Lütfü Çolak-Rauf-compaqismail-Turhan Evci-cnaltnk-CROSSCU_31-necod-khan-tengri
Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.
Bu yapılan işlemleri 1 sene önce Bianchi yol bisikletimi toplayan arkadaş yaparken görmüştüm. Bana da öğretsene nasıl oluyor da bu teller boşa çıkıyor dediğimde, sen yapamazsın deyip bana öğretmemişti

.
Bende kızıp bozulursa bozulsun yeniden yaptırırım deyip, deneme yanılma yoluyla bu tellerin bollaşıp, tel sürtünmesini azaltmak için yapılan yağlamayı öğrendim.
Tabi tüm forumdaki arkadaşlarımda faydalansın diye , sıcaklardan dışarı çıkamadığımız bu günlerde sizlerinde paylaşımına açtım. ( Siz gene bu işler için sıcaklara da dua edin

)
Turhan hocam sen gelki kahvenin en koyusunu içelim balkonda.
cnaltnk Bu bakımları bisiklet aslında istediğini belli eder size. Frenler sıkarken bir zorlama yapmaya başlar, vitesler yağ gibi geçmemeye, takılmaya başlar. Bu tip sıkışmaları anladığınız anlarda bu tel yağlama işlemini yapın.
Hele bisikletinizi rutubetli ortamlarda tutuyorsanız, çok sık yıkıyorsanız, bu işlemide belli aralıklarla yapınız. Çünkü su yağı akıtacağı için, tellerde oksitlenme başladığı anda sıkışmalar olur. cnaltnk sen benim 1964 model bisikletimi görsen onu bile yeni sanırsın
Sevgi ve selamlarımla.