Çocuklarımız için derin teessürlerimi iletmek istiyorum. ne yazıkki güvenlik ne demek, kaza ne demek, risk ne demek sonuçları ne olur konusunda yeterince bilgilendirilmediklerini düşündüğüm iki çocuğun trajik sonları ile karşı karşıyayız. İşin ucunda bisikletin olması bizler açısından üzüntüyü bir kat daha arttırmıştır. Bir bisikletçi dostumuzun değindiği üzere çocuklar neden sonuç ilişkisini tam olarak kuramıyorlar. Yani kırmızı ışıkta geçmenin, denizde açılmanın, sağlıksız besinleri yemenin, yangın çıkaran maddelerle oynamanın nelere yol açabileceğini bilemeyebiliyorlar. Buz üzerinde bisiklet sürmekte bir oyun gibi gelmiş olabilir. Bazen bisiklet kullanan yetişkinlerdede aynı kör nokta söz konusu oluyor. Bisikletle yokuş aşağı kontrolsüz bir şekilde inmek, takip mesafesini iyi ayarlayamamak kazalara davetiye çıkarıyor. Bir anlık dalgınlık, bir anlık gaflet geri dönülemeyecek kayıplara yol açıyor. Her şeyden önce güvenlik, güvenlik, güvenlik, dikkat.
Görüntüleri izledim üzüntüm bir kat daha arttı. Sadece bir kişi çabalamış, sahilden izleyenler her ne pahasına olursa olsun bir şeyler yapabilirlerdi.
Bildiğim kadarıyla porsuğun o kısmının derinliği bir adam boyunu geçmez.