Scudo Sports

Euroleague - 2016/2017

avkebele

May2009
Tepki
477
Bisiklet
Giant
Her geçen gün daha fazla kitleye ulaşmayı başaran Avrupa Basketbolu'nun şu anda en iyi liglerinden birisine sahip olmamıza ve iki senedir 4 takımla Euroleague'de ülkemizi başarıyla temsil etmemize rağmen forum olarak bu konudan fazlasıyla uzak kaldığımızı farkettim.

Özellikle bu yıl ülkemizi ve BSL'yi fazlasıyla ilgilendiren Euroleague'le alakalı gelişmeleri ilgilenen arkadaşlar ile bu başlık altından hep birlikte takip edebiliriz.

Ligin yarısı bitti ama Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe ve Galatasaray Odebank için umarım güzel bir son bizleri bekliyordur.

İmla.

Scudo
Basketi hiç sevmem ve yukarıdaki Türk takımlardan başka takım bilmem, oyuncu hiç bilmem. Bi kere basket maçına gitmiştim ve futbol kurallarına göre ofsayt dı ( hiç bir basket kuralını bilmem):D . "yav hoca ofsayt " diye bağırdım. İnsanlar bana tip tip baktı. Ama tribünleri manyak coşturuyordum.

Ne kadar basketten anlamasam da Türk takımlarının ve oyuncuların destekçisiyim.

@serhataltay Fenerbahçe'yi yazmaman da bir garip olmuş açıkçası :)

Fenerbahçe sağ olsun sevdirdi 2-3 sezondur düzenli olarak maçları takip etmeye çalışıyorum ve büyük keyif veriyor.
İnanıyorum ki bu yıl Fenerbahçe kupayı alacak, aksilik çıkmazsa da final maçına gideceğim.

Fenerbahçe veya Galatasaray'ın basketboldaki başarıları taraftar sayıları ve camialarının büyüküklükleri göz önüne alındığında hiç şüphesiz Türkiye'deki basketbol ilgilisini artıracaktır.

Şahsen benim de yakından ilgim Obradoviç ile birlikte gelişti :)

• Beğen
Tepkiler: Doğancan Çetin
güzel paylaşım.bu hafta ki maçları değerlendirmeye başlayalım.Öncelikle şu an ki ilk 4 takımın play off a kadar değişeceğini sanmam.FB 3 ya da 4 olacaktır diye düşünüyorum.Bu hafta rakip cska ve kendi evimiz de olacak olan bu maçı kazanmasını bekliyorum.Bennet bu maçta süre alacaktır.Bakalım baskı altın da nasıl oynayacak.
GS Pana'yı ağırlayacak.GS son dönemde ki formu ve Pana nın deplasman zaafiyeti nedeniyle kazanmaya yakın.
Efes Zagrebe konuk olacak ve işi gerçekten zor.Cibona galibiyet serisini devam edecektir.
Daçka milanoya konuk olacak ve sıkıntılara-eksiklere rağmen kazanacaktır.

• Beğen
Tepkiler: avkebele
@ahmetaldag

FB mutlak galibiyet parolası ile çıkacak ki deplasmanda yendiği CSKA'yı bu kez evinde de yenerek lige ayrı bir heyecan katacaktır.

GS'nin Pana'yı yenmesi sadece kendisi için değil tüm takımlarımıza sıralama açısından katı sağlayacak, evinde daha önce Olimpiyakos' u yendi. Pana neden olmasın.

Efes son zamanların en zor deplasmanında ama atletik yapısıyla bize bir sürpriz yaşatabilir.

Daçka'nın bu maçı kazanması farz oldu.

• Beğen
Tepkiler: ahmetaldag
Euroleague ve Bsl yi her hafta takip ediyorum. Özellikle euroleague maçları için Astra ve Eutelsat16 uydularina iki çanak kurdum. Bu şekilde euroleague de hiçbir maçı kacirmiyorum. Biraz fanatik sayılırım..

Kızılyıldız koç Radonjic önderliğinde muhteşem bir ivme yakaladı.%90 Sırp oyunculardan oluşan takımıyla muhteşem bir ivme yakaladı. Bence sürpriz yapabilirler,Yugoslavya ekolü var sonuçta adamlarda.

Fenerbahçe yine muhtemelen Final Four'da olacaktır. F4'da beklediğim takımlar ; Real Madrid-Fenerbahçe-CSKA ve Kızılyıldız. Panathinaikos şu anda kötü gidiyor ama düzelebilirler onlarda zorlar Final Four'u. Keza Olympiakos'da aynı şekilde.

