Scudo Sports

Eskişehir'de bir bisikletçi var!

Muhammed PINAR

Forum Bağımlısı
Tepki
169
değerli forum üyeleri olurda bir ihtiyacınız olursa bahsettiğim bisikletçiye sakın gitmeyin...

Bisikletçinin yeri =>
gökmeydan mahallesinde sevinç yolunun altında esbike ile dinç bisiklet arasında bir hacı var veya hacı gibi duruyor namussuzun biri...

3 gün köye gideceğim den yakın olduğu ve uygun fiyat verdiği için oraya bırakmıştım...

SORUN:
arka aktarıcım geçirdiğim bir kazadan (tamamen kişisel düz yolda) janta girmişti kendi imkanlarımla onardım...
arka aktarıcı parçalanmış jantın 1 teli yamulmuştu yeni bir arka aktarıcı aldım ve taktım fakat kadro kulağı yamulmuştu onu da düzelttim kendimce son durum vites 6-7 arası atıyordu 1-2-3-4-5 kullanamıyordum...
oraya götürdüm kulağı değiştireceğiz dedi ne şekilde dedim başka bir bisikletten söküp kaynak yapacağım dedi (kadro kulağı dediğim yeni kulaklardan değil kadro ile bitişik olanlardan) kadro hi-ten olduğundan bu duruma müsait ti ve "7 vites soorunsuz atacaksa tamam o zaman" dedim "1 gün osnra al yoksa vermem" dedi :boese157: (o da bi ayrı olay :boese157: ) 5 tl yi yakın arkadaşıma bıraktım o alacak bisikleti almış ve bana mesaj attı bisikletten ses gelmesi normalmi diye bir şekilde telefonla görüştüm arkadaşımla ve normal olmayan sebeplerden olduğu kanısına vardım köydeki işlerimi bırakıp acilen geri geldim...
onun yaptığı iş bu:
arka aktarıcı vidasını söküp 2 tane somun takıp daha uzun bir vida takmış ve bunun yanında ruble gevşemiş (sanırım değiştirmeye çalışmış ama eski ruble'ım arkasındaki çizikten bildim) kaç yıllık bisikletçiyse tekeri yamuk takmış ve bu sebebten ötürü mü bilmem içindeki bilyeler darma dağın olmuş bisikletin arka teker düz gitmiyor ve bi hışırtı sesi yapıyordu incelediğimde bisikletçiye geri gittim ama pazar günü olduğundan açmamış dükkanı şu anda o kadar sinirliyim ki :boese157: :boese157: :boese157: vitesler adam gibi atmıyor, 1 vida için 5 lira almış, jantı dağıtmış, ve arkadaş bisikleti alrken "özel bişey yaptım ben" demiş şimdi ben kızmayayım kim kızsın lütfen arkadaşlar rica etiyorum böyle ş*r*f*iz lere yol vermeyelim yarın ilk işim o adama gidip durumu anlatıp başında bekleyip bitirmesini bekleyeceğim onu da yapmam derse artık allaha havale ediyorum yaptığı iş değil.. eğer forudaki kişilere birazcık güveniyorsanız oraya gitmeyin lütfen...

ALLAH'a emanet olun...

iyi forumlar...

Scudo
Gerçekten üzücü ve bir o kadar da sinir bozucu bir durum..
Maalesef birçok yerde bisikletçi adı altında hiçbir şeyden anlamayan kişiler mevcut. Siz de onlardan birine rastlamışsınız.

Umarım sorun sorunsuz bir şekilde çözülür.

Paylaştığınız için teşekkürler, memleketim Eskişehir'e selamlar

haklısın dostum ben kaç senedir eskişehirde düzgün bisikletci bulamadım hepsi kazık atmaya kalktı hele bir tanesi yeni jant diye eskisini boyayıp vermiş 1 haftaya boya atınca benim eski janttan beter küflü bir tane çıkmıştı kafamı toparlaya bilirsem tarif ederim orayı sakın gitmeyin yani :D

@morrisonhotel

katılıyorum abi yapıyolar onu ...

