Cotyoran52
An Engineer Cyclist
- Tepki
- 1.517
- İsim
- Kotyoralı
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Ben yaptim o hatayi cok buyuk hevesle gittim sadece vites siralamasini biliyordum baslangic tourney bir ust claris o kadar 1.65 boyumla 52 kadro bisikleti satti yolladi beni simdi satmaya calisiyorum 4 kere yola ciktigim bisikletimi 😊 yasimda kemale erdi aslinda ama en buyuk hatamiz herkesi kendimiz gibi iyi insanlar sanmamiz sanirim.En iyi fp bisikleti sahip olduğun bisiklettir
Henüz bisikletini almamış birileri burayı okuyor ise kesinlikle tek başınıza bir bisiklet dükkanına gidip veya kendi karar verdiğiniz bisikleti almayın bir kaç bisiklet sürücüsünden tavsiyeler alın.
Ben daha kötüsünü yapıp kimseye sormadan internet üzerinden az bucuk bilgim ile hem yanlış kadro hemde yanlış bisiklet almıştım ilk bisikletim olarak, sizi çok iyi anlıyorumBen yaptim o hatayi cok buyuk hevesle gittim sadece vites siralamasini biliyordum baslangic tourney bir ust claris o kadar 1.65 boyumla 52 kadro bisikleti satti yolladi beni simdi satmaya calisiyorum 4 kere yola ciktigim bisikletimi 😊 yasimda kemale erdi aslinda ama en buyuk hatamiz herkesi kendimiz gibi iyi insanlar sanmamiz sanirim.
Yorum için teşekkurler. Siz ağırlıktan bahsettiniz Ben soruma sizde cevap bulamadimŞu an piyasadan alınabilecek bir v fren ayağının ön veya arka için tanesi ortalama 180-200 gram.
Disk freni ağır yapan giriş seviye bir diskin ağırlığı rt10 için örneğin 220 gram.
100 gram da (hasi en fazla) kaliper ağırlığı desek bir tekerde yaklaşık olarak 330 gram oluyor.
İki teker için fren türlerinin ağırlığı v frende: 400, hidrolik frende 660 gram oluyor.
Ben bisikletlerimde her ikisini de kullanan biri olarak net şekilde söyleyebilirim ki 260 gram ağırlık tasarrufu için hidrolik diskin konforundan vazgeçmeye gerçekten değmez.
Akord bozulur v fren performansı düşer, ıslanır performansı düşer, çembere darbe alır yüzey pürüzlenir performans düşer.
Ağırlık yönü böyle.
Bakıma gelecek olursak merak eden arkadaşların en azından bir defa hidrolik fren yağ değişimi videosu izlemesini tavsiye ederim. Piyasada hazır kitleri bile var.
Ben de zaten size cevap vermedim.Yorum için teşekkurler. Siz ağırlıktan bahsettiniz Ben soruma sizde cevap bulamadim
Çok güzel bir proje olur bu tip bir site yapılırsa bence.Arkadaşlar f/p oranı en iyi için sırf bisikletlere özel bir web sayfası var mi acaba Epey sitesi gibi ?
Çok güzel bir proje olur bu tip bir site yapılırsa bence.
Ben deneyebilirim.Yazılımcı arkadaşların dikkatineSezondaki tüm bisikletlerin yer aldığı bir f/p ve karşılaştırma sitesi istiyoruz. Şöyle bir site var ama karşılaştırma yapıyor sadece ve aradığınız spesifik modeller için bunu yapıyor:
Ben deneyebilirim.
henüz alamadım bayilere soruyorum hala bisiklet yok ne zaman sorsam 15 güne gelecek dediler . carraro ya sordum hazirana kadar sevkiyatlarımız devam edecek dedı. ramazan bayram sonrasına kısmetse düşünüyorum sanırım mara olarak Carraro da karar kıldım trekking mi mtb mı hala kafam çok karışsa da bulundugum bölge de yollarda mıcırlar var sokaklar kilit taşı asfalt olan caddelerde öyle otoyol asfaltı yok@troy83 Merhaba hangi bisikleti aldınız? Ben de yeni alacağım da parçalar hakkında bilgim yok maalesef. Decathlon'daki Btwin Riverside 120 hakkında düşünceniz nedir? Amacım şehir içi sürüş günlük 20 25 km. Cevap verirseniz memnun olurum, teşekkürler.