Scudo Sports

Eskişehir - Bursa - Uludağ (Bursa grubu nerdesiniz ? )

@eYa

ellerimizi açmış sizleri bekliyoruz efrahim:)hade arkadaşlar.
bu arada efrahim,siz buraya kaç gibi ulaşmış olursunuz ve ne taraftan geleceksiniz bizde ona göre karşılama yapalım sizlere bana ulaşmak istersen :0506 626 78 44
bekliyoruz dostum yolunuz açık olsun

Scudo
Efrahim merhaba, ben çarşamba Eskişehir'e dönüyorum ve kendimi iyi hissedersem (Malum Esk-Kocaeli yaptım, biraz yorgunluk var) katılmak isterim.

@elman_temel

Üstad verdin coşkuyu :D

Sabah 04:00 gibi yola çıkabilir isek 09:00-11:00 aralığında varmış oluruz. Hıza göre ekibin performansa göre değişir. İnegölden sonraki Gölbaşı inişindeki otoban ayrımından geçince tekrar haber veririz biz sizlere ;)

Üstad Gürsu, Kestel tarafından gireriz şehire. Normal yoldan yani. Numaran için sağol, Bursalılar üzerinde istihbarat çalışmamı yapmıştım. :D

Bir de Elman ikinci gün tırmanışa geliyor musunuz ? :rolleyes:

@elise111s

KM açısından dayanırsın bence Onur. Bilecik'i aşıp 230 km gitti isen Bursa'ya çok rahat gidersin. Yorgunluğun biraz zor geçecektir bence 1 hafta kadar sürer.

Eğer gelir isen bir şartım olacak senin için Bursa gezisinde. Özel mesaj atayım onu da ;)

Uludağ tımanışında da inş sizlerleyiz ancak kendi düşüncemi belirtemek isterim ki bu tırmanış sizi Eskişehir - Bursa arasında yaptığınız mesafeden daha fazla zorlayacaktır bunu göz ardı etmemek gerek :) cumartesi görüşmek üzere dostlar

Abi sende ilk defa liseyi bitirnce gitmişsin Bursaya bisikletle bende gelmek istiom ama...:(

Bir de Elman ikinci gün tırmanışa geliyor musunuz ?
elbette tam takım gelmeye çalışacağız.hatta bir kaç dağcı arkadaş ayarlamaya çalışıyorum bize rota çizmeleri açısından.otellerden zirveye kaybolma ihtimalimiz var hani o bakımdan.yane bizde hazırlık yapıyoruz:)sizleri bursaya giriş saatinizde kestel veya gürsüda karşılayacağız inegölü geçtikten sonra muhakkak bize haber verin bizde yola çıkarız sizleri karşılamak için.hade efrahim yapalım şu işi.itanbuldan bile gelenler olcek:)

• Beğen
Tepkiler: eYa
merhabalar arkadaslar,

öncelikle tırmanışınızda sizlere başarılar ve kolay gelsin. sabah 4de cıkmanız isabetli bir karar olmuş. hırka alın demişsiniz ama bence pek gerek yok. tabi 2543 metre yukseklikte heran hava değişebilir ama birkac uludağ tırmanışım oldu yuruyerek gecen yaz tamamen deri değiştirdim yanmaktan. tek sorun ani dolu yagışları olabilir. ahava acık olursa korkunuz olmasın.

birde volfram madeninden sonra olan dik yokuşu bisikletleri sırtlayarak cıkmanız gerekir. kar çukuru denen bölge yaklaşım 40-45 derece eğima sahip,yürürken bile yoruluyor insan.

hepinize iyi faaliyetler

@by_cix

İşte bu güzel haber :) Eskişehir - Bursa arası hiç yorucu bir yol değil zaten ;) Uludağın ne kadar yorucu olabileceğini tahmin ediyorum. Eskişehirde sarıcakaya gezimizde bozdağı iki kere aşarak 1800 metre tırmanış ve 100 km yol yapmıştık ;) Yavaş yavaş da olsa çıkıcaz inşallah Görüşmek üzere ;)

@dark_king_26

Ali ben liseyi bitirince gitmiştim ama uludağ'a çıkmamıştım bu bir. İkincisi ben bisiklete ilkokuldan bile önce başladım, sen daha yeni başladın bu iki. (yanlış anlama övünmek için söylemiyorum bunları) Üçüncüsü bütçe 2 kişilik çıktı, kendi imkanlarımla yine de gelecek diyorsan buyur gel. :) Ancak dediğim gibi epey hızlı olacak, uludağ çok yoracak ! Ayrıca şehirlerarası yol tecrüben hiç yok. :Skull-175 Yanından 90-150 hızla geçen kamyon ve otobüsler eşliğinde kaç km yol gittin ? uludağ'ın çıkışı ve inişi de ayrı bir tehlike...

