Scudo Sports

En sağ şerit bize ayırılmış haberim yok!

Eskişehir yolunda trafik kilitlenince soldan değilde ortadan gittiğim çok oldu ama yolun nerede açıldığını biliyordum ve o noktaya geldiğimde tekrardan sağ şeritte olmuş oluyordum. sağ şerit çok tehlikeli olabiliyor çünkü arabalar çıkmak için can atıyorlar buda sizin önünüze kırmak demek orta ise güvenli arabalar 20 ile giderken siz 40 la gidiyorsunuz sorun olmuyor yeterki arabaların tekerlek yönlerine dikkat edin

Scudo
@şamilkafkas

Geçmiş olsun.

Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum !

@gokberk88

Bahsettiğim olayda buna benzer işte. Hani otobanda iken yolun solunda gitmekten bahsetmiyorum trafiğin yoğun olduğu ve araçların maxsimum 30 basabileceği yerlerde sıkıntılara gelmemek için yolun ortasından veya solundan gitmekten bahsediyordum bende.

@Arseyus şerit çizgisi lastikleri bir anda kaydırabiliyor dikkat edin. Bir de sürücüler sol taraflarından birinin gelmesine hazırlıklı değiller. Sağda bir araba onları sıkıştırır, veya yoldaki bir çukurdan kaçmak isterler ve hafiften sola kırarlarsa kötü olabilir :(

hafta içi kısa mesafe yaparım ,erenköyden kadıköye ara sokaklardan inerim.kaldırımlar geniştir,bu aralar kaldırımda bisiklet süren bayanlar çoğaldı.bu da hoş bir tablo tabi ,bağdat caddesinin kaldırımları geniştir.insanlar burda çok yavaş sürer,bu bakımdan yayalardan itiraz görmedim,çünki bisiklet yolu yapılmadı,bi kere,yoğun bağdat caddesinde sağa şerit yapılamaz,yapılırsa ışıklarda bekleyen taksiciler yolun üstünde durur.orayı babaların çiftliği yapmışlar,trafik polisi yok çünki eleman yok , bizzat selamiçeşme trafik şubesinde komiser ile görüştüm,tabi trafik polisi açığı olur ise bizim millet kanunları çiğner.bağdat caddesine bisiklet yolu anca kaldırıma yapılır en sola ,dubalara yakın olur.esasında kimsede itiraz etmez,herkes burada çok yavaş sürecek tabi,minibüs yoluna yapılan kaldırımlar on numara oldu ,bir kaç dar yerde bisiklet yolu olması zor,sadece yayanın geçeceği kaldırım var ama geneli geniş,malum bu minibüs yoluna bisiklet yolu yapılır ise minibüslerin işine gelmez .istanbulun alt yapısı milli felaket hele hele ara sokaklar ,esasında istanbulu bi güzel yıkacan yeniden kuracanda tarihi eserleri yıkamıyoruz tabi.alt yapıyı düzeltmek için eski binaları kamulaştırıp milleti zarara sokmadan yıkacan tüm sahildeki evleri .özellikle üsküdardan ta beykoza traşlıyacan yolu.denizi doldurmadan yolları genişletecen.beşiktaştan başlayacan ta sarıyere kadar yolu genişletecen ,denizi doldurmadan,kavşaklara bisiklet köprüsü yapacan bu işler paraki ne para.

yolun solu ile muhatab olmamak için alt yapı şarttır.

Duran trafikte sorun olmayacaktır. Ancak akan bir trafikte, hatanızı hayatınızla ödersiniz. Aman dikkat.
Ancak bende yolumun yarısını araçlarla birlikte gitmek zorundayım ve otobüs, minibüs, kavşaklar gerçekten sorun.
Sürekli hızınız kesiliyor, keyfiniz kaçıyor. Böyle olduğunda geçiyorum bir sol şeride ortalıyorum şeridi.
Arabalarla hızım aşağı yukarı aynı olduğundan sorun olmuyor.
Örnek; Bostancı köprüsünden iniş. Minibüs caddesinde Marmara Üniversitesi ile, Kadıköy belediyesine kadar gibi yerlerde şerit kapatıyorum.,

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Yaklaşık 1 yıl aradan sonra yeniden bisiklete başlayacağım ancak ciddi bir sorunum var. Bulunduğum bölge tır gibi kamyon gibi ağır araçların son derece yoğun olduğu bir yer. Buna ek olarak ortada bölünmüş bir yolda yok. Yani yolun gidiş gelişi tek bir şerit ile ayrılıyor. Buna ek olarak emniyet şeridide son derece dar ve bazı yerlerde neredeyse hiç yok. Sürüş yapabileceğim tek yerde bu yol arkadaşlar. Şimdi tranier ile evde küflenmek istemiyorum. Yolda olmak istiyorum. Güvenlik için ne gibi önlemler almalıyım. Bilhassa turcu arkadaşlardan öneri bekliyorum. Sizce böyle bir yolda sürmelimiyim yoksa bisikleti ve kendimi çürütmelimiyim?

