Scudo Sports

Eskişehir - Bursa - Uludağ (Bursa grubu nerdesiniz ? )

Evet arkadaşlar 1 hafta sonra KPSS'den kurtuluyoruz. Temmuzun başında ilk fırsatta geziyi düzenleyeceğiz inşallah. Çevsad yönetimine bu geziye verdikleri destek için teşekkür ediyorum.

Son planımız şöyle :
1. gün Eskişehir - Bursa bisikletle : 140-160 km
2. gün Bursa - Sarıalan - Bakacak - Oteller Bölgesi - Madem Bölgesi - Uludağ Zirve bisikletle : 50 km civarı (Sarıalan ve Bakacak'a girileceği için net rakamı bilemiyorum)

Tırmanışı mümkün olduğu kadar tamamen bisikletle yapmayı planlıyoruz. Madenlere kadar zaten yol var. Madenlerden sonra da çok dik de olsa bir süre toprak yol görünüyor Google Earth'ten gördüğüm kadarı ile.

Wowturkey.com sitesinden birkaç alıntı yapayım :

Toprak yoldan sonra asıl tırmanış için çıkartılmış bir rota
(link)

İlk kısımda yürüyerek tırmanılacak kadar bir patika görünüyor. Bisikletleri sırtlanmamız ya da halatla çekmemiz gerekecek sanırım.

Zirveden bir fotoğraf :
(link)

Zirvede tahta kutu ile korunan bir zirve defteri mevcut imiş :D Duygularımızı yazıp, imzalarımızı attıktan sonra, deftere zarar vermeden bir de çamurlu teker izi bırakmak güzel olacaktır kanımca :D :D Zirve fotoğrafları için Çevsad pankartımız da hazır :)

2. gün otobüs ile Eskişehir'e dönmeyi düşünüyoruz. İmkanlara göre belki 2 gece kalabiliriz Bursa'da.

1. gün Bursalı arkadaşlarla şehir içinde görüşmek, tanışmak az da olsa pedallamak istiyoruz.

2. gün Uludağ zirve tırmanışına Bursalı arkadaşlarla beraber gerçekleştirmek güzel olacaktır.

Sadece gün saymak kaldı artık. Heyecanı şimdiden başladı :D

Yine wowturkey'den epey profesyonel bir makina ile Bursa içinden çekilmiş Uludağ fotoğrafı
(link)

(link)

Scudo
Bursalı pedalşörlerle birlikte bende gezinize elimden geldiğince destekte bulunmaya çalışacağım sizlere eşlik etmekten zevk duyarız!Görüşmek dileğiyle

efrahim abi ben kadir bence cok ıyı olur dıye dusunuyorum bursaya gıdelım bı uludag yapar gelırıs bu arada baska gesilere gelemedım
ben ıse basladım da sadece pasar gunlerı bosum ben de gelebılırsem mutlu olurum bana da yer var mı acaba :D byby

@by_cix

Anlaşılan Bursa'da epey arkadaşımız olacak bu gezi esnasında ve sonrasında :) Şimdiden mutlu olmaya başladım. Biri beni durdursun. Geliyoruzz :D

Tarih olarak 7-8 Temmuz'u belirledik şimdilik. Şu sınavı bi atlatalım hazırlıklar tam gaz hızlanacak inşallah. :eek:

@mchel

Kardeş malesef üzgünüm. 160 km sizin için çok fazla, üstüne 2300 metre tırmanışı hiç düşünme bile. Hepsinin üzerine şehirlerarası yola çıkılacak. Bu epey dikkat, biraz tecrübe ve sorumluluk isteyen birşey. Bu geziye gelecekleri elemek zorundayız :(

Dünkü geziye gelseydiniz keşke. Sizler için Eskişehir civarında geziler devam edecek ;)

ya efrahim ne zmn geliyorsunuz ya net bi tarih verin baba. ona göre plan yapalım ama mümkünse temusun 2. haftası olsun :)görüşmek üzre

@elman_temel

Elman'ım tarih 7-8 Temmuz bi terslik çıkmaz ise ;)

Zor duruyorum fırsat bulsam yarın yoldayım :D

@elman_temel

Sevgili Elman,
Tonga dan dağcı bir kaç arkadaşı alırsanız işiniz çok kolaylaşır.
En önemli sorun havanın kapanması ve su problemi olacaktır.
Bence tüm tırmanışı bisikletle yapmak yerine sarıalana kadar teleferikle çıkabilirsiniz.
Yada Bursa dan çooook erken çıkmanız gerekli.
HAva kapanmazsa ( bulutlu olmazsa ) zirve düzlüğünde güneş olmasıda büyük su kaybına neden olabilir.
Tongadan dağcı bir arkadaş ( muhakkak bir kaç zirve yapmış olmalı ) yanınızda olursa sizi merak etmeyiz.
Ben 7-8 temmuzda İran içinde bir yerlerde olacağım. :)
Selamlar.

@ataruh

Abi düşüncemiz tamamen bisikletle çıkmak, muhtemelen sabah 4:30-5:00 gibi tırmanışa başlamayı düşünüyoruz zaten.