@elman_temel

Elman'ım kaybolma ihtimalimiz yok. Eveallah kapalı havada bile gidebilirim :) Harita ve yön bilgime ve araştırmalarıma güveniyorum çok şükür :) Saatlerce Google Earthten adım adım rota çıkardım, dağcıların bir sürü fotoğraflarını inceledim, adım adım tırmanışı sanal olarak yaptım sayılır :D çıkardığım rota zaten dağcıların kullandığı rota imiş daha sonraki incelemelerimde bunu fark ettim.

Bakınız :
http://img146.imageshack.us/img146/3804/ozcan4eylulrotafc5.th.jpg

Madenlerden sonraki toprak yol da belli. Kar çukuruna kadar bulmak kolay. Ordan sonrası da zaten görünüyor. Dağcılar da tabiki gelsin yanlış anlaşılmasın, bilen birisinin olması daha iyi. Bursa ekibi boş durmuyor Allah razı olsun ;)

Yapıcaz Elman inşallah hep birlikte güzel ve yorucu iki gün olacak ama unutulmayacak :)

@Tuonela

Hava açık görünüyor, 33 derece maksimum, rüzgar da yok denecek kadar az 12 km kuzey-kuzey doğu yönünden. Hırka uludağ için değil de daha çok mezitler bölgesi için. Ağustosta Bursa ve Eskişehir 35 derece iken sabah saat 07 civarında az daha donacaktım kısa kollu ile. Abartmıyorum gerçekten çok nemli ve ormanlık bölge, mezitler de serin su olduğu için ayrıca soğutuyor havayı müthiş soğuktu. Bisiklet tepesinde pedal çevirmeme rağmen tirtir titremiştim :D

Volfram madeninden sonraki toprak yol da çok dik görünüyor. O neyse de asıl Kar çukuru yanındaki tırmanış en zor kısım. Fotoğraflarını incelemiştim. O kısım için bisikletlerin sırtlanılmasının bile zor olacağını düşünerek destek için halat getirmeyi düşünüyoruz. Aslında bursa ekibi bir halat ayarlasa da taaa Eskişehir'den bir de halat taşımasak güzel olur :) Yorumlarınız için çok teşekkürler

;) halata gerek olmaz yürüyerek cıkmak için patika mevcut. madenden kar çukuruna da patika mevcut. zirveye kadar rahat cıkarsınız bisikletle. kar çukuru yanındaki patika dışında bisikletten inmenizi gerektirecek bir eğim mevcut değil. bu pazar belki günübirlik tırmanış için orda olma ihtimalim var. düşük bi ihtimal de olsa orda olursam konusuruz en kotu ihtimal selamımı yollarım ordaki arkadaslarla ;)

tekrar kolay gelsin

tmm eya o zmn hazırlanın ben hergün neredeyse antreman yapıyorum.tırmanış zorlu ve uzun olacak dikkatlli olmamız lazım artı kondisyon olarak hazır olmamız lazım.o bakımdan gelecek arkadaşlar çalışsın.başka türlü çekilmez o yol.görüşmek üzre.

abi walla gelmeyi çok istiorum ama para durumu patrondan para alabilirsem :( kesin gelicem bn sna cuma günü haber wericem abi anlatılanlardan sonra içim kıpır kıpır...:D

@elman_temel

Elman dediğin doğru. Ben 2 aydır epey antrenman ve günlük 100 kmlik geziler yaptım. Tırmanış olan da vardı tabi. En son beyazaltın gezimiz düz yol da olsa 100 km ve 35 derece idi. Ondan 3 gün sonra kampa gittik geldik 105 km (geçen çarşamba). Şu an dinlenmedeyim. Tırmanışın antrenmanını Eskişehir-Bursa arasında yapmış olucam :D

Zirve tırmanışı biraz yavaş olacak bence ama olsun. Tırmanışta önemli olan hız değil zirveye sağ salim bisikletler ile varmak ;) Tırmanışta herkes beklenicek.

Bu arada kamera ve fotoğraf makinası eksiğimiz var, ayarlamaya çalışacağım. Bir el kamerası çok güzel olacak bakalım bulabilecekmiyim. Video ve fotoğraf makinası açısından sizin durumlar nasıl ? :)

@salih_26

Sen şimdi gör kıpır kıpır olmayı. Evet fotoğraflar geliyorrr az sonra... Bu arada wowturkey.com'u gezerken 8 temmuzda saat 09:00'da volfram madeni civarından yürüyerek tırmanışa başlayacak birilerine rastladım. Zirve kalabalık olabilüüü :D

8 temmuzda AKUT İstanbul ve Bursa ekipleride uludag'da tırmanışta, kalabalıkla karşılaşırsınız ;)

