Scudo Sports

En İyi ve En Kötü: Gintama

İbrahim A.

Forum Bağımlısı
Tepki
984
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar,

Size anime dünyasının en kötü ve en iyi serisini sunmak istiyorum: Gintama!!

bir bölüm beyin yakacak derece şaheserken bir sonraki bölümde beyin yakacak kadar berbat olabiliyor. Ama bu seri o kadar uçlarda ki bir bölüm bile kaçırmayayım diyebiliyorsunuz. Nefret ederken bağlanıyorsunuz.

Bağlanmak için SADECE ilk 50-60 bölümü falan da izlemek gerek.

Dizinin özeti ise çok anlamlı değil, yine de aşağıda paylaşıyorum:

Edo döneminin sonlarıdır. Dünya ve Amanto adı verilen uzaylılar arasında bir savaş patlak vermiştir. Savaş sırasında pek çok samuray hayatlarını kaybetmiş ve savaşı Amanto'lar kazanmıştır. Hükümet artık Amanto'ların kontrolü altındadır ve Edo'yu (eski Tokyo) istedikleri gibi yönetmektedirler. Ayrıca hükümet kılıç kullanımını da yasaklamıştır. Böylelikle artık samuraylara ihtiyaç yoktur.
Sakata Gintoki, bu dönemde yaşayan eski bir samuraydır. Kagura adındaki Yato klanından bir kıza,Shinpachi adındaki gözlüklü bir çocukla ve Sadaharu adındaki kocaman köpekleri ile birlikte, Yorozuya adında bir dükkan işletmektedir. Yorozuyada her türlü işi ücret karşılışında yapıp kiralarını ödemeye çalışırlar. Bu grubun başına gelen bazen komik, bazen hüzünlü ve bazen de macera ve aksiyon dolu olayları ele alır. Bazen de Gintokinin eski savaş yoldaşlarından olan ve 'Kihetai' denen bir terör örgütünün lideri olan Takasugi ile mücadele ederler. Olaylar geliştikçe Amantolar arkasındaki gerçek önyüze çıkmaya başlayacak ve örgütler arası savaşlar çıkacaktır.

Aşağıda iki arama sonucu paylaşıyorum, anime dünyasına giriş yapmış olanlar derin bir kültüre sahip olmak gerektiğini anlayacaklardır.

upload_2017-1-26_21-38-25.png

upload_2017-1-26_21-41-28.png

Scudo
@İbrahim A. Katılmamak elde değil belli bir bölüme kadar geldim ancak işlenen konulardan uzak olunca anime kültürü yetersiz kalınca sıkıcı olabiliyor fakat genel yapısı ile çok beğenmiştim.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Tek tük anime izlerim
One punch man
Yu gi oh

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Hiçbir şey göremiyorum evet hiç bir içerik göremiyorum. Sadece bir boşluk. Engellenmişim.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@mehmetsunu
Çok fena üzüldüm...İbrahim kardeşte anlamsızlıklar ile beyin hücrelerinin ırzına geçilmesini sevmiyenlerden olsa gereki. Aristo gayseri şübesi.desem alınırmısın:)

@SerkanH
Beni yasaklayanı teşhir ederime iyi örnek oldu gayserili

Buna baslamistim da sarmadi.
One piece i de cok ovuyorlar 180 bölüm seri seri gectim inanin zor dayandim, asiri kötü, sacma, anlamsiz geçiyordu bölümler.
Bu tarz samurayli anime sevenlere tavsiyem BASILISK olacaktir. Türkce dublaji da olan bu anime gercekten saheserdir.
Hellsing i de tavsiye ederim yine Türkce dublaji var ve her ikisinin de dublajlari oldukca kaliteli. Vampirler, rahipler, zombiler, vs alayina karsi Alucard reyiz. :D
One Punch Man cok eglenceli bence :D ve merakla bekliyorum surekli ne olacak diye
Onun disinda sacma, komedi isteyene prison schoolu öneririm, asiri sacma ancak komik sahneleri var, cok onermem de izlediyseniz hepsini takilmak icin iyidir :D
Yemek yapmayi sevseniz de sevmeseniz de yemek yapmayi cok sevdirecek bir anime var, hem komik hem eglenceli harika bir seri "SHAUGEKI NO SOMA" isminde.
Izleyin dediklerimi pisman olmayacaginiz animeler :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Size bu konu da katılamıyorum maalesef. One piece son 30 bölümünü izlemedim ara verdim. Gintama da yeterli bilgi birikimi olmadığı için sarmıyor kişiye göre değişir izlediğim kadarıyla çok eğlendim. Hellsing çok beğendiğim bir animeydi onun çizicisi Drifters çiziyor ona bi bakabilirsiniz. One punch man güzel ve eğlenceli bir seri olacak gibi. Basilisk dikkatimi çekti ancak ilk bölümleri sarmamıştı.

