Scudo Sports

En iyi 'Fiyat/Performans' bisikletini seçiyoruz.

Arkadaşlar f/p oranı en iyi için sırf bisikletlere özel bir web sayfası var mi acaba Epey sitesi gibi ?

Scudo
En iyi fp bisikleti sahip olduğun bisiklettir :)

Henüz bisikletini almamış birileri burayı okuyor ise kesinlikle tek başınıza bir bisiklet dükkanına gidip veya kendi karar verdiğiniz bisikleti almayın bir kaç bisiklet sürücüsünden tavsiyeler alın.
Ben yaptim o hatayi cok buyuk hevesle gittim sadece vites siralamasini biliyordum baslangic tourney bir ust claris o kadar 1.65 boyumla 52 kadro bisikleti satti yolladi beni simdi satmaya calisiyorum 4 kere yola ciktigim bisikletimi 😊 yasimda kemale erdi aslinda ama en buyuk hatamiz herkesi kendimiz gibi iyi insanlar sanmamiz sanirim.

Hd fren çogunluk iyi diyor ok fiyatida v frene gore en az 300 tl oynuyor. Alabileceğimiz bisiklet uzerinde bu hd fren SHIMANO BL-MT200 iyi mi diyorsunuz? Yoksa daha iyi hd frenlerden mi bahsediliyor

Ben yaptim o hatayi cok buyuk hevesle gittim sadece vites siralamasini biliyordum baslangic tourney bir ust claris o kadar 1.65 boyumla 52 kadro bisikleti satti yolladi beni simdi satmaya calisiyorum 4 kere yola ciktigim bisikletimi 😊 yasimda kemale erdi aslinda ama en buyuk hatamiz herkesi kendimiz gibi iyi insanlar sanmamiz sanirim.
Ben daha kötüsünü yapıp kimseye sormadan internet üzerinden az bucuk bilgim ile hem yanlış kadro hemde yanlış bisiklet almıştım ilk bisikletim olarak, sizi çok iyi anlıyorum ;)

@troy83 aramıza hoş geldiniz. İlk bisikletim bianchi aspid idi. Cromoly diye bir şey çıkarmışlardı ama bildiğin çelik bisiklet. 26 jant v frendi. Sürekli sorun çıkarırdı. Sonra kantarın topuzu kaçtı. Şimdi milyon çeşit bisiklet var. Az biraz elim yatkındır ufak tefek arızasını ben çözerim diyorsanız vfren alın ya da mekanik disk fren. Arka amortisörlü bir bisikleti alt segmentlerde önermem. Ağır olur ve yokuşlarda çıkarken size eziyet eder. Eğer boyunuz 170 cm ve üstü ise en az 27.5 ama tercihan 29 jant öneririm. Eğer dağa toprağa vurmam derseniz trekking tarzı bir şehir bisikleti keyif verecektir. O zaman 700x35 veya 700x23-25 lastikli bir tane alabilirsiniz. Bu biraz gönül işi, inat işi. Ön teker mili kırıldığı için 7 km sırtımda çelik bisiklet taşıdığımı bilirim izmir sıcağında. Detayı çoktur ama insana gereken, bir bisiklet bir de bisiklet sevdalısı sürücüdür. Çok fazla bisikletinizi gelin arabası gibi donatmanıza gerek yok.
Ben de, gözünüze en güzel görünen, içinize sinen, üstünde mutlu olurum dediğiniz bisikleti alın derim. Hayırlı olsun.

@Mehmet Metin Levent teşekkürler.
Arkadaşlar çok soru soruyorum kusura bakmayın. süreceğim yerler şehir içinde asfalt yol, taşlık, hafif mıcırlı yol , ormanda yürüyüş koşu yolları toprak yollar. dağlık kayalık alanlardan atlama zıplama zor patikalarda sürmiycem o şekil aksiyonlarım olmaz :)

1.sorum 21 vites ile 24 vites çok mu fark olur.
2.sorum Fren hakkında genel bilgiler yazanlar oldu sağ olsunlar. Tecrübeli olan araştıran arkadaşlar net yorum yapabilirse sevinirim. Göz gezdirdiğim bisikletlerde
SHIMANO BL-MT200 ve Dacron hd fren var Kron ne marka hd fren kullanıyor bilmiyorum. Bu iki marka model iyi mi alınmaya değer mi hemen hemen 300tl fiyat farkı vermektense v fren alırım daha az ödemiş olurum mu dersiniz kişisel görüşlerinizi merak ediyorum.

Şu an piyasadan alınabilecek bir v fren ayağının ön veya arka için tanesi ortalama 180-200 gram.
Disk freni ağır yapan giriş seviye bir diskin ağırlığı rt10 için örneğin 220 gram.
100 gram da (hasi en fazla) kaliper ağırlığı desek bir tekerde yaklaşık olarak 330 gram oluyor.
İki teker için fren türlerinin ağırlığı v frende: 400, hidrolik frende 660 gram oluyor.
Ben bisikletlerimde her ikisini de kullanan biri olarak net şekilde söyleyebilirim ki 260 gram ağırlık tasarrufu için hidrolik diskin konforundan vazgeçmeye gerçekten değmez.
Akord bozulur v fren performansı düşer, ıslanır performansı düşer, çembere darbe alır yüzey pürüzlenir performans düşer.
Ağırlık yönü böyle.
Bakıma gelecek olursak merak eden arkadaşların en azından bir defa hidrolik fren yağ değişimi videosu izlemesini tavsiye ederim. Piyasada hazır kitleri bile var.

