Scudo Sports

En yüksek ortalama hızınız kaç km/h (15 km ve üzeri mesafelerde)

Scudo
Oturduğum mevkii nedeniyle pek düz yol bulamasamda genel ortalamam 20km nin altına düşmüyor. En yüksekte 27.x gibi bir rakam gördüğümü hatırlıyorum. (Hesaplama telefondan gps ölçümüdür.)

2015 de 40 km de 34.1 km/h. (yol bisikleti)

Buradaki ortalamalara bakinca mtb ler rahat bir sekilde ortalama 30 35 arasini goruyor. Yol bisikleti ile paylasanlarda asagi yukari ayni seyi soyluyor. Biz yaris bisikletini bosuna aldik heralde

fark kas gelişimi ile alakalı olabilir mi? ben 10 yıldır sürmediğim bisikleti tekrar sürmeye başladım(kullandığım bisiklet çelik boru ile yapılmış olmalı diye düşünüyorum double süsp ve en az 25kg falan vardır :D) ve 3 ay içerisinde ayak kaslarımdaki gelişim gözle görülür düzeyde kütlesel olarakda çok arttı. Şehir içi yüksek viteste yüksek kadans yakalamaya çalışıyorum buda güç artışı sağlıyor sanırm hiç yol bisikleti kullanmadım ama bu kişinin zorlaması ve gelişmesiyle alakalı olabilir. Yol bisikleti rahat gittiğinden ötürü bir süre sonra rutine bağlaması muhtemel mi?

gerçekten burdaki hızlara şaşıyorum dün Büyükada tepedeki eski rum yetimhanesinden aşşaya hız kesmeden indim max hız 54.90 dı şehir bisikleti üstelik km sayacımda sigma 16.10 lastik ebatları dahi ayarlı bende bişey var demekki okadar kasıyorum gidemiyorum

mengen yedigöller bolu rotasında 110 kmlik yolda 14km :)

ha bu en hızlı değil tabiki en son yaptığım

Bazen 15 oluyor ortalamam bazen 20 veya 21. Saatte 20Km ortalamanın üzerine pek nadir çıkıyorum. Hem yol güvenliğim buna müsait değil hemde vücudumu zorlamak istemiyorum.

@belgen

Kilo ile de alakası var tabi ama o kadar da çok değil. Bende kiloluyum (92) ama saatte 30km ile gidebiliyorum çok rahat. Bunun kaslarla, duruşlar ve kondisyonla da çok alakası var.

@enqinHLC guclu kas ile hizli kas arasinda fark vardir. Yani kaslarin gelisimi kullanima gore olur. Buyuk kas guclu olur ama hizli olmasi baska bir sey. Yani mtb ile guc kazanirsin ama hiz kazanman icin yuksek kadansa alismak lazim. Her halukarda yol bisikleti hizli gitmeli. Sadece hafiflik degil vites disli oranida farkli.

@oktayakgoz bende buna katılıyorum. doğru vites seçimi gidişte çok büyük etken. günlük kullanıma ilk başladığım zamanda standart 1x7 1x6 gibi şehir içi kullanımımda hatalı kullandığımı öğrendim ve 2x2-2x5 arası düz yol ve yokuşta kullanmaya başladıktan sonra ciddi farklar gördüm. Doğru vites, dişli seçimi çok önemli

2013 yılında tek başına yaptığım (bir kısmında yağmur ve rüzgar da dahil) 350 km lik yolu 29 ortalamayla bitirmiştim. (tur 16,5 saat sürdü 4,5 saat dinlenmekle geçti) (bir daha bu kadar yolu TEK başıma gider miyim, çok fazla düşünürüm ve sonuç olarak gitmem :D)

bence alınan bu irtifaya rağmen iyi bir ortalama. 44,5 km de 25,1 km/h ortalama
(link)

Sahil yolunda Florya-Eminönü gidiyorum 20 km 30 kmh'nin altına düşmüyorum ama yine de ortalama hızım 23 kmh filan oluyor. Sanırım ışıklarda filan durunca ortalamayı çok düşürüyor.

Vay anasını Fransa bisiklet turuna katılabilecek arkadaşlar var içinizde. Size davet gelir hacılar yakında :D Adam mtb ile ne ortalama yapmış be.. Siz burda çürümeyin. Gerçi torku bile kesmez bu arkadaşları :)

Hergün İzmir Balçova-Konak-Halkapınar arasını İşe gidip geliyorum... Strava ort. 24-26km arası .... Ancak Mustafa Kemal Sahil Yolu Kısmını yaklaşık 5.5 km 36-40 km ortalam ile geçiyorum.... Sonrası malum trafik, bisiklet yolu falan ..... :(

Bazı arkadaşlar maşallah, dünya şampiyonlarını kıskandıracak ortalama yapmışlar. Başlıkta, rüyanızdaki en yüksek ortalamanız nedir diye sormuyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
66 km'de 37.3
(link)
https://i.hizliresim.com/PoM695.png

Ama şu ana kadar gördüğüm en iyisi sevgili @Ali Demir 'in şu sürüşü. Ben diyorum bu adamın içinde içten yanmalı motor var matarada da benzin.
(link)
Bu nedir arkadaş...
https://i.hizliresim.com/Xo4qmk.png

Arkadaşlar bunlar yüksek hızlar değil. Siz Yasin Bingöl'ü tanımamışsınız :)

(link)

363 km mesafe 2900 m irtifa ve sıkı durun 34 km/s ortalama hem de tek başına. Bisikletinde power meter var.

Buna inanamıyorsanız Yasin Bingöl'ü Strava'dan bir izleyin derim, geçmiş kayıtlarına bakın, ağzınız açık kalmazsa ben bu işten anlamıyorum diyeceğim :) Kartepe'yi aynı gün durmaksızın 3 defa çıkan adam, tüm ciddi yokuşlarda KOM'lar elinde.

Yasin yurt içi federasyon yarışlarına katılmıyor çünkü yokuş yok. İtalya'daki Fransa'daki dağlık yol yarışlarına katılıyor.

• Beğen
Tepkiler: taner07
Geri