Scudo Sports

Evde amatörce bisiklet bakımı

Scudo
@Hasan Hakan Koç

Hakan'cım merhaba

Herşey inan karşılıklı. Bende sizler için hep aynı şeyleri düşünüyorum.
Sizler gibi arkadaşlarım, dostlarım olduğu için çok mutluyum.;)

Sevgi ve selamlarımla.

çok güzel olmuş ender abi ellerine sağlık
bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkürler:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Ender abi ellerine sağlık, benim gibi yeni bisiklet alıpta dokunmaya kıyamayanlar için çok güzel bir rehber hazırlamışsın, tekrar teşekkür ederim kendi adıma.

• Beğen
Selam
Bu güzel anlatımınızdan sonra bizede, o balkonda, o pırıl pırıl bisikletin yanında sizinle birlikte kahve içme keyfi kalıyor.

Sewgiler

• Beğen
gerçektende 1000 km lik bir bisiklete göre çok temiz duruyor. Sizden bisiklet alınır :D Bu bakımı ne kadar aralıklarla yapıyorsunuz???

• Beğen
ender abi valla bu amotörü geçmiş çok güzel ayrıntılı bi biçimde anlatmmışınız çok teşekkürler

Lütfü Çolak-Rauf-compaqismail-Turhan Evci-cnaltnk-CROSSCU_31-necod-khan-tengri

Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.

Bu yapılan işlemleri 1 sene önce Bianchi yol bisikletimi toplayan arkadaş yaparken görmüştüm. Bana da öğretsene nasıl oluyor da bu teller boşa çıkıyor dediğimde, sen yapamazsın deyip bana öğretmemişti:mad: :( .

Bende kızıp bozulursa bozulsun yeniden yaptırırım deyip, deneme yanılma yoluyla bu tellerin bollaşıp, tel sürtünmesini azaltmak için yapılan yağlamayı öğrendim. ;)

Tabi tüm forumdaki arkadaşlarımda faydalansın diye , sıcaklardan dışarı çıkamadığımız bu günlerde sizlerinde paylaşımına açtım. ( Siz gene bu işler için sıcaklara da dua edin :D )

Turhan hocam sen gelki kahvenin en koyusunu içelim balkonda. :)

cnaltnk Bu bakımları bisiklet aslında istediğini belli eder size. Frenler sıkarken bir zorlama yapmaya başlar, vitesler yağ gibi geçmemeye, takılmaya başlar. Bu tip sıkışmaları anladığınız anlarda bu tel yağlama işlemini yapın.
Hele bisikletinizi rutubetli ortamlarda tutuyorsanız, çok sık yıkıyorsanız, bu işlemide belli aralıklarla yapınız. Çünkü su yağı akıtacağı için, tellerde oksitlenme başladığı anda sıkışmalar olur. cnaltnk sen benim 1964 model bisikletimi görsen onu bile yeni sanırsın :D :D

Sevgi ve selamlarımla.

• Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL
Ender abicim merhaba,

Bisikletin bakım aşamalarını o kadar güzel anlatmışsınki pes doğrusu:) ellerin dert görmesin abicim.Çok yararlı bilgiler vermişsin paylaşım ve emeğin için binlerce teşekkürler...

• Beğen
@H.Can DEMİREL

Merhaba Can'cım

Ben bunları yazdım ama dikkat edersen, sevgili Ali ve onun gibi bu bisikletten ekmek yiyenleri de düşünüp, bazı bakım yerlerini açıklamadım.:D

Ama hakikaten bu anlattıklarım, her bisiklet süren amatör arkadaş tarafından yapılabilecek şeyler. Göbek bakımları, bilya, ruble, cant örmek ve akord işleride tabi ki sevgili Ali kardeşimizin ve onun gibi ustaların işi.

Sevgi ve selamlarımla.

@sonmez

Merhaba Sönmez'cim.

İnan Kron'unda çıt sesi duyan seni arıyor. Sende üzülüyorsun görüyorum. Belki arkadaşlara biraz yardımcı olabilirim diye bu bakım konusunu seni düşünerek açtım.
Çoğu çıtırtıları, kendimiz bakımlarını yaparak çözebiliriz. Yoksa her çıt dediğinde kadro çatlamaz ya.

Kullanılan yol yapan her bisiklet zaman içinde bazı yerleri deformasyona uğrar. Bakımlarını iyi ve sık aralıklarla yaparsak, bu deformasyon mümkün mertebe uzun sürelerde olur. Ve herşeyinde bir çaresi vardır.

Sevgi ve selamlarımla.

Ender abi yayınladıgınız bu çalışma için tebrik ederim.Anlatımınız gayet açıklayıcı ve net olmuş. Özellikle yeni başlayan arkadaşlar açısından çok faydalı bir kaynak olacağına inanıyorum. Ben de kendi bisikletimin bakımını uzun zamandır kendim yapıyorum ve anlattıklarınıza da katılıyorum. Bu tarz anlatımlarınızın devamını beklerim. Çalışmalarınızda başarılar.

• Beğen
@Daywalker

Ercüment merhaba

İş bilenin, kılıç kuşananın demişler.:)

Bizler eğer bisikletlerimize iyi bakarsak bakımlarını sık aralıklarla yaparsak, bu bisikletler bizlere senelerce hizmet verir.

Tabi bu işleri o kadar çok bilmeyen, nasıl yapıldığını görmeyen, ama yapmak , öğrenmek için bir kaynak arayan arkadaşlar var ki.
Ben işte, kendi bildiklerimi forum arkadaşlarım ile paylaşayım diye, örneklerle ve resim desteğiyle aktardım. İnşallah faydalı olmuşumdur. ;)

İlgin için teşekkür ediyorum.

Sevgi ve selamlarımla.

Ender ağbicim bakım la ilgili yazdıklarını okudum mükemmel şeyler yazmışsın hiç bilmeyen birisi bile kendi bisiklet bakımını yapabilir.buda büyük avantaj Anlattıkların içi teşekkür ederim.

• Beğen
@alpay ipekgil

Alpay'cım merhaba

Yanlız bu anlatımda senin de katkın var. Resimlerden getirdiğin pit stopu görmüşsündür.;)
Onun olması bisikletimin çok rahat bir şekilde ayakta durmasını sağladı. Vites ayarları bile artık çok rahat bir şekilde, bu pit stop üstünde yapılabiliyir.

Bu anlatımla, bu gibi küçük bakım işlerini fazla bilmeyenlere yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :p

İlgin ve desteğin için teşekkür ediyorum.

Sevgi ve selamlarımla.

sevgili ender abi bisikletinde şu an herhangi bir modifikasyon var mı?fren pabuçları ile kol ayna markaları nedir? teşekkürler

• Beğen
Geri