http://farm5.static.flickr.com/4011/4677858789_e20c80b982.jpg
geçenlerde bisikletle ilgili siteleri gezerken şöyle bir resim görmüştüm. şimdi yazan kişinin ağzından anlatırsam:
"geçen pazar kopenhag'ta harika bir türk festivali vardı. 10.000'lerce kişi müzik dinlemek, kültürel etkinliklere katılmak ve güzel vakit geçirmek için toplanmıştı.
bu sokaklardan birine yasalara aykırı olarak bir sürü lüks araba parkedilmişti. protokol görevlileri araçların kaldırılması gerektiğini ve polisin yolda olduğunu anons ettiler. bir kaç dakika sonra bir bayan ve erkek bisikletli polis gelip ceza yazmaya başladı ..."
bu şekilde devam ediyor. ceza yazılan kişilerin de türk olduğunu söylememe bilmem gerek var mı. bir de acaba bizde de böyle arabalara ceza yazarlar mı
gerçekten çok güzel sevindirici ve umut verici bir haber. umarım ilerde de eskişehirli olarak hakettiğimizi düşündüğüm bisiklet yollarına da kavuşuruz. sayın büyükşehir belediye başkanı yeniliklere açık bir insan. tahmin ediyorum böyle bir şeyi kafasına koysa eskişehire de bisiklet yolları yapılır. ama sanırım bisiklet yollarının o kadar önemli olmadığını düşünüyor :rolleyes:
bir de özellikle bu sayede motorlu araçların özellikle kırmızı ışıktan geçmek için benzinlik gibi u şeklinde bir yere girerek önümüze kırmasından, o kadar yol varken sıyırtarak geçmeye çalışan şöförlerden kurtuluruz.
bu konuda özellikle dikkat edilmesi gereken kamyon şöförleri. [kamyonların sağından solundan geçerken bisikletlilerin dikkat etmesi gereken noktalar, kamyonlar için kör noktalar var bu ayrı bir konu ..] ben emniyet şeridinden giderken ve 3 şeritli yolda giderken elinden gelse beni emniyet şeridinin dışına atacak. geçenlerde bunu merak ettim tam bözüyük'ten eskişehir'e çıkan yokuşta hem yorulduğum için gözlemledim. gördüğüm kamyon şöförlerinin çoğu ya telefonla konuşuyor, ya da başka birisiyle samimi şekilde yola bakmadan sohbet ediyorlardı. o yüzden özellikle kamyon şöförlerine dikkat ..
çok güzel bir gelişme. bu ekibin kurulmasında katkısı olanlara teşekkürler