Bahsi geçen seriler arasında fate hariç tamamını güncel olarak izledim veya takip ediyorum. Benim de yorum yapasım geldi
One Piece: Fikirsel zenginliğin en fazla olduğu anime olabilir. Herşeyin meyvesi var, her karakter bir başka. Bazıları aşırı saçma ve aşırı uçlarda ama ana karekter olan Luffy nin son derece sade, basit, eğlenceli çocuksu ve çelik gibi sarsılmaz kararlılığı ile çok çalışıp sürekli kendini geliştiriyor ve hiç kimsenin yardım çağrısını geri çevirmiyor. Haliyle başı sürekli belada ama hiç bir zaman hiç bir şeyden şikayet etmiyor (yemeklerin azlığı hariç

) Bu eğlenceli ve basit karekterin nereye kadar gidebileceği her zaman merak konusu..
inanılmaz filler bölümleri direk atlayabilirsiniz hepsi tırt. Son bölmlere doğru seri o kadar yavaş oluyorki "Gomu Gomu" diyene kadar bakmışsınız sene geçmiş.
Bleach: Muhtemelen en iyi manga serisine sahip animelerden biri. Ancak Tv serisine girince tüm animelerde olduğu gibi ticari kaygılar daha öne çıkıyor. Hikayenin olay örgüsü ve kendi içindeki tutarlılık hayret verici. Bir bakmışsınız 10 sene önce yapılan bir hareket şimdinin temellerini oluşturuyor. Hikaye ortalama sıkıntıları olan bir gencin sevdiği şeyleri korumak için güçlenmesini ve verdiği mücadeleleri anlatıyor. Ana karekter yine sade kendi halinde çok da hevesli olmayan biri. Zamanla (hikaye içinde ortaya çıkacak sebeplerden dolayı) içinde inanılmaz bir güç ortaya çıkıyor. ilk başta gücü ele geçirmeye çalışırken daha sonra bu gücten korkarak geri çekiliyor ama işler tabiiki istediği gibi gitmiyor.
Bazı filler bölümleri berbatken bazı filler sezonları ana arclardan daha başarılı çıkıyor
Naruto: İlk aklıma gelen filler cehennemi! çok az filler bölümü işe yarar ancak ana hikaye son derece leziz. İsanların sevgisini ve saygısını kazanmak isteyen ama her yaptığı hareketle daha çok nefret toplayan, ninja köyünde doğan bir yetimin her şeye rağmen çok çalışarak ve insanlara olan inancını kaybetmeyerek kendi dünyasının en önemli insanı olma çabasını anlatıyor.
Yukarıdaki animeler "3 büyükler" olarak anılıyor. Anime, manga dünyasını domine edecek kadar köklü ve güçlü serilerdir. İzleyicisini şişirme bölümlerle sıksa da orjinal alt yapıları, ana karakterlerin sade, güçlü ve fedakar kişilikleri, arkadaşlık bağları ve felsefeleri ile her zaman en iyiler olarak anılacaklar. Bu animeleri ne kadar erken izlersen o kadar iyi sonra çok birikiyor
Dragon ball: İzlemeyen varsa vakit kaybetmesin, beğenmeyen bizden değildir!
daha sonra devam ederim, anime serileri hakkında soruları olan varsa zevkle yanıtlarım.