Scudo Sports

Evet benim de bisikletim çalındı

@Owlknife Atapark hocam altınparkı biliyorum arada biraz mesafe var. Forum ankara civarlarında burası.

@anti panik aynen öyle hocam kilit ama sağlam kilit lazım.

@hasanmustafa inşallah hocam. Bulamazsam dediğim gibi bir daha bisiklet alacak ne param ne hevesim olmaz.

@Kuzey Ege valla hocam hukuk öğrencisiyim ama bulursam çoluk çocuk demem insan evladı demem kendi cezamı kendim veririm o derece hırslıyım.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Scudo
Çok geçmiş olsun. Bi de öğrenciymişsin imkanları zorlayıp almışsın ve çalınmış. İnşallah tek parça sağlam olarak bulursun. Allah sabır versin.

Ben Adana'dayım. Sırf gözümün önünden ayırmamak için kilit dahi almadım henüz çünkü kilide güvenip bırakırsam ve çalınırsa çalana değil kendime kızarım en çok...

Ama daha yolun başındayım, ileride kilit illaki gerekecek çünkü birçok yere artık bisikletle gitmek isteyeceğim tam alışınca. O zaman arkadaşların dediği gibi sağlam bir kilit şart. Ama kilitle de max. 5 dk uzak durmak lazım ne kadar uzun süre kontrol etmezsen o kadar risk var.

Apartmanın bahçesindeki parmaklıklara kilitleyen var ama onların bisikleti ucuz hepsini toplasan benimki etmez, güvenemiyorum ya nasıl bir memlekette yaşıyoruz...

@uluyol

Ben şimdi biraz daha araştırdım.
Kilitlerin bir de alarmlısı var.
Çoğu motor için.Ama bisikletede uyar.:)

(link)

Bisikletinizin goruntusunu koyun. Emniyete gitmissinizdir insallah. Yada savcilga. En azindan civardaki kameralar incelenir. Birde merak ettigim kilit yok muydu bisiklette?

@anti panik

Gövdeden sabit bir yere kilitli bisikletin çalınma anı kameradan izlendi. hırsızın kilidi kesmesi 8 sn. sürdü. ben anahtarımla o kadar kısa sürede açamıyorum

U kilit candır
(link)
İçi parmak kalınlığında çelik, dışı ise hem bisikleti çizmemesi hem de demir makası,çekiç vb. etkisini azaltmak için kalın yumuşak plastik kaplama.
Sadece ağır (1.5kg)taşımak sıkıntı ama geceleri bununla kilitliyorum..

@hsngrms valla kansızdan bol adam kalmadı memlekette. İnşallah bulurum zaten yarın gezicem buldum buldum bulamadım sonu pek ümit verici değil let go sahibinden gibi yerlerden takip edebilirim en fazla.

@Adem Gül hocam kilit yerde kesilmiş duruyordu öylece.

geçmiş olsun..

bu arkadaşımız için söylemiyorum ama birçok bisikletin üzerinde bu tarz kilitlerden görüyorum..
en kolay kesilen kilitler bunlar, eğer buna benzer bir kilidiniz varsa acilen kullanmaktan vazgeçin yada bunu ikinci (destek) kilit olarak kullanın

https://i.hizliresim.com/ZY7yyg.jpg

@Türka¥
Üniversitedeyken 2 kafadır tüm paramızı bisiklete yatırmış dağ bisikleti almıştık Sakaryada ve civarında gezmek için. Sapanca, Maşukiye derken baya iyi de geziyorduk haftasonu sabah ezanından önce çıkıp akşama kadar gezip akşam trenle Sakaryaya dönüyorduk. Neyse olaya geleyim. İkimizde de bu tip spiral kilit vardı. Bir gün baktım bu arkadaş kilidin anahtarlarını kaybetmiş ve kilidin mekanizma kısmını sallıyor 30 sn içinde şak diye açıldı. Dedim ne oldu bozuldu mu? "Yok anahtarı kaybettim sonra uğraşırken kolayca açıldı zaten ben de böyle kullanıyorum kim nereden bilecek" diye cevapladı. :D Tabi ikimizde Allaha şükür çaldırmadan geri sattık sınavlar yaklaşıp vakit ayıramaz olunca hevesimiz de geçti gitti.

