Scudo Sports

En iyi enerji içeceği ..

ben cevap veriyim.laktik asit.laktik asit atp(oksijensiz solunum) sonucu artık olarak kas çevresinde olur ve yorgunluk hissi verir .ayran yoğurt vs gıdalardada laktik asit vardır .

Scudo
Arkadaşlar.Şeker pancarı suyu kasları normal seviyeden %14 daha uzun süre ve çok daha güçlü kullanmamıza yardım cı oluyormuş.doğada kaslara etkisi en fazla olan besinmiş.

fiziksel aktiviteden hemen önce, sırasında ve hemen sonrasında tüketilebilecek iki tür içecek vardır: biri uyarıcılar, kahve, nescafe redbull vb... diğeri ise mineral kaybını gidermek için alabileceğiniz sıvılar, powerrade gibi. süt ve süt ürünleri, pekmez gibi gıdalar antrenman veya yarış gıdaları değildir. fiziksel aktiviteye çok yakın zamanlarda bunların sadece zararı olur. uyutur veya fazla yorar. bu gıdalar sabah kahvaltıda, akşam yemeğinde veya yatmadan önce alınır.
ilk bahsettiğim iki tür içeceklerden uyarıcıları önermem. sadece şu şeklini öneriyorum: antrenman veya yarıştan bir iki saat önce şekersiz sert bir kahve içmek vücudunuzu aktivite öncesi uyandırır. redbull falan kullanmayın asla.
mineral katkıları iyidir. kramp girmesini engeller. ter ile kaybettiğiniz birçok şeyi kazandırır. kalbi dinlendirir. dolaşımı rahatlatır. ben hazır satılan mineral katkılarını kullanmıyorum. hem her antrenmanda kullanmak için pahalı, hem de mutlaka bazı katkı maddeleri var. onlarla aynı işi görecek şu karışımı hazırlıyorum:
su, limon, şeker ve tuz. bu dördünü ağzınızın tadına göre karıştırın. tuzu biraz az koyun, tadı bozulmasın. şekerini abartmayın. limon bol olsun

Benim futbol oynadıgım dönemde kulüpte maçlardan önce sabah 2 küçük çay az bal,yagsız peynir 2-3 dilim ekmek yerdik zeytin yemezdik az birazda peti-bör biskivü ile mideyi fazla doldurmazdık..ögle maçlarına çıkardık ....Maç ögleden sonra ise ögleni makarna gibi kana kolay karışan gıdalarla mideyi fazla yormadan çıkardık ...Ama bisiklet hakkında çok bilgim yok aynı özeni bisiklete geçiş yapıncada göstermeye başladım......

• Beğen
Tepkiler: Derviş Özcan
Red Bull`un ya sadece bana faydası var yada bana placebo etkisi yaratıyor :D Çelişkiye düştüm şimdi..
Ben red bull içtiğim zamanlar daha canlı ve hareketli hissediyorum kendimi. Birde Gatorade`ler her spor mağzasında bulunur mu ?

arkadaşlar uzun turlarda kullandığım bi yöntem sade soda ve ayran. kaslardaki yanmaları azaltıyor. tavsiye ederim...

@Kadir Altuntaş
hocam süt ve süt ürünleri kemikte laktik asit biriktirir ve bu yorgunluğa ve uykuya sebebiyet verir o yüzden insanlar uyumak için ayran içer :)

En iyi içecek izotonik içecek :

1 lt suya bir limon suyu sıkın, 1/4 çay kaşığı kadar kaya tuzu ekleyin. Taze taze içmelisiniz. Spora gitmeden önce buzdolabında bekletin. Bisiklete binerken susamadan 10 dakikada bir içmelisiniz. İnsan vücudu saatte 500 ml den fazla suyu kullanamamaktadır. Bundan fazla içmenize gerek yok. Limon sıkmamızın sebebi limondaki şekeri kullanmaktır.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
taze sıkılmış meyve suları her zaman favori içeceğimdir ancak buna imkan bulamadıysanız yanınıza sizi susuz bırakmayacak kadar su alın powerade yada sade soda da kullanabilirsiniz
ne olursa olsun midenize fazla yüklenmeyin çünkü katı yiyecekler kana geç karışırlar antrenman amaçlı sürüş yapıyorsanız sıvı ağırlıklı beslenmeye gayret edin

Taze sıkılmış meyve suyunda çok fazla şeker olduğu için içmemek lazım, o yüzden izotonik içecekler öneriliyor. İçine çok az meyve suyu koyabilirsin.

Arkadaslar laktik asitli icecekler vücudu yorar gibi seylerden sıkıldım artık sporcular isindiklari zaman kaslara az da olsa laktik asit salınımı yapılır Buda vücut icin iyi bir şeydir sporcular spor yaparken kaslara daha fazla laktik asit salgilanir bunu da vücut yorgunluk olarak algılar aslında süt ve Sutlu ürünler calışma oncesi az da olsa tüketilmeli bir de bence bu enerji içecekleri enerji vermiyor vücudun laktik asit salgilamamasini ve yorgunluk hissinin olmamasını sağlıyor (morfin vallaha morfin gibi) bu da vücudun asırı isinip çalışmasını ve dolayısıyla kalp krizine kadar gitmesini sağlıyor arkadaslar enerji içeceklerinden sonra çalısmanın kalp krizine yol açtığını söylüyor bunu açıkladım

• Beğen
Tepkiler: Derviş Özcan
Geri