• Beğen
Cuma gunu Ipekci'de Pana'yi yenersek guzel moral olur. Icerde ki maclari taraftar sayesinde kazanabiliyoruz, deplasman sikintisini cozemedik bir turlu. Isimiz zor ama matematiksel olarak ilk 8 icin sansimiz devam ediyor.

Sıkı bir Euroleague takipçisi olarak 4 takımla bulunmamızı biraz yanıltıcı buluyorum. İlk 4 seviyesinde sadece Fenerbahçe görünüyor. Zaten önümüzdeki senelerde Türkiyeden katılımın 2 ye düşürüleceği konuşuluyor. Bu sezonu değerlendirecek olursam. Final var dediğiniz zaman Cska,Olympiacos, R.Madrid i ilk 3 e yazacaksınız. F4 yapacak 4. takımda büyük ihtimal Fenerbahçe olacaktır. Finalin İstanbulda olması çok büyük avantaj Fenerbahçe bu şansı kaçırmamalı. Ev sahipliği hakem avantajı ve taraftar etkisinden dolayı çok önemli. Galatasaraylı olarak Bir Türk takımının bu kupayı ülkemize getirmesini çok isterim.

Adı Euroleague ama 8 ülkeden takım var.
Basketbolun sponsor üzerinden dönen bir spor olması sebebiyle böyle oluyor.
Seneye FB ve Efes olacak.
Olmayacak deniliyor ama son anda Daçka'ya bir bilet verebilirler ana sponsorlardan ve büyük yatırım yaptılar.

Onun dışında gerçekten bu sene harika maçlar oluyor,şahsi fikrim Madrid - CSKA finali olur.
İyi oyuncular geliyor mesela Madrid'te Doncic gibi.
Oyun kurucuların final four'u belirlediği düzen yavaş yavaş değişiyor bence Avrupa basketbolunda.

@dogancancetin evet yazmadım geçen sene yapacaktı final maçında yapacağını alabilirdi kupayı bu sene tren kaçtı Fenerbahçe için inş. yanılırım final four da olur keşke alabilse kupayı bol şans :)

ben de bir efes taraftarıyım, kombinem var. yakındaki deplasmanlara da gidiyorum fırsat buldukça. bu yıl malesef hata yaptık, ben ahmet çakı ile devam etme taraftarıydım, olmadı.
uzun sıkıntımız vardı, dunston'ı yedekleyecek, yükünü azaltacak bir uzun olsa şu an çok farklı yerde olabilirdik. 4-5 maç pisi pisine gitti.
bütçe bu yıl çok düşük, 9 milyon kadar. vergiler dahil. hani iddia edildiği gibi 20 küsür milyonlar yok. tabi yine de kızılyıldız'ın 6 milyon bütçeyle ortaya koyduğu oyuna bakıyoruz, bunlar sadece bahane olarak kalıyor.

ligimizin kalitesine gelecek olursak, yerli oyuncu kalitemiz ortada. 95 ve sonrası nesil takımlarda ağırlık kazanana kadar da suni kaliteyle boşuna övünmüş oluruz. gerçi genç yetiştirmek de sıkıntı. sen 16-17 yaşında forma ver, gelişene kadar eksikliklerinden kaynaklı sıkıntı çek; 2-3 yıl sonra ufak bir ücret bırakıp nba'e kaçsın. obradoviç akıllı adam, durum buyken genç yerlilerle bir yere gelmeyi amaçlamıyor.

perasoviç'e kızıyorlar furkan'a niye şans vermiyor diye. akıllı bir hamle oldu maxim'le takas etmemiz, hem furkan süre alacağı bir takıma gidiyor, hem de maxim sene sonu nba'e çekip gitmeyeceğini bildiğimiz ve verim alabileceğimiz bir oyuncu. demokles'in kılıcı biz duygusal taraftarların kafasında değil, hocaların kafasında duruyor. genç yetiştireceğim diye de biz sabırsız türk insanının hedefi haline niye gelsinler?

avrupa basketbolu bana daha fazla keyif veriyor nba'e nazaran. gerçi nba'deki takımım utah jazz oralarda avrupa basketboluna benzer bir şey oynuyor, maç başına yediği sayı ortalaması 100'ün altında olan 3 takımdan biri ve açık ara en az yiyeni. 95.5 ortalama, en yakın ise sas 99.2 ile. utah'ın oynadığı oyun da hoşuma gidiyor. yıllardır beklediğimiz play off bu yıl geldi gibi, kısfmet. :D

Zamanı ayarlayabilirsem hem FB - CSKA hem de GS - Pana maçına gitmeyi düşünüyorum. Bu sene basketbol severler için İstanbul'da 1 yıl süreli bir festival var gibi hissediyorum. 20 ₺'ye Teodosic'i, Doncic'i izleyip Abdi İpekçi'de namağlup CSKA'nın Daçka tarafından nasıl devrildiğini, Real Madrid'in Vw Arena'dan eli boş dönüşünü canlı izliyorsunuz. 4 İstanbul takımıyla bu lig İstanbullular için uzun süreli bir festival değil de nedir.

