Scudo Sports

Erdoğanlar Bisiklet

Gönderdikleri ürün daha pahalı görünüyor sitelerinde ama 80 PSI olduğu için ben diğer ürünü istiyorum.
Aynen. İlk bakışta iyi yaptıklarını düşünüp gönderiyorlar belki ama inceleseler basınç değerlerini görecekler. Haber vermeden farklı ürün göndermemeleri lazım.

Scudo
Mailime dönmüşler XLC olan pompayı önermişler bir tane daha giyo vardı olabilir mi diye sordum bakalım. PSI ye taktığımdan değil kol gücüm az olduğu için basamam ince tekere inanın MTB olsa düşünmem

@DenizCe Şöyle bir hatırlatma yapmakta fayda var:

Bu tür el pompaları ile lastiğe 80-100 PSI basınçla hava basamazsınız. Bunlar daha çok acil durumlarda kullanmaya yönelik, yanınızda kolayca taşıyabilmeniz için üretilmiş çözümler. 80+ PSI basınçla hava basmak istiyorsanız ayak pompası almanızı tavsiye edeceğim.

Doğrudur ama tam 120 yerine 90 basar muhtemelen. 80 psi olan 60 tan sonra zor.

Bu tür el pompaları ile lastiğe 80-100 PSI basınçla hava basamazsınız. Bunlar daha çok acil durumlarda kullanmaya yönelik, yanınızda kolayca taşıyabilmeniz için üretilmiş çözümler. 80+ PSI basınçla hava basmak istiyorsanız ayak pompası almanızı tavsiye edeceğim.
kesinlikle doğru yorum.

Bir hatırlatmada ben yapayım: Aynı markanın yarı yarıya daha ucuz pompası ile 90PSI bastım ve çokta zorlamadım. Lastiği elle kontrol ettiğimde 90PSI olduğunu tahmin etmiştim zaten. 120PSI kullandığım için sonraki gün bisikletçiye hava vurdurmaya gittiğimde, lastikte 90PSI olduğunu söyledi. Pompa kadar kol gücüde bu noktada belki önemli olabilir.

Ben kullandığım mini pompa ile trainer lastiğime 9 bar (~130 psi) basabildim. Mini pompa yüksek basınç basamaz algısının kökenini bilmiyorum ama yanlış.

Mailden yardımcı oluyorlar indirim yapalım yardımcı olalım dediler ama hortumlu tek ürün var Cube Race Bisiklet Pompası (40416) ürün hakkında bilgim yok çok pahalı ama soracağım indirimi yine de. Bilginiz var mı? Diğer hortumlu model XLC nin mini pompası çok uğraştıracak minik olduğu için.

Ben kullandığım mini pompa ile trainer lastiğime 9 bar (~130 psi) basabildim. Mini pompa yüksek basınç basamaz algısının kökenini bilmiyorum ama yanlış.

Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama XLC'nin göstergeli ayak pompası var bisikletçimde. Onunla 120PSI basarken, o son anda çocukların ayakları yerden kesiliyor :) Anlamak güç fakat bu basınç olayının el pompasına göre değiştiği kesin. Mesela benim kullandığım ürünle en fazla 100PSI basılır gibi... Başka bir arkadaşım göstergeli el pompası aldı sanırım 120PSI basabiliyor. Geçenlerde 100 üzerini rahat bastığını belirtmişti.

Mailden yardımcı oluyorlar indirim yapalım yardımcı olalım dediler ama hortumlu tek ürün var Cube Race Bisiklet Pompası (40416) ürün hakkında bilgim yok çok pahalı ama soracağım indirimi yine de. Bilginiz var mı? Diğer hortumlu model XLC nin mini pompası çok uğraştıracak minik olduğu için.
Cube hakkında review aradım ama önemli bir kaynaktan bulamadım. Cube zaten pompa üreticisi değil, muhtemelen XLC, Giyo kalitesi ayarında bir yerde üretilmiştir. Bence o fiyata gerek yok. Ben Topeak Race Rocket HP öneririm ama baktım şimdi stoklarında kalmamış. Erdoğanlar'da istediğinizi bulamazsanız iade edebileceğinizi de unutmayın.

Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama XLC'nin göstergeli ayak pompası var bisikletçimde. Onunla 120PSI basarken, o son anda çocukların ayakları yerden kesiliyor :) Anlamak güç fakat bu basınç olayının el pompasına göre değiştiği kesin. Mesela benim kullandığım ürünle en fazla 100PSI basılır gibi... Başka bir arkadaşım göstergeli el pompası aldı sanırım 120PSI basabiliyor. Geçenlerde 100 üzerini rahat bastığını belirtmişti.
Tabii ki. Pompanın konstrüksiyonuna göre değişiyor. Topeak ile yüksek basınç basmak daha önce kullandığım Decathlon el pompasından daha kolay mesela.

@Voltaire alt kısımda pedal gibi bir bölüm var o basılı kalmış olmasın. O pedal mekanizması aynı basınca daha fazla basma işlemi uygulayarak (kolun direnci hafifliyor) çıkılmasını sağlıyor.
1598364394801.png

@portakallimon Basamaz değil aslında, basmak zordur..Kol kuvveti herkesin aynı değil, el yapısı keza değil..Siz güçlüsünüzdür aynı pompa ile siz 100 basarken ben 70 te kalırım..Ama ayak pompası üst vücut ağırlığını verince zaten 120 basabilir..

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
@HakanAydn Pompanın üretim kalitesi ile çok değişebilir. Race Rocket'ın ratingi 11 bar. 9 bar basmak hiç zor değil. Pompanın konstrüksiyonunun ayrıntılarını bilmiyorum ama belki ucuz pompalarda esneyen ve enerjimizi sönümleyen parçalar vardır. Decathlon'dan aldığım 15 TL'lik MTB pompası 6 bar basmasına rağmen aynı zorluğu hissettiriyor :)

@portakallimon Bende giyo 24s var, güzel pompa 85 basabildim en çok, iyi pompayla 100 basardım yani?..Zor görünüyor, zira 20 ile 30 aradındaki kuvvet ihtiyacıyla 80-90 arasındaki aynı değil, ya da hadi yüzdeye vuralım, 20 ila 22 arasındaki farkla 80 le 88 aradındaki kuvvet farkıda çok büyük...Sizin dediğiniz 60 a kadar geçerli olabilir ama 90 larda (her ikiside 90 basacak kalitedeki 2 pompayı karşılaştırarak) mekanik avantajın oranı çok azalıyor..

@portakallimon Bende giyo 24s var, güzel pompa 85 basabildim en çok, iyi pompayla 100 basardım yani?..Zor görünüyor, zira 20 ile 30 aradındaki kuvvet ihtiyacıyla 80-90 arasındaki aynı değil, ya da hadi yüzdeye vuralım, 20 ila 22 arasındaki farkla 80 le 88 aradındaki kuvvet farkıda çok büyük...Sizin dediğiniz 60 a kadar geçerli olabilir ama 90 larda (her ikiside 90 basacak kalitedeki 2 pompayı karşılaştırarak) mekanik avantajın oranı çok azalıyor..
Basıncı manometre ile ölçtüm. Başka ne diyebilirim bilmiyorum.

@DenizCe Demekki ben stokta ki son pompayı almışım giyo 85 p modelini siparis verdim. Ertesi gün öğlen teslim aldım 🤔

@portakallimon Manometreyle ölçmeniz neyi değiştirir, ben bakkaldan alınan la pahalı pompadan bahsetmedim ki;
(her ikiside 90 basacak kalitedeki 2 pompayı karşılaştırarak)
siz 15 tl likle 200 tl liği karşılaştırıyorsunuz...ben 100 basanla 120 basandan bahsediyorum aslında..
Basınç göstergesi değil ama newtonmetremiy di tam hatırlamıyorum, güç ölçen bir alet ancak olayı netleştirir...

@portakallimon Manometreyle ölçmeniz neyi değiştirir, ben bakkaldan alınan la pahalı pompadan bahsetmedim ki;

siz 15 tl likle 200 tl liği karşılaştırıyorsunuz...ben 100 basanla 120 basandan bahsediyorum aslında..
Basınç göstergesi değil ama newtonmetremiy di tam hatırlamıyorum, güç ölçen bir alet ancak olayı netleştirir...
Demek istediğinizi anlamadım sanırım. Kusura bakmayın.

Geri