Sol tarafta ayna kullanmanı tavsiye ederim üzerine araba gelirse istenmeyen olaylar yaşamazsın yoldan çıkıp kenardaki araziye bile kaçabilirsin
Yapabileceğin çok birşey yok karanlıkta sureceksen fosforlu ekipman alabilirsin onun dışında kaskinizi alıp en sağdan Gideceksiniz. I iyi düşünün kötülük size uzak olur

@alwaysace dostum yol bisikletinde ayna pek hoş olmaz. :( ama dediğiniz gibi yapacak pek bir şey yok. Farklı fikirler ve öneriler olabilir diye konuyu açtım. Muhtemelen en sonunda ya Allah deyip çıkacağım:)

Kaska takılabilen leri de var öyle birşey bakabilirsiniz. Türkiye'de güvenlik komik ama .. :) bi kaç sürüş yapın o zaman eksikleri, tehlikeleri gozleminize göre önlem alarak azaltabilirsiniz

Araclarin hangi araliklarda yogun olarak gecis yaptiklarini gozlemleyebilirsiniz. Sn alwaysace'nin dedigi gibi ayna ve yansitici araclar faydaniza olacaktir. Ama en basta da dikkatli ve uyanik olmak gerekiyor :D

• Beğen
Tepkiler: caesar
Yol dar, güvenlik şeridi yok, kamyon var ise tek mantıklı olan yolun ters istikametinde gitmek olur. En azından karşınızdan gelen kamyonu sizde görürsünüz, o da görür. Ne kadar köşeye kaçmanız gerektiğini anlarsınız diye düşünüyorum. Tabii bu mantıksız da gelebilir doğal olarak. Ve üstte @CmlCLK beyin belirttiği gibi yoğun olmadıkları saatleri yakalarsanız iyi olur.

Ters istikamette gitmek çok fazla savrulmanıza sebep olur. Siz 20 ile gitseniz, karşıdan araç 70'le gelse, yanınızdan 90'la geçmiş gibi olacak. Bir kamyon bu şekilde yanınızdan geçerse direk yerdesiniz.

Önerim öğlene doğru toplu taşımanın daha rahat olduğu saatlerde bir otobüse bisikletiniz ile binerek daha rahat sürüş yapabileceğiniz bir yere gitmek, aynı şekilde de dönmek. En geç akşam 4 gibi dönmeye çalışın. (toplu taşımada yoğun saate kalmadan)

Bu sayede biraz daha tecrübe kazanmış olursunuz. Belki ilerde toplu taşımaya binmeden, o güvenli rotanıza pedallayarak gidersiniz.

Dediğim gibi önerim kendinize güvenli bir yol bulup, orada sürmek. Antalya'yı bilmediğim için örnek veremiyorum :D

Bu tip 1 gidiş - 1 geliş yollarda, yanda gideceğiniz yer çok kısıtlıyken 2 seçeneğiniz var. Ya olabildiğince hızlı gibi trafikle birlikte akmaya çalışacaksınız, ya da aşırı yavaş ve temkinli olarak, sağdan, neredeyse yolun dışından(varsa kaldırımdan) gideceksiniz. Güvenli sürüş bölgenize kadar yavaş yavaş kenardan gidebilirsiniz. Tabi bu 1 gidiş 1 geliş yolun ne kadar uzun olduğunu bilmediğim için genel çözümler öneriyorum.

Ekstra çözüm: Bisikletlilerin en çok kullandığı yolları görün ve oralara ulaşmaya çalışın, belli ki bu yolların bisikletliler tarafından tercih edilmelerinin bir sebebi var! :)

ant.png

Antalya'nın bisiklet yoğunluk haritası böyle, daha detaylı inceleyebilirsin: (link)

güvenli sürüş alanı kısıtlı ise ayna da çözüm olmaz, bu gidişle evi taşıtır bu velespit size:)

• Beğen
Öneriler için teşekkür ederim. @Serkan Mıstınoğlu Antalya da değilim. Profili güncellemem lazım. Niğde nin Ulukışla ilçesindeyim. Trafiğin az olduğu zaman birazda olsa 11- 15 saatleri arası. Bu aralarda çıkmakadar lazım. Bugün ilk tecrübemi edinecegim. Sonrasında duruma göre hareket ederim. 6 km kazaya karışmadan gidebilirsem daha sakin bir yola kendimı atmış olacağım

Hocam belediyeden yolu düzenlemeleri isteğinde bulunmanızı tavsiye ederim. Sadece sizin şikayetinizle bir şey değişeceğini sanmıyorum. Ancak sizin oralarda bu durumdan şikayetçi başka kişiler bulunuyordur sanırım. Onlarla beraber bir imza toplayarak, ya da toplu şikayette bulunarak yolun düzenlenme isteğini belediyeye iletebilirsiniz.

• Beğen
Allah yardımcınız olsun. arka ve ön ışıklarınız bol bol olsun. mümkün olduğu kadar ışık kullanın. kaskada bir ayna ve reflektörlü yelek mutlaka kullanın. ben bir kaç kere kamyoncuların benim için yolu kapattıklarını bilirim. trafikte bisikletlere karşı minibüslerden çok daha anlayışlılar..

@dodurgalı_06 kardeşim gördüğüm kadarıyla bir ben varım süren:) şimdi sürüşten geldim. Yaklaşık 30 km lik deneme sürüşü gibi bir şey oldu. Trafik sabah saatinden dolayı sanırım normalin altındaydı. Keyifli oldu. Biraz soğuk ama olsun.

20170225_100524.jpg 20170225_100524.jpg 20170225_101110.jpg

Dosyalar

• 20170225_094413.jpg
    1,9 MB · Okunma: 19
Trafiğin yoğun olduğu yerlerde tabiri caizse gözü kulağı dört açmak gerekiyor siz dikkatli sürseniz karşınızdakiler sizi ezmeye çalışıyor İstanbul da maalesef başımıza çok geliyor

@hidromek doğru söylüyorsun dostum. Sen ne kadar dikkatli olsanda bazen yeterli olmayabiliyor. Umarım yakında ülkemizde bisiklet kültürü hızlı bir şekilde artar ve bizde biraz daha tehlikesiz ve biraz daha az tedirgin bir şekilde yola çıkarız.

Geri