak istemez.Ha gecenin köründe apartman içi,önü vs. alarm çalışır,hırsız panikleyip kaçar,öyle bir faydası olabilir.Benim tavsiyem eğer eve çıkaramıyorsanız bisikleti,arkadaşınki gibi dükkan önünde ve belli süre kullanmayacaksınız,tüm bu kilit ve alarmlara ek olarak çıkarın ön tekeri,çoğu mandallı zaten,koyun eve,dükkana,başka bir yere,hırsız binip gidemesin.Çalacaksa ve vakti varsa en fazla arka tekeri söker,ruble arka aktarıcı falan gider(Forumda bir arkadaşın arka ve ön tekeri sökmüşler öyle,kadro kalmış geride).Maalesef ülke şartları bu,ne kadar tedbir,o kadar caydırıcılık.

@Anonim ufak bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Bildiğin gibi yeryüzüne yüzlerce peygamber gönderildi hepsi de islamı anlattı. Kaideler hiç değişmedi hammurabi döneminde de şeriat yine vardı kısasta yine vardı bilgilendirmek istedim

geçmiş olsun bir defa eşimin kız kardeşimden kalma çok eski bir bisikleti çalınmıştı oğlumuzla beraber turlayabiliyorduk sayesinde ,maddi değerinden ziyade hatırası ve haksızlığa maruz kalma durumu çok sinir bozucu oluyor umudunuzu kırmak istemem ama bulunması çok zordur.

Geri