Tabiki bu olaydan sonra spiral kilit en son güveneceğim şeydir. Üzerine hortum geçirilmiş zincir + asma kilit bundan her türlü iyidir. :)
Amma ve lakin En iyisi hiç kilit kullanmamak böylece asla gözünün önünden ayırmak istemezsin. Bıraktığında çalınma riskinin olduğu yere de kilidin yok diye götürmezsin. Çalınmasındansa daha az binmeyi tercih eder herhalde herkes.

@uluyol geçmiş olsun umarım bulunur. Nacizane bir tavsiye tüm arkadaşlarıma ben şu videoyuyu izlemiştim. Çok pahalı ve iddialı motor kilitlerinin testleri var bunlar bile bu kadar kolaysa bizim kilitlere kesinlikle güven olmaz civata makası elde taşınabilir durumdadır onlar bizim basit kilitleri rahat kesiyor.

Hiç bisiklet çaldırmadım ancak sahip olduğum bisiklet pahalılaştıkça hep içime bir kurt düşmeye başladı. Çok geçmiş olsun, cidden üzücü bir olay. Aynısı benim başıma gelse utanmadan ağlarım yani.

@Gökhan Akkaya sağolun hocam ben de burada okuyordum üzülüyordum başıma gelse naparım diye düşünüyordum ki geldi.

@ebaklaci hocam en mantıklısı kilitsiz göz önünden ayırmamak. Ya da çok uzun süreli bırakmamak.

@hsngrms doğru hocam gerçekten kilit incecik kerpetenle bile az zorlasa açılır cinsten.

kilitlemek bu şerefsizleri fark etmemiz için bize zaman kazandırır ama korumaz. U kilit ve spiral kilit çift kitleyip gözümüzün önünden ayırmamak en iyisi. Apartman boşluklarına, bodrumlara, merdiven kenarlarına güvenmeyip evin içinde tutmak daha güvenli bence. Dükkan önünde de anlık bir durum olduğundan içeri almak daha iyi sanırım. Herkes bisikletini edinmek için çok zahmetlere giriyor çoğumuz borç harç alıyoruz sonra bu ...... Geliyo emeğimizi alıp götürüyor.

@ebaklaci öyle gerçekten. Normalde evde de evin içine koyarım boş oda var. Dükkanın önünden de nasıl bir cesaretle adam çaldı ona da ayrı hayret ediyorum. Muhtemelen bizi izlemiş uzun süre.

• Beğen
Tepkiler: ebaklaci
Aynen keşif yapmıştır mutlaka. Ceza çok ağırlaşsa yapamazlar ama şuan yakalansa bile hemen salı veriliyor. Kapkaç olaylarında cezalar ağırlaşınca bu olaylar azaldı. Ağır yaptırımları tüm kanunsuz işlere getirseler eminim bu tarz olaylar azalır.

@uluyol Cok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda bulunur. Ne yazık ki bu tür insancıklar artmaya başladı. Zengine çalana çırpana dokunmazlar giderler bizim gibi insanların bisikletine göz dikerler.

@Hasan Ç. hocam sanki ''zengine dokunmazlar gelir bizi bulurlar'' kelimesi biraz ağır kaçmış. Zengin de fakir de çalışarak parasını kazanma derdinde.

@Hasan Ç. Sağolun hocam. İnşallah.

Bu arada ben polise başvurmadım bir şey çıkmaz üstüne düşmezler diye ama mesela şu an bir bisikletçide görsem alabilir miyim acaba yoksa polise başvurmam şart mı?

Mutlaka polise gidin, faturanız garanti belgeniz (seri nosu lazım olacak), kamera kaydı bulursanız daha iyi olur, bisikletin ayırt edici özelliği bir köşesindeki işaret falan ve varsa yazın. Tutanak vs. elinizde olsun ki bir yerde bisikleti bulursanız tutanakla bisiklete el koydurup teslim alın. Öteki türlü anca orman kanunlarıyla teslim alırsın oda sizi haklıyken haksıza düşerebilir yada daha da kötüsü size ve yanınızdaki insanlara birşey yapabilirler.

Geri