Scudo Sports

Eskişehir

@stalker

eskişehirde perşembe akşamları ve çarşamba akşamı bisikletçileri var . tabi eskişehirde bisiklet grupları bu iki grupla sınırlı değil. birçok grup var. hafta içi şehir içi, hafta sonları ise şehir dışına, ilçeler turlar düzenliyorlar. bunlara katılabilirsiniz.

uzun zamandır da kent ormanına gitmedim. en son ramazanda gitmiştim. sahuru yapıp güneşin doğuşunu gözetleme kulusinden seyretmiştim. En son geçenlerde giden birisine sordum. kar var yarım metreye yakın . kar ezilmediği için bisiklet kullanmak zor . bende düşünmüştüm gözetleme kulesine çıkmayı ama çıkmadım bu yüzden

• Beğen
Tepkiler: mechist
Scudo
O değilde bu karlar ne zaman erir acaba

Çarşambaya kadar kalır karlar gene, çarşambadan sonra hava yavaş yavaş ısınıyor ondan sonra hafta sonuna kadar kalkar diye düşünüyorum.

@stalker
hiç bilmiyorum ki ne zaman erir ? en kısa zamanda erir inşallah. yollar açık olsada buzlanma oluyo o insanı korkutuyor.

• Beğen
Tepkiler: stalker
Ama bende faranjit var. O yüzden binemiyorum. Yoksa hemen hastalanıyorum

@selim karan

1) taze (kokusu-aromasi kacmamis) adacayini bir kupanin yarisindan daha azina kadar koyun.
2) kaynamis suyu uzerine dokun
3) sicakligi azalinca,usenmeyip yarim saat boyunca (kupadan buyukce yudumlar alarak)gargara yapin (gargara yaptiginizi da yutun)
bu sekilde kupayi sabirla bitirmeye calisin.

4) bir saat icinde faranjitin minimuma indigine hayret edin.
5) gun icinde gerekiyorsa tekrar edin.

@selim karan

Ve sonra biraz sıcak-soğuk hava değişimi...vs. Hoooppp yine geldi faranjit.... :)
(Tamamen gitse keşke....)

@Emre Yönlüer

ben bu yontemle kis ortasinda atkiyi,surubu,pastili herseyi attim ,cok etkilidir...adacayi mukemmel bogaz antiseptigi(taze ve aromalisi tabi)
ve sunu da farkettim bu sekilde onlemi alinmis faranjiti geri getiren bir numarali sey kirli hava ,soguk degil...bu durumda yine gargarayi caktigimda faranjit dert olmaktan cikiyor.

@Tunahan KORKUT
Odun pazarı cam gibi kursunlunun oradan gece birde yuvarlanama tehlikeli geçirdim 2,3 gün beklemiliyiz galiba

@stalker
beklemek mi gelde şu bünyeye anlat bunu :) sınav zamanlarında dört duvar arasında kalmaktan çok sıkılıyorum yaaa :( mesela bu hafta sonu 2-3 tane etkinlik vardı malesef bütünleme sınavlarım olduğundan dolayı gidemedim

Ben de etkinlik bulamadım iki kişi eskisehir turu yaptik pazar kısa film cekmesek kızıl inler dusunuyordum . bizim bunyemiz beklemeliyiz desek bile kaldirmiyo anlaşılan :D

Herkese merhaba, bu haftasonu gezmek için Eskişehire geliyorum, Bisiklet bakabileceğim, şehrin yabancısı olarak benim bulabileceğim mağaza tavsiyeniz var mıdır acaba ?

@Ö.ERDOĞAN

Muratoğlu bisiklet ve Sporex var ikisi de iyi :harika:

Tepebaşından nasıl gidebileceğimi sorsam çok şey istemiş olur muyum ?

Google maps e yazın muratoğlu bisiklet diye tarifle zor olur, yada volkan bisiklete gidebilirsiniz

SSK-Osmangazi hattına binin tramvaya. Vişnelik durağında inin. Tramvayın gittiği yöne doğru yönünüzü verince ışıklardan sağa bir yol var. O yolun başlarına yakın sağda kalıyor. Google maps yolun karşısını gösteriyor, hata var.

• Beğen
Tepkiler: Kara Kartal
Merhaba. Ben İstanbul'dan trenle gelip şehri bisikletimle gezecektim fakat trene bisiklet sokmak yasakmış :( Bu konuyla ilgili bir değişiklik var mı? Siz bilirsiniz :)

Şimdiden teşekkürler...

@Hatice Dinçer

merhaba, bu konuyla ilgili resmi olarak bildiğim tek şey ankara-konya hızlı tren hattına bisiklet taşıma vagonu gelecek olmasıdır lakin hizmete geçme tarihi hakkında bir bilgim yok, yani henüz ist-esk-ankara hattında bisiklet taşımak yasak ancak bisikleti demonte edip çantayla trene binmek mümkün, katlanır bisiklet ise ne ala...

@usame ömer

Teşekkür ederim, ben de az önce Pendik'i aradım çantanın büyüklüğüne göre de almayabilirler dedi, cezalı bilet kesebilirlermiş (yani onlar bile bilmiyolar neler yapabileceklerini). Bende B-twin rockrider 500 var ve onu nasıl söküp kuracağımı bilmiyorum :( Aklıma Eskişehir'de bisiklet kiralamak geldi. Sizin aklınıza başka bir çözüm geliyor mu?

@Hatice Dinçer

evet, trendeki bagaj bölümü ufak olduğu için büyük bagajlar ve bisiklet taşıma çantası sığmıyor, denedim. Bisiklet kiralama işine gelince şahsi kanaatim kiralık bisiklet keyif vermiyor zira bugüne kadar kiraladığım her bisiklette bir arıza çıktı ama isterseniz eskişehir b. belediyesinin hiç kullanmadığım ve pahalı bulduğum bisiklet kiralama hizmetini de kullanabilirsiniz. Bir alternatif daha var; kamil koç un bisikletli yolcu kabul etmesidir, lakin bu konuda tecrübem yok, deneyen birkaç kişinin forumda yorumları mevcut, karar sizin...

Geri