Scudo Sports

Enflasyon son 14 yılın en yüksek seviyesinde

@muratokan ''akpye oy verdim'' veya ''herkes seve seve başkanı kabul edecek'' diyen sizsiniz.Siz insanların gergin olduğu bir ortamda övünerek/çekinmeyerek ''akpye oy verdim'' derseniz,size de birileri tepki gösterecek,konu da dağılacaktır.Niye akpye oy verdiğinizi söylediniz?Kim size,kime oy verdiğinizi sordu?

Bireysellikle ilgili birşeyler dedim ama ciddiye alınmadım tabi.Birşey daha söyleyeyim.Anlayan,ne demek istediğimi anlar.

“Komşusu açken tok yatan kimse bizden değildir.” diye bir hadis var.Hemen herkes bilir bunu.İslam dininde bireyselliğe yer yoktur,kollektif bir tutum içinde olmanız zaruridir.Bu hadislerden bu anlamı çıkarmak gayet normaldir.
Hadiste denilen şu.Müslümanların yaşam standardı hemen hemen aynı olmalıdır.Burada karşı çıkılan şey,aslında gelir eşitsizliği,adaletsizlik gibi konulardır.Açlık/tokluk konusu değil.
H.z.Muhammed(s.a.v) diyor ki;''sen halinden memnun olabilirsin ama komşun değilse;sen bizden değilsin'' diyor..Daha ne desin,Allah(c.c)aşkına.
Bende diyorum ki,ben halimden memnun değilim.Bunu kendi açımdan söylemiyorum,komşularım açısından.

Scudo
Ahhhh ah. Sabit fikir nuksedince insanda develere hendek yarisi atlatsakta bos ziplatsakta bos...
1 Akp ye durmadan laf atip ve kim verdi bu akpye oy dedikleri icin dedim ben verdim diye.

2- daha nasil anlatayim SİYASET DİN VE OSMANLİ HAKKİNDA KONUSMAK YANLİS

3- ALLAH c.c in verdiklerinden memnunum. Diyanetten camilerden imamlardan ve crmaatlerden egitim sisteminden ogretmenlerden polislerden memurlardan TURK İNSANİNİN KENETLENMEK VE BİRBİRİNİ ANLAMAK YERİNE BEN HAKLİYİM CABASİNDAN, birlik olmak yerine boluculuk yapanlardan TURİSTLERİ KERİZ YERİNE KOYMAYA CALİSAN ESNAF BOZUNTULARİNDAN. Yazlik yerlerde buraya zenginler gelir mantigiyla yasan kan emici pisliklerden PARAYİ CARCUR EDİP AGLAYANLARDAN en onemlisi EMPATİ VE SEMPATİ YAPMAYANLARDAN MEMNUN DEGİLİM.

4 Surekli duamdir ALLAH c.c bana bela harici ne kadar guzel sey veriyorsa herkese kat kat fazlasini versin.

5 Bircok seye farkli bakis acisi ile bakmadigimiz sure bir birlik beraberlik icinde olamayiz...

Not: alinti falan yapmayin lutfen. Anlayan anlamak isteyen icin gayet acik yazdim. Daha otesi istenmeyen tartismaya gider...

@hamlet2006 çünkü o insanların çoğu yeterince tahsil görmemiş/görememiş, sorgulamayan, iane ile yaşamaya sıcak bakan, devleti baba gören zihniyete sahip ve maalesef çalışmayı sevmeyen hazırla yetinmeyi seven tipler. bunu ayrıştırma için söylemiyorum, toplum mühendisliğinin ürünü ve kapitalist sistemin sömürdüğü ülkelerin vatandaşlarıyız çoğumuz. üstte bahsettiğim ciddi sayıdaki bir çoğunluğu mevcut iktidar sosyal yardım adı altında beslemekte. mevcut ekonomik durumdan en çok zarar görenler ise belli bir kaymak tabaka hariç işletme sahibi insanlar ve orta direk.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Durumdan memnun olanlara ek vergi koyup kalanlar için fiyatları azaltabilsek keşke. Betonu kemirdiklerinde de mutlu olurlar, nasılsa onda darboğaz yok.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Osmanlı da zamanında balkanlardan arabistandan vergi almayıp anadolu insanından sopayı ve vergiyi eksik etmezdi, kabullenilmiş kölelik şimdi isteksel köleliğe dönüşmüş olmalı ki adamın buzdolabı boş 10 yılda 1 kez tatile zar zor çıkıyor çocuklarına yılda bir kez anca giysi alıyor ama BAŞKAAAAAAAN BAŞKUMANDAAANNN diye bağırmayı başarıyor. Allah'a değil kula kulluk eden bu toplum cezasını çok ağır şekilde ödeyecek. Olan gene kendilerine olacak bize olacak, iktidar yalakaları ve %1 lik diye bahsettiğimiz kesim ise ceplerini doldurmaya devam edecek. Sen açıp buyrun boş diye anons yaparsan giriş kuyruğundan ne adam eksilir ne de derdin biter.

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
Ben 50 liralik benzinle anca gostergenin kirmizi ışığını sondurebiliyorum

@katranGecmis zaman bende bir amerikan arabasi vardi. Benzin 50 kurusken. 82.5 liraya doluyordu. 165 litre deposu vardi. Sehir icinde 100km de 25-30 litre benzin yakiyordu. Iyi ki satmisim :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Su acmazda hangi parti hangi iktidar gelirse gelsin 1 hafta, 1 ay, 1 yilda herhangi bir seyi duzeltemez. Yasananlar cokmekte olan yanlis politikalarin (bazilari hemen karsi durusa gecmesin diye not edeyim ki bu sadece 10 yillik politikalarin sonucu olusmamistir) sonucudur ve enflasyon/doviz artisi bunun kacinilmaz yansimasidir.