adama bugün gittim ve adamın bana dediği şu:
kardeşim bunun gbek kırlılmış değişecek...
ben de dedim bi vida için 5 lira aldın daha beter yatın bisikleti diye o dedi ne yani ben mi kırmım ne alakam var benim onla dedi :D
ben de dedim bırak amca dedim haram olsun o para misliyle çıksın dedim allah ıslah etsin...

sorun şu:
içindeki bilyeler dağılmış söküp taktım ayrıca akordu da bozmuş adam başka bir bisikletçide akord yaptırdım bir de gresle güzelce dizdim bilyeleri maşallahı var şu an bir de "esbike" a sorunca arka göbek ne kadara değişir diye bir de orla laf yedim ama neyse...

sanırım eskişehirde bu işi hakkıyla yapan az kişi var hakan abi mesela sağolsun yardımcı oluyor...

• Beğen
Tepkiler: Jelib10
@morrisonhotel

hayırlı olsun kardeşim...

güvenilir bir bisikletçi bulmak zor bir iş ama zamanla bulacaksındır...

akın bisiklet ve muratoğlu falan var lüx yerler...
pedal dünyası var yimpaş tarafında hakan abi o hem uygun hem güvenilirdir :)

Savas Caddesinde bi bisikletçi var adını hatırlayamadım düzgün biryere benzio ama hiç gitmedim bide cengiz topelde ara sokakta var sokagı hatırlamıyorum ama hatırladıgım zaman yazıcam bide orlara bakın derim

Savaş Caddesi'nde olan Akın Bisiklet (Murat Abi).

Savaş Caddesi'nden Migros'a doğru giderken solda da Bianchi servisi (halen yetkili servis mi bilmiyorum) var (Hakan Abi).

Üst model parçalar için Akın Bisiklet'i öneririm.
Hakan Abi'nin de mesela jant ayarında falan el ayarı oldukça iyidir. Sohbeti de iyidir. :)

@Serden Us

hakan abi dediğiniz bianchi servisi "güven-iş" olsa gerek akın bisiklet ve muratoğlu bisiklet de üst düzey bisikletçiler muratoğlu oldukça pahalı da :)

• Beğen
Geçmiş olsun öncelikle,bilinmedik bisikletçilerde böyle sorunlar çıkabiliyor.Akın bisiklet gayet iyi öneririm :)

• Beğen
Tepkiler: Muhammed PINAR
@ugur_gurkan

benim köye gitmem gerektiği için bırakmıştım... :(
adam göbeğin mili komple dağıtmış bilyeler havada dolaşıyor :D
neyse ki yaptım hem bu vesile ile mandallı mil taktım daha sağlıklı oldu :)

bi de kadrom hi-ten olmasa tam olcak ama :)

• Beğen
Aslında bu tip mekanik işlerin çoğu kendi elimizden gelecek türde, dolayısı ile kaynak falan gibi spesifik işler dışında kalan jant dizme bile dahil kendimiz özenle ve gayet düzgünce yapabiliriz. Ve bunları evde yapabilmek için de öyle aman aman bi tamir seti gerekmez, sağlam düzgün çalışan bir anahtar takımı tornavida pense keski, allen takım yeterli...Göbeklerle ilgili olayda ise dikkat edilmesi gereken uygun gress ve de bilya'nin kullanılması ve ve göbeği sıkarken uygun bir tork ta sıkıştırmak gerektiği...Benim bisikletimi fren-vites kollarını bisikletçi mahvedince (yere ters çevirip koyduğu için beton üstüne mahvolmuştular) kendime bir anahtar-tamir seti alarak her işi evde yapmaya başladım...

@Ahmet Çelik

mili kendim değiştirdim zaten kaynak işi de dayım sanayici ona yardım ediyorum mekanik işleri öğretiyor herşeyi en iyi kendi yapar insan ve bu konu hakkında idda ediyorum istediğin gibi sadece kendisi yapar insan...

• Beğen
@Samet Şenel

Evet. Benim için bisikletimi topladığımdan beri başında beklemeden, rahatlıkla tamire bıraktığım tek yer.

@Semih tokgil

teşekkür ederim bir tabelası yok :D birdaha önünden geçmedim zaten :S

şu an için akın bisiklet profesyönellik açısından en iyi bisikletçi...

ama pedal dünyası (hakan) benim favorim şu an :)

Geri