Bu fırsat gibi fırsattır. :)

Euroleague başlığı açılmışken ben de bir iki kelam edeyim.
Evvela bu yıl konsepti çok beğendim. Yenilgisiz final four diye bir şey yok. Kimin kimi yeneceği belli değil. Dolayısıyla takımlar her maçı ciddiye alıyorlar. Ayrıca bir çok maç birbirine yakın bitiyor. Böyle olunca da izlemesi oldukça keyifli oluyor.

Türk takımlarına gelince; Fenerbahçe beklediğim kadar iyi değil, sezon başında ligi domine edeceğini düşünüyordum. Anadolu Efes bu yıl doğru bir şey yaptı ve kadro iskeletini bozmadı. Dunston'ın yanına iyi bir uzun alınabilirdi. Alen Omic hangi mantıkla alındı hala anlayabilmiş değilim. Omic yerine Perasovic'in eski oyuncusu Ioannnis Bourousis alınmış olsaydı Anadolu Efes şu anda çok daha üst sıralarda olacağından hiç şüphem yok.

Darüşşafaka'ya gelince; adamlar toplama bir takım olmalarına rağmen gayet iyi götürüyorlar. Ama tabi final four imkansız diye düşünüyorum. Hoş bu formatta neyin ne olacağı belli olmaz, son sekize kalıp bir sinerji yakalayabilirler. Ne de olsa David Blatt gibi bir antrenöre sahipler.

Son olarak Galatasaray Odeobank gelirsek, Errick Mccollum'u göndermeyeceklerdi. Onun haricinde takım çok geç birbirine adapte oldu. Oyuncular birbirine uyum sağlayana kadar da zaten iş işten geçti.

Neyse, çok konuştum.
Sporla kalın:)

• Beğen
konu güzel olmuş.. bende kendimce bir değerlendirme yapayım.

kendim fenerbahçe taraftarıyım , takım bu sene çok yüksek bir performansla başlamamıştı lige ama ben bu konuya pek aldırış etmedim. geçen seneyi hatırlayalım. Tüm sezon eleştirilen kalinic real serisine damga vurmuş bizi finale çıkaran en önemli etken olmuştu. bireysel performanslar şuanda 10 üzerinden 6-6,5 cıvarında. vesely bir maç iyi bir maç kötü , udoh zaten hep iyi. sulukas oynadıgında gerçekten yenilmesi çok zor bir takım oluyor fenerbahçe. antiç her ne kadar dikkat çekmese de geçen sene bize çok maç kazandırdı , sertliğe sertlikte karşılık veren bir ağır abi adeta. bennettın gelmedi ve ahmedin son zamanlarında performansı ile uzun konusunda avrupada en iyisiyiz. bundan sonra amaç ivmeyi daha da yükseltip final four zamanında en formda dönememizde olmak.

final four için real ve cska favorilerim fener yanında. 4. takım pana olabilir. gruplarda supriz yapan kızılyıldız çok tecrübeli bir takım değil o yüzden onlara şans vermiyorum.

bu sene Fenerbahçenin senesidir. Artık sıra bizde.

@serhataltay Geçen sene alacaktı demek birazcık haksızlık olur. Hakem ve CSKA teknik adamının neler yaptığını tüm Türkiye ve Dünya gördü :)

• Beğen
Tepkiler: Suat Özkul
Yarınki FB-CSKA maçına ilişkin ilginç bir istatistik var. Bugüne kadar yapılan 11 maçın 7'sini CSKA, 4'nü ise FB kazanmış. FB'nin kazandığı 4 maçtan 3'ü deplasmanda oynanmış. Bu da demek oluyor ki FB sahasında CSKA ile yaptığı 5 maçtan sadece 1 kez galip ayrılabilmiş.

Her iki takımında bugüne kadar deplasmanda iyi iş çıkardığı ortada; umarım yarın bu istatistikler lehimize olarak değişir.

Geri