Ancak “geliyorum” diyen, oncelikle global su anda ise siddetli olarak Turkiye’yi vuran krize ragmen, son yillarda birakin ciddi onlem ve yapılanmayi planlayarak hayata gecirmeye cabalamak, adeta korukle gidilmiştir.

Gecmiş bu konuda suclu ise uzun yillardir iktidar olan en az onun kadar hatta daha fazla sucludur.

Secim ile iktidar degismiş olsaydi su an yasadigimizi yine yasiyor olurduk bu gercek. Cunku gecmişten gelen politikalarin yansıması bu. Ama en az 6 ay bunun faturasini onlara (yeni secilene) cikarip suclayamazdik. Eger bu 6 ay zarfinda tedbir planlari, durumun duzelmesine dair hamleler yapmazlarsa o zaman siddetle elestirebilirdik.

15 yildir surekli yetkisini arttiran, her alanda kadrolasan, liyakattan ziyade ilişki ve kan bagina gore atamalara imza atan bir iktidar, “itibarda tasarruf olmaz” derken, milleti “bir lokma, bir hırka” felsefesine bile muhtac kiliyorsa ortada buyuk yanlislar dolu dizgin kosuyordur...

Pek cok kişi yıllarca hapsedilip “pardon yanlış olmuş” diyerek salinirken, mevkii sahipleri “hatalarim oldu kendimi Allah’a havale ediyorum” diyerek temize cikiyorsa herkes bu havaleden faydalanabilmelidir o zaman degil mi? Zaten o yuzden kanun ve adalete guvende kalmadi artik...
Kısacasi eski, yeni, mevcut, aday olan her yonetim ve lider bana gore kusurlu ve sucludur.

Yine secim var deseniz ben sececek ve bu ulkeyi milleti duze cikaracak vizyonda kimseyi gormuyorum. Sadece kotunun iyisine karar vermeye; akrabasini, esini dostunu en az kayiracak, devlet kasasindan en az calacak, oturmasi, kalkmasi, hitabi ve saygisi, egitimi ve o gune kadar ortaya koyduklari ile vicdanen-ahlaken en dogrusu oldugunu dusundugume, esitlik-egitim-adalet ucgeninde bir nebze olsun iyilestirme saglayacagina inandigima oy vermeye calisirim.
Boyle bir aday ve parti yok cunku! Herkes taraf ve taraftar. Herkesin ideolojisine gore amaci ve kollamasi gereken taraftari var. Fakat bu kollama ve cikar son zamanlarda o kadar aleni ve hayasizca bir durum aldi ki inamamiyorum...

Simdi yerel secimler geliyor. Enflasyona bir darbede bu secim kampanyalari ve giderleri vuracak. Sonucta cikacak olan yine bir liderin dedigi gibi “oyu kimin verdigi degil, kimin saydigi onemlidir” bakis acisina gore olacaktir.

Ben kime verecegim biliyor musunuz? En az harcama yapan, en az gurultu cikaran, en az yemek ismarlayip hediye dagitan adaya!
Neden mi? Eski atasozumuzdur:
“Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez”
Aday ne kadar para yatırırsa o kadar kar hedefliyordur. Bu zamanda kimse babasinin hayrina aday olup trilyon harcamiyor bir koltuk için. Cunku o koltuga oturunca...

Anlayan anladi daha lafa gerek yok ;)

Aktif pedal'dan almayı düşündüğüm bisiklet bir günde 300 lira zamlandı. Bisiklet misiklet yok. Temel harcamalar dışında hiçbir şey yapılmayacak bundan sonra.

@Mehmet Nejat Karahan 300 TL zamlansa da O istediğiniz bisikleti almaktan vazgeçmeyin, bir şekilde 300 tl daha bulursunuz. Bu ülkenin kötü gidişatına rağmen, kendi mutlu olmanıza odaklanın derim.vereceğiniz fazladan 300 tl için için kendinizi sınırlandırmayın.

@AmatörBisikletçi-01 bende para var zaten:) mesele 300 tl değil. yarın ne olacağımız belli değil. ülkenin gidişi ortada, hergün gelen zam ve kur farklarına para basmak istemiyorum. Bakacağız.

Klasik soruyu tekrar sormama izin verin.

Gerçi ben ev borcu ödemekte olduğum için 4 yıl önce sattığım arabayı unutalı bile çok oldu, ancak halim vaktim yerinde olsa da, bu fiyatlarla bu masraflarla araba kullanmak çok ağırıma gider.

Pekii bu kadar araba nasıl hala yollarda? Kim bu arabaları kullanıyor kardeşim? Madem devlet, hükümet araç kullanmamız için anasının nikahını istiyor, nerden geliyor bu Ötv mtv sigorta benzin parası?

@mtsemiz
Bunun için üretilmiş özlü sözlerimiz var:''Ayranı yok içmeye Mersedes ile gider ...'' Birçok kişi için geçerli olabilecek bir söz.

Araba sahipliği ve kullanımı; refah ile gelişmişlik ile siyaset ile tam olarak ilgili değil.Altında yatan sosyolojik ,psikolojik vb farklı nedenler daha ağır basıyor.

@mtsemiz
Bisiklet sevdası başka.Araba sevdası başka.Allah (c.c) çeşit çeşit yaratmış işte.Bizimkiler de,araplara çok benzerler.Bakınız;

Geri