Merhaba kusura bakmayın biraz sert bir mesaj olduysa, şimdi uyarınızı yersiz bulduğum için tepki verdim, zira bu tür uyarılar gereksiz (elbette bölüm yöneticisi olarak bariz zararlı olduğunu bildiğim bir bilgi için ben de uyarıda bulunurum kullanıcıya, ama sizin öneriniz varsayım üzerine veyahut olası tehlike üzerine ama fayda ihtimali, zarar ihtimalinden çok daha aşikardır konunun), çünkü bu tür bitkisel otlar asırlardır kullanılıyor ben ciddi bir zarar göreni duymadım, en fazla biraz alerji olur, kaşıntı vs yapar kanımca, en ufak bir rahatsızlıkta, reçete edilerek veya edilmeden leblebi gibi tüketilen ilaçlardan çok daha zararsızdır ,kaldıki yazdıklarımdan çok daha fazlası mesir macununda vs kullanılıyor herkes de tüketiyor geleneksel olarak, yani yazdığım bitkiler 2 gündür ortaya çıkmış şeyler değil, asırlardır insanların faydası için kullanılan şeylerdir, zaten ben de tecrübem gereği zarar vereceğini düşündüğüm bir şeyi önermem kimseye, öte yandan şöyle birşey de var neyin kimin üzerinde nasıl etki yapacağını tam olarak hiç kimse bilemez, doktorlar da bilemez, herkes bir yerde biraz kendi kendinin doktoru olmalıdır, bu yüzden herkesin sorumluluğu da kendinedir. Forum kurallarını da okumanızı da şu yüzden önerdim, başkalarının verdiği bilgiden diğerlerinin mesul tutulamayacağı, herkesin kendi sorumluluğunda, kendince araştırıp, sağduyusu ile hareket etmesi gerektiği bilgisi içindir. Burada saygı kuralları içersinde her türlü bilgi paylaşılır, ama kimi fayda görür, kimi de görmez, kimi bilgi kimine göre yanlıştır , kimine göre doğru, ama saygı ve empati çerçevesinde bilgi akışı herzaman devam eder, etmelidir, bizi de geliştiren budur.
Selamlar,
Hakan Yazman