Scudo Sports

Eskişehir

Evet dostum katılıyorum , çok güzel bir gezi oldu benimde ilk uzun gezimdi nekadar yol koşulları beni vaz geçirmeye çalıştıysada ben çok memnun kaldım bir dahaki turu dört gözle bekliyorum , bir dahaki turda görüşmek üzere bide kadir face varsa ekle beni ben seni bulamadım ben Barış Phoenix Birlik

Scudo
@phoenix33

facede bulamıyorum benim profilimde msn adresim var oradan ekleyebilirsin....

Arkadaşlar 6 haziran musaözü gezisi fotoğrafları şehir içi gezi ve turları bölümüne konu olarak açılmıştır. Bilginize :D

her çarşamba akşamı gezilerimiz oluyor, yarında saat 20:15 te start alacağız Vilayet Meydanından . . .

etkinlik yapılıyorda sürekli siz yoksunuz:( pazar günkü musaözü gezisi çok güzeldi.canlanın bakalım nerelerdesiniz siz

sbs sınavındaydık dostum ama köpek macerası ıle yağmuru dinleyınce işin güzel kısmı bıraz gulumsettı doğrusu ınsallah bır dahakı gezıye.

yağmur baya fırtınaydı bir ara doluya çevirir gibi oldu neredeyse:D kimsenin frenler tam tutmuyordu benimki hiç tutmuyordu.Baya macera doluydu gezi;) bir dahaki gezilerde böyle eğlenceli kazasız geçer umarım

yağmuru yediğinizi duyduğumda çok gülmüştüm bugun aksam mesaı cıkısı o baba yagmuruda ben yedım :) ama frenler tutuyordu allaha şükür hatta fazla tuttugundan cok kayıyordu :) suyun ıcınde demekkı bu hafta benımde ksımetımde yagmuru yemek varmıs.

hocam eskişehirde kitliosan en garanti esparktır yani ben özellikle çarşıda oraya bırakıyorum malum şopar çocukları çalabilir :D

bütün eskişehirli bisikletçilere slm olsun :) bende bianchi snake var ve artık yetersiz kalıyor 1-1.300 arasında bir bisiklet toplamak yada almak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum :)

@Hüseyin Demirel

dostum bence hemen zıplama her teklife bu forumda 1000-1300 butcem var dedıgın zaman butun tuccarların hedefı olursun bana soracak olursan ki sor ve abi tavsiyesi olarak al bunu hemserımızsın hemde bu forumu en az 2 ay takıp et ve butun konuları okumaya calıs goreceksın kı 2 ay sonra bısıkletten baya bır anlamaya baslıyorsun ve 3 aşağı 5 yukarı fıyatları bılıyorsun ondan sonra al derım yıne kucuk bır tavsıye kış ayında alırsan bısıkletı sezon sonu dıye rafa kaldırılıp paraya sıkışıldıgında satılan cok guzel urunler oluyor.hatta o fıyat aralıgında salcanonun sayfasına gır 1250 cıvarıydı sanırım komple avıd 7 den aşagı donanımı olmayan hıdrolık frenlı bır bısıkletı vardı dıye hatırlıyorum hemde taksıtle alabılıyorsun tam bılgı almak ıstıyorsan eskısehırden muratcodek var o aldı onunla konus derım olmadı ben aksam onunla konusur sana öm atarım.

ilkönce bisikleti ne amaçla kullanacağına karar vermelisin. uzun mesafe mi yapacaksın (örneğin günlük 20-30 km), sadece asfaltta mı yoksa toprak ya da bozuk yollarda (bunların içine parke taşı döşenmiş özellikle şehir içi kaldırımlar da giriyor) sadece dağda arazide mi gezeceksin. senin için konfor mu daha önemli yoksa spor yapmak mı.

tüm bunlara karar verdikten sonra ne tür bir bisiklet alman gerektiğine karar vermelisin. yol, hibrit, şehir, dağ bisikleti vs..

sonra boy ölçünü ve bacak içi ölçünü alarak sana en uygun boyun hangisi olacağına karar vermelisin. eğer elinde bir ölçü olmazsa bisiklet mağazaları sana stokta ellerinde kalan bisikletleri satmaya çalışacaklardır.

böylece bisiklet seçiminde ilk adımı atmış olursun :)

merhaba. forumda takip edildiği üzere bende yakın zamanda bir bisiklet aldım ve bu bisikletle şehir içi-dışı dolaşmaya başladım. şehir dışında bisiklet üzerinden pek inmediğim için çalınması gibi bir durum pek olmuyor ancak şehir içinde bisikleti kilitleyecek biryer bulamıyorum. geçen orjinal int kafeye gittim bisikleti kitledim inanmııcaksınız ama paranoyakça bir şekilde her 15 dk de bir bisikleti kontrol ettim. seleyi göremediğim için onuda çıkartım monitörün yanına koydum. insan kendi biriktirdiği parasıyla alınca böyle paranoyak oluyor işte:D sorum şu şehir içinde en iyi kilitleme yeri neresidir? yada tavsiye edebileceğiniz aşka yöntemler varmı? yeri geldiğinde bisikleti 1-2 saat kadar kilitli bırakmam gerekicek. bu arada kilidi kesip almalarından korkuyorum. öneriniz????

korunaklı yerden ziyade kilit önemli. kilitlediğiniz yer çok kısa yani üstünden bisikleti kaldırıp alacak kadar kısa olmamalı. örneğin bu videoda gerçek bir hırsızlık olayını ve bisikleti nasıl kilitleyeceğinizi anlatmış.

eğer güvenlik sizin için önemliyse şu kilit setini tavsiye edebilirim.

(link)

yanında gelen kabloyla ön tekeri de bağlayabiliyor. böylece sadece bisikletin değil ön tekerin de çalınmasını engelleyebiliyorsunuz. yanında gelen kelepçe sayesinde kilidi kadro üzerinde bir yere de takabiliyorsunuz.

Hiçbir yer güvenli değil maalesef. Öyle sağda solda asla bırakmayın,götürüverir çingenler :) Hele o dandik kilitleri açması 2 dk bile sürmüyor. Bırakmak zorunda kalırsanız,en sağlamından ve kalınından bir zincir alın. Motorsiklet zinciri tarzında birşeyler olsun..

• Beğen
Tepkiler: Kadir Özen
@erdem öncel

cevabınız için teşekkürler. ancak videodaki kullanılar demir makasını görünce biraz korktum açıkcası ona dayanabilicek bir kilit olduğunu pek sanmıyorum. sanıyorumki caydırıcı yöntemler daha iyi olucak gibi. 3-4 tane orta kalite (10-15 tl lik) kiliti evirip çevirip bisikletin her yerinden dolaştırıp takmak. sanırım vazgeçtirir. yani ben hırsız olsam vazgeçerdim

Fotoğraf bulunamadı.

Geri