@Hami Bulut
Basiliski anlamak lazim 5 6 bölüm izleyip, hangi karakter hangi tarafta onu cözunce olay bitiyor :D
Valla sarmadi hocam sarsin diye 180 200 arasi bölum izledim one pieceden yok.
Bleach dediler onu da izledim o da sarmadi :D
Fairy Tale sarmisti da 2. Sezonda o da afalladi.
Zaten bu tarz animelerin 5 bolumunden 1 tanesi iyi olursa oluyor, kaynatma bölümleri cok fazla. Sıkıyor izleyesim gelmiyor sonrasinda.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Maalesef o konuda haklısınız boş bölümler oluyor ne yazık ki. Diğer animeleri ben de izlemedim ilgimi çekmediler. Basilisk aklımda bulunsun şimdilik :)

@Hami Bulut
Şu yemekli olana da kesin.bakmani tavsiye ederim, acikiyorum her izlememde :D

Hentai diye bir şey de var, anime olarak bir tek onlara tahammül edebiliyorum ben de.

Naruto ve Naruto Shippuden, Bleach, One piece, One punch man çok güzel animeler. zaten konsept hepsinde hemen hemen aynı. Basilik ve özellikle Death Note çok ciddi kalıyor bunlara göre.
Bleach çok güzel bir seriydi bana göre ancak rating leri düşünce sonlandırdılar. çok havada bitti animesi. ancak manga olarak devam ediyor. Naruto da sonlara geldi. Boruto ile devam edicek sanırım. One piece hala devam.
One Punch man çok kısa sürdü. ancak 2. sezonu olucakmış galiba 2-3 ay içinde belli olur.

Dragonball için diyecek birşey yok. kendisi bildiğimiz efsane ve diğere animelerin ilk örneklerindendir. Biraz çocuksu ancak zevkli bir anime.

Gintama ile ilgili yukarıdaki görsellerde Dragonball - Naruto - Bleach ve One piece e göndermeler gördüm. onuda denemem lazım. ama artık animelere yetişemiyorum.. :D

Samurai anime sevenlere Kenshin tavsiye edebilirim. 94 ya da 95 bölüm. 6 tane de OVAsı var. (İzleme sırası olarak ben önce seriyi bitirdim sonra OVAları izledim, ilk OVAlar geçmişi anlattığı için serilerdeki gizemli yerler gizemli kalmaya devam etti). Kenshin'in filmleri de çıktı. 3 adet filmi var ve seriler ile paralel olarak yaklaşık ilk 50 bölümünü kapsıyor.

Rurouni Kenshin, ya da ABD ismi ile Samurai X olarak bulabilirsiniz.

@Hami Bulut
Hocam bunu hatirladim, baslamistim sonra izlemeyi unutmustum. Tesekkurler konusu. Guzel animenin :)
Biraz Fate serisine benziyor olay olarak, savasci cagirma olayi vs. Ancak olay olarak cok farkli tabi. Izlemediyseniz Fateyi de öneririm tabi sadece ilk sezonunu, sonrasi cok kötü :D Bunda da kutsal kase savaslari konu aliniyor, secilmis buyuculer kutsal esya sayesinde kutsal bir ruh cagirarak kutsal kase savasindaki tum rakiplerini öldurmeye calisiyor.

Gintamayı da izledim gece yine sarmadı iyi mi :D

O degil bugun 2 tane bütüm var ben gece boyu anime izledim, uyuyamadim da kendime kiziyorum :ckskc::ckskc::aglyrmngaa:

@Ahmet Bilge Kaan AKIN kolay gelsin umarım sınavlar iyi geçmiştir. Fate stay night biraz baktım ancak sarmamıştı :)
@serkant yakıt Death Note es geçilmemesi gereken bir anime bence çok beğendiğim bir seri. Bleach hakkında yorum yapamam ancak Dragonball hakkında görüşlerinize katılıyorum denemek istedim ancak çizgi film gibi gelince devam edemedim.

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
@Hami Bulut
Hocam sınav c.tesiydi uykusuzluktan c.tesi saniyordum bugünü ahahaha sinav yarın yine calisamadim da bugün kesin sabaha kadar calisirim, stresi yedim bi kere :D :D

@serkant yakıt. Abi ben de denemistim dragoon ball ı da cizimler cok eski kaldigindan sarmamisti , zaten 20 30 senelik anime. Ancak bir gün yenileyeceklerine eminim o animeyi, o zaman tadindan yenmez kanimca :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Oda iyiymiş
@ahlaksahibi FMA güzel bir anime gerçekten konusu olsun müziği çizimi severek izlemiştim şimdi filmini yapıyorlar umarım güzel olur hayranları üzmezler

Geri