Biz zirveye yaklaştıkça hava ısınacaktır ama yükseklik arttığından dolayı da epey fark olacaktır merkez ile. Sarıalan ile Bursa merkez arasında 10-15 derece sıcaklık farkı olduğunu sanıyorum. Zirvede durum daha da farklı tabi.

Su kısmını düşünmemiştim. Oteller bölgesine kadar çok da sorun olmaz galiba. Ordan sonra da bakarız bir hal çaresine.

Tek düşündüren bulut olayı. Yağmuru neyse de o yüzseklikte rüzgar kötü olur. Bir de yön bulmayı zorlaştırabilir. 15 günlük tahminlere göre 8 temmuz pazar 32 derece ve parçalı bulutlu görünüyor :rolleyes:

Senin turu da merakla bekliyoruz abi. Bu sene bisikletforum dur durak bilmiyor maşallah :)

Abi Allah tan bi şey çıkmassa ben gelmek isterim... dönüş otbüs biletlerinide burdan ucuza ayarlatabiliris belki:D komşu Uludağ turizmin ortaklarındanda...Herkese slm lar AEO

@dark_king_26

Bunu bi düşünmemiz lazım Ali, uzun yol tecrüben hiç yok. 160 km ilk defa yapacak biri için ciddi rakam. Ayrıca tırmanış tecrüben de az. 40 km 2300 metre tırmanış. Kalacak yer işi de sayı bakımından halen soru işaretlerini koruyor son hafta belirlenecek. Belki diyorum çünkü bu gezinin sorumluluğu, tehlikesi çok fazla, kabul etmek zor. Ayrıca acımasız bir tur olması gerekiyor. Çünkü Bursa yolunda kaybedilen her dakika sıcak altında kalmak demek ve ikinci gün tırmanış için enerji kaybı demek. :(

Hevesli genç arkadaşlara belirtmek isterim,
Efrahim kadar olmasa da ben de uzun turlar yapmış birisiyim.Ancak 160 km Bursa ertesi 40 km 2300 metre tırmanışı çok buluyorum kendim için.Bunlar tecrübeyle, zamanla katedilecek yollar,yükseklikler.

Benim için imkansız bir şey arkadaşlar bu mesafe ve sonrası uludağ çok zor heleki bu sıcaklarda onun için uzun yol deneyimi olmayan arkadaşlar dikkatli olmalı

walla efrahim abi şimdilik bi sorun yok ALLAH tan bişey çıkmassa gelicem

@tnt

Evet öyle. Konuyu dağıtmayalım yalnız :p Özel mesajla halledin işinizi kardeşim :D

Bu arada Bursa işi bu akşam kesinliğe kavuşacak inşallah.

7-8 Temmuz'da hava açık görünüyor, rüzgar da yok denecek kadar az. Bu da sevindirici. :)

Evet arkadaşlar gezimiz kesinleşti. Çevsad yönetimine buradan tekrar teşekkürler. 2 günlük tüm masraflarımız, otobüsle dönüş masrafımız ve bir gece konaklamamızı karşılayacak kulübümüz. :D

Cumartesi sabahı 04:30-05:00 gibi Eskişehir'den Bursa'ya pedallamaya başlayacağız inşallah. Aday kadro 5 kişi. Ben, Gökhan, Serhat, Sercan, Salih. Sanırım herkes 2. günkü Uludağ zirve tırmanışına katılmayacak.

Bursa grubu görüşmek üzere ;) Pazar günkü zirve tırmanışını birlikte yapmak güzel olacaktır. Biz tamamen bisikletle en zirveye kadar çıkmayı hedefledik. Bakalım nasip olacak mı. Pazar sabah 04:30-05:00 gibi tırmanışa başlamayı düşünüyoruz.

Cumartesi öğlen gibi Bursa'da oluruz bir terslik çıkmaz ise. Akşam tüm Bursalı bisiklet sevelerle şehir içi turu, tanışma, sohbet v.s. yapabiliriz. ;)

gel şu saati 4:00 yapalım. hem, fazla sıcağa kalmayız. birde semih i listede goremedim, şehir dışında falan mı?

efrahim mesajını aldım ,okan cuma akşamı yola çıkıyor zaten,bende işlerimi yola koyabilirsem cumartesi akşamı orada olmaya çalışacağım.sizlerle ve bursa gurubu ile tanışmak çok heyecan verici olacak.

@SeRHaT_

Bana uyar tamamdır 04:00 olsun. Yalnız yanınıza mutlaka hırka tarzı birşeyler alın. Sebebini mezitlerden geçerken yaşayarak anlarsınız :D Ağustos ayında buz kesmiştim, titremeye başlamıştım pedal çevirmeme rağmen. Sabah o kadar serin oluyor ki.. Ayrıca zirvede de sorun olabilir serinlik.

İlk tavsiyemiz hırka v.b. birşey aklıma geldikçe yazayım sizler de not alınız.

Semih'i ortalıkta hiç görmüyorum. Çalışıyor. Gelmeye niyeti var mı bilmiyorum. Bi haber vericem mutlaka. ;)

Serhat bu arada Fatih abiye bol selam

@hızlı

:) Buyrunuz efendim buyrunuz herkesi bekliyoruz, heyecanı şimdiden sardı. :)

Geri