@Tuonela

Haber verelim, haberleşelim, ulaşalım, nasıl ulaşırız ? Çok güzel olur :)

Bu arada tırmananlar tarafından destek için bir dal önerisi dikkatimi çekti. Oteller bölgesinden temin ederiz sanırım ormandan :D

Kapı'ya doğru :
(link)

Kapı tırmanışı : (Halat gerektirebilir dediğim yer)
(link)

Kar çukurunun üstü küçük zirve ve kulübe :
(link)

Küçük zirveden büyüğüne girderkene :p
(link)

İşte zirve : :Skull-175
(link) (link)

Zirveden uludağın güneyi, arkası :
(link)

Zirveye tırmanış :
(link)

Zirveye çıkmış bir ekip :
(link)

Barış Manço'nun dağlaaaaar dağlaaaar şarkısı geldi aklıma püf acayip gaza geldim :)
(link)

Muhteşem. Zirveden 360 derece panaromik fotoğraf :eek:
(link)

@Fatih Özgenlik

slm fatih kardeş,uzun zamnadır grşmedik.nee duymadık pedalşörler için zormuu olcak dedinn yapma yahuu...sahanızda yenık düşerseniz karışmayız vallla...:):)biz yalovadan da basar uludağa çıkarız:):)ama yorulursunuz bıze rehberlık yapamazsınız ozaman :)neyseçok sağolun ilginiz için..evet eski şehir gurubuyla aynı gün olması çokk iii netleştirelim vee görüşelim.cep telim diğer bizim konuda yazılım heee kondisyonun iiise mudanya yokuşunu koşarak çıkalım:)hoşçakalın.burayada atayımm.0 532 201 19 95.hoşçakalın.yarın msj atarsın konuşuruz

eskişehir gurubu mrb.ya çok isabetli bir tarih oldu.hızlı dostumuzun da dediği gibi şenlik havası ama benım de fikrim karnaval havasında olcak:):)istanbul pedalşörler olarak bizde orada olacağız inşlhh.hoşiçakalın

efrahim kardeş,fikrimi söyelesem..otobüsle gelsenız bursaya,hem cumartesı de bursanın güzel dağ orman havasını teneffüs etmiş olursunuz..asfalt tan daha iii dir enazından okadar yola harcıyacağınız enerjiyi dediğim yerlerde harcarsanız daha enfes oolmazmı.benımkısı nacizane bir fikir sadece.bizde düşündük ama asfalttan bıktıkk yahuu.hoşçaklın.ona görede durumu değerlendirelim

@grikartal

:) İnşallah süper olacak...

Ben tüm ekibin bilgilenmesi için birşeyler daha ekliyeyim. Bursa sağlık müdürlüğü web sitesinden bizim çıkacağımız rotadan biraz farklı bir rota ile çıkmışlar. Biz yukarıda fotoğraflarını koyduğum kapı rotasını çıkıp küçük zirvedeki kulübeye de uğrayacağız. Kaç kere çıkılır ki zirveye Eskişehirden gelip. Çıktık mı karış karış gezelim :D

(link)

Tırmanışa katılacak herkes konuyu baştan sona incelesin lütfen. Herkesin yol hakkında az çok bilgisi olsun. Bu arada güneş kremlerinizi de unutmayın :Skull-175 Basınç ve hava yoğunluğu az olduğundan zirvede çok daha zararlı bir güneş bizleri bekliyor :Skull-175

@grikartal

Üstad biz asfaltı özledik yahu. Eskişehir etrafında 100 kmlik kısır döngü yapıyoruz 2 aydır dandini asfaltlarda.

Eskişehir - Bursa arası tatlı tatlı iniş, hafif aşılacak 300-400 metre yükseklikte tepeler dışında güzel bir yol. Şansımıza rüzgar 4 km gibi komik bir durumda görünüyor cumartesi. Özellikle Mezitler mevkiinde güzelim asfaltta çok hafif bir eğim sürekli iniş ve virajlı yollarda, mis gibi orman manzara ve kokusu içinde pedallamanın tadını henüz başka bir yol bana veremedi ;) gölbaşından sonra hava kirliliği başlıyor ama o da olsun o kadar :) Oradan sonra da dümdüz yol...

Hiç antrenmansız ve ilk uzun yolumdu esk-bursa. Ama o gün bile yorulmamıştım. Bu kondisyonla yorulmayız inşallah. Yorulsak da zirveye kadar inatla, azimle vücut pili bitene kadar... Bitmez inşallah :D

Efrahim, fotoğraf konusunda elimden geldiğince yardımcı olacağım;) . geçen hafta sonu Marmaris te dalıştaydım. bu hafta da zirve yapmak eminim çok zevkli olacak. ayrıntılar için bi ara görüşelim .

Geri