Scudo Sports

Evde bira yapan var mı?

Bira satışlarında yüzde 5.7 düşüş yaşayan Anadolu Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Tuncay Özilhan, evde yapılan biranın vergide kayba neden olduğunu belirtirken 'durumu yetkililerle paylaştığını' söyledi.

Kaynak: (link)

Scudo
tütüne ve tütün ürünlerinin yanı sıra alkollü içeceklere son on yılda yapılan vergi zamları ortada. bu yapılan zamlarda ülkedeki borçları kapatmak isteyip vatandaşın omzuna bindirilen yükün dışında çok dindar ve sayın hükümetimiz milleti bıktırmak isteyip yaptığı zamlar da var. 2003-2016 döneminde rakının fiyatı yüzde 500, evet yanlış okumadınız yüzde 500 (BEŞ YÜZ) zam gördü. Biranın ki yüzde 423, şarap fiyatları ise yüzde 235 arttı. bu zamlar karşısında kafası çalışan her vatandaşın yapacağı gibi insanlar evde bira ya da şarap yapımına başladı. demem o ki bira satışlarının düşmesine neden olan evde bira yapımı değil ultra ultra yapılan zamlardır! bunun üzerine pişmiş kelle gibi sırıtıp televizyona çıkıp "evde yapılan biralardan vergi alınsın" demek terbiyesizliktir,ahlaksızlıktır.

@Ghost Buster ayrıca kıraathane esnafının hali nicedir deyüp evde yapılan çaydan,meşhur adıyamanlı çiğ köftecinin işleri kesattır deyip evde yapılan çiğ köfteden de vergi alınsın. siz kimsiniz ki evde iş yapıyorsunuz hayırdır ??? devlet baba var bunu yanınıza bırakmaz

Kafalar pırıl pırıl. "Evde yoğurt da mayalamayın, limonata falan da yapmayın sakın hazırı var" diye devam edecek sanırım.

Kırık pirinçli, glikoz şurubundan üretilmiş, hepsi birbirinin aynı biralarını tüketmek istemiyorum.

@Ilter Elmas

Satışlar evde yapılan biradan mı düştü?

1) 7.25 TL birada vergi 4.32 TL
2) 22'den sonra alkol satışı yok
3) Baskılarla birçok içki içilen mekan kapandı
4) Alkollüler festival sponsoru olamıyor
5) Alkol reklamı yasak
6) Onlarca konser ve festival iptal edildi

(link)

Ahahah. Yaşasın tam tahıldan bira.
O değil, birkaç arkadaş birleşip uygun mekanı ayarlayıp kooperatif mantığında tam tahıl en mantıklısı. Arpaya ek vergi koymazlar herhalde. Maya da yurtdışından 22 avro aşağısına gelecek şekilde sipariş verilebilir.

sahte zehirli alkollü içkilere karşı en iyi verilecek savaş evde içki yapımıdır.bunu yaygınlaştıralım.devlet vergiyi artırıp sahtecilere teşvik veriyor.vatandaş ölüyor umurunda bile değil,o vergi derdinde.

Alkolü neredeyse (birkaç ayda 2 şişe falan) bıraktım sigarayı da bırakırsam tamamdır :) Beni ve cüzdanı asıl sarsan sigara zaten her gün her gün :(

Alkol ve sigara kullanmıyorum. Ama buradaki tartışma ve fikirler ilginç geldi ve çocukluğumdan bir şarkı ile empati yapmak istedim. Ah ah Sibel Egemen abla....

Karanlık sokaklar, yalnız bir adam
Yürüyor yollarda ardına bakmadan
Takılıp düşse de kendi başına kalkacak
Ve ona hiçkimse dönüp bakmayacak...

Devlete evde bira yapanları şikayet edenlerin niyetleri;vergi kaybının belirtilmesi mi,bira almayıp evde yapanların şikayet edilmesi mi,yoksa kendi gelir kayıpları mı,bunu bilmiyoruz..

Yalnız devlet ne olursa olsun,bu içkiden alınan vergiyi azaltmaz..

Devlet adamları,sosyolojiden/psikolojiden filan zerre anlamıyorlar..
Atatürk konusunda hangi tavırı takındıklarını biliyoruz..Devlet Atatürk'le uğraştıkça,insanlar Anıtkabir ziyaretçi rekorları kırıyorlar..
Kendimden de bir örnek veriyim..2002'de içki içen biri değildim..Ayrıca müslümandım da..Bugün içki içiyorum ve ateistim..
Gerçi yazın içtiğim 3-5 şişe bira..Buna da içmek denmez..Kışın hiç içmem..
Bir şey daha söyleyeyim..Bugün bir haber izledim..Beden eğitimi öğretmeni birisi,kaçak içki yapıp satıyormuş..Yakalayıp,hapse atmışlar..Olaya bakın..Breaking Bad gibi oldu Türkiye..Branşı spor olan bir öğretmen,böyle pis işlerle uğraşıyor..Bunun nedeni nedir?Kişisel bir durum mu bu?Mümkün mü böyle bir şey?2002 öncesinde böyle şeyler duyuyor muyduk?

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan tütün, tütün mamulleri, alkol ve alkollü içkilerin ithalat denetimi tebliğine göre, tebliğ kapsamında belirlenen dökme alkollü içkilerin, alkollü içki kökenli karışım içkilerin, alkollü içki üretiminde kullanılabilecek tarımsal kökenli distilatların ve su, gıda alkolü gibi hammadde veya katkı maddeleri ilavesiyle alkollü içki hazırlanmasında kullanılabilecek konsantre içkilerin serbest dolaşımı ve ithali yapılamayacak.

Kaynak: (link)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Tuborg grubu biralara zaten Anadolu grubunun biralarından daha fazla satıyordu ve Tuborg'un pazar payı sürekli artıyordu. Artık Tuborg grubu farkı iyice açar.

Geri