Scudo Sports

Evet benim de bisikletim çalındı

Scudo
@Owlknife

@Owlknife

Benim bisiklette gidonda " gps pro "yazıyor..
Valla kullanma klavuzunda bu konuda bilgi yoktu.
Ben hala ne anlama geldiğini bilmiyorum???..:D:D

Bilenimiz var mıdır..?
Teşekkür ederim.:)

@Owlknife
Anladım hocam..
Gps var yaniii..
Şimdi biraz rahatlama ve gevşeme geldi bana...:):):)

@anti panik yoktur be şaka yaptım sakın güvenipte ortalık yerde bırakma :)
Gerçi emin değilim ama şarj girişi falan olması lazım

Ya sıkıldım artık bu çalınma haberlerinden. Adam çalışıyor biriktirip alıyor. Şerefsizin biri gelip 1 dk da alıp gidiyor. Ceza yok bişi yok. Bence hırsızlık yapanın kolunun kesilmesi lazım. Bak bakalım bir daha bir şey çalabiliyor mu.

@eser3424

Cahiliye dönemleri geride kaldı maalesef, kısasa kısas hükümlerinin geçerli olduğu barbarlık yılları karanlık çağlara dairdir kanımca, gelecek için umut ışığı değil cümleleriniz, üzgünüm sizin adınıza!

@Owlknife

Bu nasıl cinsiyetçi bir dildir, ne kadar çirkin bir tanımlama. Forumda sadece erkek kullanıcıların aktif olmadığını hatırlatırım size. Günlük yaşantınızda da bu çirkin tanımları hayatınızdan çıkarmanız ümidiyle!

Düzenleme: Mesaj yönetim tarafından silindiği için, hala konuda kalmasının bir lüzumu yok sanırım.

@Anonim
Peki tecavüz edenin hadım edilmesi olayına karşı mısınız?

@eser3424 Bunlar ucuz polemikler, geçelim bu konuları, bu forum ne bu konuların tartılaşılacağı bir platform ne de bu konular böyle üstünkörü tartışılacak şeyler değil. Kabaca fikir oluşması açısından bir iki cümle söylemek gerekirse; ceza sisteminden önce tartışılması gereken şey sistemin kendisi. Bireyi karanlığa (tecavüz, hırsızlık, cinayet vs.) iten toplumsal ve kültürel nedenler, sosyolojik yapı, eğitim, din vs. gibi başlıkların her biri başlı başına tartşılmalı ki tartışılıyor da zaten gelişmiş toplumlarda. Asmak kesmek kolay, barbarlık/ilkellik genlerimizde var zaten, önemli olan bireyi suç işlemeye yönelten nedenleri ortadan kaldırmak, suça ceza bulmak değil!

@Anonim

Cahiliye dönemi İslamiyetten önceki dönem değil miydi ? hani şu kız çocuklarının canlı canlı gömüldüğü dönem. Barbarlık dediğiniz şeriat hükümlerini de biraz araştırın derim. Arabistan da dükkanlar açık bırakılıp namazlara gidiliyor pekte geride kalmış bir öneri değilmiş demek ki. He avrupa gibi Amerika gibi olmayalım da demiyorum olalım ama şunlara da bakmak lazım; Avrupanın ve Amerikanın girdiği savaşlar, Müslümanlar üzerinde yaptığı sömürgeler, İngilizlerin sırf petrol kaynaklarını almak için nasıl iç karışıklık başlatığı şuan güncel bir örnekte veriyim kullandığınız telefonların, yediğiniz çikolatanın, giydiğiniz kıyafetlerin ham madde rezervi hangi ülkelerden yapılıyor, nasıl şartlarda çalıştırılıyor, bir iphone satışından firma ne kadar ham madde rezervini sağlayan kişi ne kadar kazanıyor biraz araştırın derim. Toplu halde bir şeyleri yıkınca, bir yerlerin düzenini bozunca, oradaki halkı birbirine düşman yapıp yüzyıllarca sürecek iç karışıklığın fitilini ateşleyince barbar olmuyorsun ama Kuran'ın hükmünü tavsiye edince geride kalmışlık, barbarlık oluyor. Müslümanlar bugün bu durumdaysa bunun sebebi Kuran'dan uzaklaştıkları içindir.

