Turun ayrıntılarını planlamadığım için ancak tura çıkmaya birkaç gün kala duyurusunu yapabiliyorum. Evet bu turun özelliği plansız olmasıdır. Dedim ki şartlar uygun olduğunda Ege turu yapacağım ve aylardır bunun alt yapısını hazırlamaya çalışıyordum. Sonunda şartları uygun hale getirdim. Plansız derken; çıkış tarihi, nerde yatılır, nerde dinlenilir, yol-trafik durumu, gezilecek yerler vs. tam olarak bilmiyorum ve çok da araştırmadım. Tabi ki kafamda oluşturduğum bir plan var ama her şey yüzeysel. Yolda karşılaşacağım plansızlıktan kaynaklanan aksaklıkları yolculuğun tadı olarak hatıra defterimde kaleme alacağım. Sizleri bilgilendirmek amaçlı tahmini bir rota planı çıkartalım ki o tarihlerde benimle aynı yerde bulunan veya rotası oradan geçen bisikletlilerle tanışıp birlikte pedallayabilme fırsatımız olsun.
26.06.08 Perşembe Sapanca’dan yola çıkış.
Günde ortalama 80km yapsam,
İlk günün sonunda İznik Gölü civarında kamp yapabilirim.
Amaç varmak değil, yolda olmak felsefesine göre bölgenin gezilecek yerlerini gezmeden oradan ayrılmak yok
En geç 4. günün sonunda Bandırma’da ki arkadaşımla buluşurum.
O tarihten ilk haftanın sonuna kadar Çanakkale’yi gezip ayrılmış olurum.
Manisa’da sonerveozer rumuzlu Soner Ozer arkadaşımla buluşup birlikte İzmir’e kadar pedallarız. Belki daha ileri…
3-5 Temmuz civarı İzmir’de olurum büyük ihtimalle. Özellikle İzmir’i gezmeden ayrılmak yok. Yani en az 2 gün orada pedallarım.
10 Temmuz da Muğla’da olmaya çalışacağım. Duruma göre Bodrum veya Marmaris’te birkaç gün konaklayabilirim.
Evet gözleri havaya dikerek anca bu kadar bilgi verebiliyorum
Turu Muğla’da bitirip bitirmeyeceğim tamamen psikolojime bağlı. Güzergahın herhangi bir yerinden istenilen mesafe kadar beraber yolculuk yapmamız mümkün. Hatta şöyle söyleyelim: Lütfen beni bu yolculukta yalnız bırakmayın
Aklında ( uzun-kısa fark etmez ) tura çıkma düşünceleri olan varsa yolları ve zamanı kesiştirebilmemiz yeterli olacaktır 
26.06.08 Perşembe Sapanca’dan yola çıkış.
Günde ortalama 80km yapsam,
İlk günün sonunda İznik Gölü civarında kamp yapabilirim.
Amaç varmak değil, yolda olmak felsefesine göre bölgenin gezilecek yerlerini gezmeden oradan ayrılmak yok
En geç 4. günün sonunda Bandırma’da ki arkadaşımla buluşurum.
O tarihten ilk haftanın sonuna kadar Çanakkale’yi gezip ayrılmış olurum.
Manisa’da sonerveozer rumuzlu Soner Ozer arkadaşımla buluşup birlikte İzmir’e kadar pedallarız. Belki daha ileri…
3-5 Temmuz civarı İzmir’de olurum büyük ihtimalle. Özellikle İzmir’i gezmeden ayrılmak yok. Yani en az 2 gün orada pedallarım.
10 Temmuz da Muğla’da olmaya çalışacağım. Duruma göre Bodrum veya Marmaris’te birkaç gün konaklayabilirim.
Evet gözleri havaya dikerek anca bu kadar bilgi verebiliyorum