Şu an piyasadan alınabilecek bir v fren ayağının ön veya arka için tanesi ortalama 180-200 gram.
Disk freni ağır yapan giriş seviye bir diskin ağırlığı rt10 için örneğin 220 gram.
100 gram da (hasi en fazla) kaliper ağırlığı desek bir tekerde yaklaşık olarak 330 gram oluyor.
İki teker için fren türlerinin ağırlığı v frende: 400, hidrolik frende 660 gram oluyor.
Ben bisikletlerimde her ikisini de kullanan biri olarak net şekilde söyleyebilirim ki 260 gram ağırlık tasarrufu için hidrolik diskin konforundan vazgeçmeye gerçekten değmez.
Akord bozulur v fren performansı düşer, ıslanır performansı düşer, çembere darbe alır yüzey pürüzlenir performans düşer.
Ağırlık yönü böyle.
Bakıma gelecek olursak merak eden arkadaşların en azından bir defa hidrolik fren yağ değişimi videosu izlemesini tavsiye ederim. Piyasada hazır kitleri bile var.
Yorum için teşekkurler. Siz ağırlıktan bahsettiniz Ben soruma sizde cevap bulamadim

@troy83 Vites ve dişli hakkında teknik bilgiler adlı konunun ilk yazısını okursanız ilk sorunuzun cevabınızı alabilirsiniz.

Neyse saglik olsun iyi forumlar size

Çok güzel bir proje olur bu tip bir site yapılırsa bence.

Yazılımcı arkadaşların dikkatine :) Sezondaki tüm bisikletlerin yer aldığı bir f/p ve karşılaştırma sitesi istiyoruz. Şöyle bir site var ama karşılaştırma yapıyor sadece ve aradığınız spesifik modeller için bunu yapıyor: (link)

• Beğen
Tepkiler: Suphi3434
Yazılımcı arkadaşların dikkatine :) Sezondaki tüm bisikletlerin yer aldığı bir f/p ve karşılaştırma sitesi istiyoruz. Şöyle bir site var ama karşılaştırma yapıyor sadece ve aradığınız spesifik modeller için bunu yapıyor:
Ben deneyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Ben deneyebilirim.

Rez. tutar bu site... Bence iyi bir proje olabilir ve zamanla geliştirilebilir. Türkiye'de tutarsa yurt dışına bile açılmak mümkün. Bisiklet incelemeleri bu siteden sorulmalı dünyada :)

@troy83 Merhaba hangi bisikleti aldınız? Ben de yeni alacağım da parçalar hakkında bilgim yok maalesef. Decathlon'daki Btwin Riverside 120 hakkında düşünceniz nedir? Amacım şehir içi sürüş günlük 20 25 km. Cevap verirseniz memnun olurum, teşekkürler.

Ankara'nın neresinde oturuyosunuz bilmiyorum ama bana soracak olursanız günlük 20-25km ilk etapta fazla. Bisiklete gelecek olursak da 36-34 yokuşlar için fena değil ama ilerde aynakolu 2li 22-36t veya bu oranlara yakın bir aynakol ile değiştirirseniz daha rahat edersiniz gibi geldi. Tabi inişli çıkışlı Ankara geneli için konuşuyorum. Eğer düzlük bir kesimde oturuyorsanız gerek kalmaz. Olur da günlük 20-25km sürmeye başlarsanız muhtemelen bisikleti de değiştirirsiniz.

@troy83 Merhaba hangi bisikleti aldınız? Ben de yeni alacağım da parçalar hakkında bilgim yok maalesef. Decathlon'daki Btwin Riverside 120 hakkında düşünceniz nedir? Amacım şehir içi sürüş günlük 20 25 km. Cevap verirseniz memnun olurum, teşekkürler.
henüz alamadım bayilere soruyorum hala bisiklet yok ne zaman sorsam 15 güne gelecek dediler . carraro ya sordum hazirana kadar sevkiyatlarımız devam edecek dedı. ramazan bayram sonrasına kısmetse düşünüyorum sanırım mara olarak Carraro da karar kıldım trekking mi mtb mı hala kafam çok karışsa da bulundugum bölge de yollarda mıcırlar var sokaklar kilit taşı asfalt olan caddelerde öyle otoyol asfaltı yok :) cadde de arabaların arasında kullanmıycağım düşünerek mtb ağır bastı sırf titreşimi çok hissedeceğim için trekkingden vazgeçtim

@tunatros ben önce dış görüntüye bakıyorum sonra herkesın bildiği :) shimano vitesler ( benim bakabildiklerim bütçeden dolayı tourney, altus) fren parama göre hd / v-fren kadro aliminyum sonra begendiğim bisikletler arasında karşılaştırma yapıyorum. Çok pahalılar malasef beğenip alayım dediğim bisiklet 3bin :(

Son düzenleme:
@troy83 Cevap verdiğin için teşekkürler hocam. Ben Corelli fit bike 1.0 siparişi verdim, hocam dediginiz gibi ben de şehirdeki tüm bayiileri arayıp sordum 10 güne gelir dediler ama ne yalan soyleyim inanasim gelmedi :) en son corelli nin kendisini arayıp söylediğimde elde kalan olmadığını ama internetteki mağazalardan alabileceğim söylendi. Stokta son kalan belki de Türkiye'de satışta olan son corelli fit bike 1.0 ı aldim. Pzt elime gelecek bekliyorum.

Geri