@yakup3457 Cümlelerimden İslamiyetle veya Şeriatla ilgili bir vurguyu nereden çıkardınız anlamadım! "Kısasa kısas" vurgusu ise eğer üstünüze alındığınız olay Hammurabi kanunlarına bakın bakalım, o zamanlar İslamiyet veya Hristiyanlık gibi dinler yok ortada henüz, M.Ö 18. yy Babil'inden söz ediyoruz, orada var mıymış yok muymuş kısasa kısas bir araştırın önce? Cahiliye dönemini biliyorsunuz da madem "kısasa kısas"ı neden sadece şeriat hükümlerine dahil ettiniz ilginç! Araştırma tavsiye ederken araştırmış olmak önemli sanki?
Ne batı, ne Amerika ne de Avrupa hayranlığına dair tek bir kelime bile yok cümlelerimde. Kapitalist/Emperyalist düzenin getirdiği faşizmden veya vahşetten bahsetmiyorum bile.
Gereksiz bir alınganlıkla özünüzü ortaya koymuşsunuz sadece! Gerek yok böyle polemiklere, bir önceki mesajımda arkadaşa bahsettiğim gibi burası bu konuların tartışılacağı bir platform değil, başka forumlarda veya özelde bu tartışmaları yapabiliriz, selamlar.

Selam herkese..

Burayı bir iki gün okuduktan sonra..

Hırsızlık mevzunun boyutunu daha iyi anladım ve aşağıdaki ürünü satın aldım.
Tecrübelerim.:
İlk etapta bisiklet üzerinde montaj yapacak yer bulmakta zorlandım.
Sele borusu kalın geldi ve olmadı.

Sonra alarmı kurduktan sonra fazla hassas olmadığını farkettim.
Yani 2 cm civarı bir zemberek hareketi ve daha fazlasında alet devreye giriyor.

Bende bu durumda alarmı mevcut şifreli halat kilit üstüne takmaya karar verdim.

Benim için pek kullanışlı olmadı .Çünkü hem şifreli kilit şifresi..hem alarm şifresi ile uğraşmam gerek.
Ama hırsızlığa karşı daha güvenli oldu.;

1)Hırsız bisikleti kucaklayarak götürürse alarm devreye girer.
2)Hırsız kilidin halatını kesmeye çalışırsa alarm devreye girer..
Ses seviyesi 120 desibel.
Hiç fena değil.
Ama şifreleme tek bir defada olsa daha kullanışlı olurdu.:)

(link)

Güvenilir bir asma kilit olsa sağlam zincire kumaş kaplanıp kullanılabilir.

@akiros

Anlıyorum hocam. Ancak:
Hırsızlık konusunda evime hırsız girdiği için tecrübeliyim.
Alarm hırsızları deşifre ettiği hırsızlar alarma pek bulaşmazlar..:)

Bu nedenle tek başına 1 cm lik halat kilit taksak da yetmez.
Bisiklet tenha bir yerde olmamalı mutlaka alarmı olmalı..:)

geçmiş olsun, 3. katta oturuyorum ona rağmen her gece salona örtü serip içeri alıyorum, sabahları daire önüne bağlıyorum. bizim katta 6 bisiklet bağlı böyle. hırsızlar keşfedecek diye korkuyoruz öyle.

Aldığım ürün halatsız ..

Ama üzerinde alarm var ve başarılı.

Bu tarz halatlı ve alarmlı bir ürün olsa süper olurdu..:):)

Üreticilere "ilanen" duyurulur. Tuşlu alarmı olan halatlı kilit lazım.:)

(link)

Geri