Scudo Sports

Enflasyon son 14 yılın en yüksek seviyesinde

@romedon Sitelere girmeyen insanlar elbette.

Hayat sadece internet sitelerinden ibaret değil bunu yaşayarak öğreniyoruz.

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
Scudo
Hepsi dış mihrakların işi arkadaşlar...Lütfen...

Enslasyon lobisini sevindirmeyelim arkadaşlar :cool:

şaka gibi ama dün 50tl lik matara kafesi aldım (bisikletin kendisinden sonraki üzerindeki en pahalı şey-kelebek gidonu bile daha ucuza almıştım-üzerindeki kendimin hayatı bile bu ülkede daha ucuz)...yakında 50 liraya birşey kalmayacak.

• Beğen
Tepkiler: Harun ÇEVİK
@appendix

50 liralik lpg var, benzin var, mazot var. Daha ne olsun.... :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@appendix 50 TL lik benzin var kalmaz olurmu:komik::komik::komik: hayat dediğin nedir, bir zamanlar bir abimiz vardı 25 kuruşluk adamsın derdi, niye derdik, belimdeki silahın bir mermisinin parası derdi.....

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Geçen gün bende birisinin 4500 TL'ye telefon aldığını işittim.Adam 35 yaşında.Bekar.Güvenlik görevlisi.Evi yok.Arabası yok.
Aldığı maaşla,ev alması ve bir aile kurması çok zor.Adamın gelecek hayali,umudu yok.Böyle olunca da,gidip bir telefona 4500 TL verebiliyor.
Evler,kiralar inanılmaz pahalı..Böyle olunca gençler bekar kalıyor,evliler boşanıyor,sonra da toplumsal çözünme(kadın cinayetleri,çocuk tecavüzcüleri..vb) başlıyor.
Tüketim toplumu denilen şeyin kökeninde de,bu çaresizlik var bence.Asgari ücret alan insanların ayağında Adidas,elinde binlerce liralık telefonların olmasının nedeni;gelir eşitsizliğinin tavan yapması veya adaletin taban yapmasından kaynaklanmaktadır.
Allah(c.c),kendi insanı zor durumdayken,elin yabancısına kucak açanları görüyor.Her lokmanın hesabı verilecek.

Son açıklanan enflasyon rakamlarına, esnek ÖTV sistemi getirilerek fiyat artışı "seçime kadar" frenlenen akaryakıt fiyatlarının dahil olmadığını da hatırlatalım.

Esnek ÖTV sistemiyle hazine yüksek miktarda vergi geliri kaybına uğradı ve bu sistem sürdürülemez durumda. Maliye bakanı Naci Ağbal'ın yaptığı hesaba göre 1 aylık dönemde kaybedilen vergi geliri 1 milyar TL. Seçim dönemi de geride kaldığına göre, astronomik oradan akaryakıt zammı bekleyebilirsiniz. Bu fiyat artışnın Temmuz ayı enflasyon oranına yansımasıyla enflasyonda yeni bir zirve görebiliriz.

Ekonomiden sorumlu devlet bakanı Mehmet Şimşek, enflasyondaki artışla ilgili "Dış kaynak ile yumuşak iniş mümkün" şeklinde bir yorumda bulundu. Yani ekonomi yönetiminin en tepesindeki isim bile, fiyat artışlarının kontrol altına alınabilmesi için yabancı yatırımcıya bel bağlamakta. Yabancı yatırımcının ülkeye para getirmesi için de yüksek getiriye (yüksek faize) ihtiyacı var.

Demek ki neymiş? "Her şeyi bilen adam"ın iddia ettiğinin aksine, yüksek enflasyonun sebebi yüksek faiz değilmiş. Faiz, enflasyonla mücadele etmek için kullanılabilen bir araçmış.

ekonomideki görünmez elcilerin ve her şeyi bilen adamların bir araya toplandığı iktisadi düzende istikrar hep sürer gider.. sıkıntı yapmayın

tabiki istikrar süsrün Türkiye böyüsün, (yanlışmı oldu yoksa Türkiye değilde enflasyonmuydu bilemedim):acpsnr:

@Motorola

Valla benzinli arabamla en son istasyona gidip 50 liralık doldurup o kafayı yaşamak istedim; 50 liralık benzini alıp arabayı çalıştımamla stop etmesi bir oldu :koptum: Anahtarı geri verip fulleyince çalıştı araba :D

Depo 350 liraya dolunca araba ne yapsın. 50 liraya anca marş basacak yakıt giriyo :koptum:

Umarım korktuğum gibi olmaz. Böyle giderse 2001 öncesine döneceğiz gibi. TL her yıl en az %50 değer kaybediyordu. İthalat, ihracattan çok fazlaydı. bir süre fabrika satışı, arsa satışı, yabacılara gayrimenkul satışı ile değer kaybını yavaşlattılar ama artık o da yetmeyecek gibin.

1 ABD DOLARI
02.01.1998: 256,250
01.06.1999: 405,358 => +%58
01.06.2000: 614,701 => +%51
01.06.2001: 1,144,768 => +%85
.
.
.
01.06.2015 : 2.6762
01.06.2016 : 2.9489 => +%10
01.06.2017 : 3.5312 => +%20
01.06.2018 : 4.5922 => +%30

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@romedon Hocam oy veren de yakınıyor vermeyen de. :)

@bariss.t Mevcut hükümeti de savunsanız muhalefeti de savunsanız kabul etmemiz gerekiyor ki bunların hepsi seçmene göre ehven-i şer. Dolayısıyla oy veren de hakkıyla yakınacak.

Ekonomi çok iyi, Yakında Millet Kırathaneleri açılınca çay -kekleri bedava yiyecek,içeceksiniz geriye açılacak millet parklarında,bahçelerinde yuvarlanmak kalıyor.

Bunun onceisni bulamadım. Daha iyi oldugunu sanmıyorum. Grafikler herşeyi açıklıyor bence daha bişey demeye gerek yok. Bu arada 2005de naptık amerikayi mi somurduk bayağı düşmüş enflasyon :D

Dosyalar

• Screenshot_20180711-154513.png
    Screenshot_20180711-154513.png
    21,4 KB · Okunma: 21
  • Screenshot_20180711-154329.png
    Screenshot_20180711-154329.png
    26,5 KB · Okunma: 20
Konuşun bakalim konuşun nasıl da gomduk sizleri eheheheheh.

Geri