Scudo Sports

Emniyet şeridi olmayan tek şerit düz yolda şeridi kapatmak

emre0x5d

Forum Demirbaşı
Tepki
240
Ne zamandır diyorum üniversiteye bisikletle gidip geleceğim diye ama bir türlü uygulamaya koyamadım. Sırf şu lanet yol yüzünden. Sizce tek şeridi olan bir yolda şeridi kapatıp gidersem çok tepki alır mıyım? Yasal hız sınırı zaten 50 falan orda, 30 bile olabilir. Ama herkes 60-70 ile gidiyor. Bana ne önerirsiniz bu konuda?
Bisikletle 50'lere çıkıp o hızda seyredip şeridi kapatmak gerçekçi bir hedef olur mu mesela?

Yolu tarif edeyim:
Baraj üstü köprü, gidiş geliş olmak üzere iki şerit bir yol. Emniyet şeridi çok dar ve tam ortasında kedi gözü sıralı. Yol bisikletiyle üzerinden geçilmez yani. Sağ tarafta korkuluk var bodur beton direkler arası örülmüş şekilde. Çarpmak çok kötü sonuçlanır yani. Sağ taraf da uçurum zaten.

Scudo
hocam o dediğiniz yerde öyle birseyi denemeye kalkmayın . sizi sollamaya kalkarlar hem sizin canınızı hem karşıdan gelenleri tehlikye atmış olursunuz. onun yerine eski barajın ordan içerde çamlığa girip atonun karşısındaki yola çıkabilirsiniz

Bence yapmamalısınız, bana bayağı tehlikeli geldi. Ani bir durumda kaçacak yeriniz yok ve dediğiniz gibi sonuçları sizin için çok kötü olur

bahsedilen yoladanada-asfalt-calismalari-IHA-20130206AW000194-3-t.jpg

Eğer yeteri kadar kondisyon yoksa, zaten sürekli 50 km hızla gidilemez. Tek şeritli yolda, şeridi kapatmaya sakın kalkışma, accayip tepki yağar sana karşı. Şeridin sağından gitmekte ve arkadan gelen araçlara yol verecek şekilde gitmekte fayda var.

Teşekkürler cevaplar için. Artık sağdan gideceğim yapacak bir şey yok. Kedi gözleri yüzünden yola yakın olacam iyice. Ama giden gidiyor demek ki oluyor yani.

O yola iki arac bi bisiklet sigmaz ama siz bilirsiniz

Gidonun soluna bir ayna şart bence. Çok riskli bir yol. Gözünüz hep arkada olmalı.

Ayrıca düşünün arkanızdaki araba sizi sollamak istedi hızlandı yanınızdan geçiyor karşıdan araba geldi birden felan sıkıntı olabilir.

Yani alternatif yol varken kasmaya gerek yok . Cok cok 15 dakika oynar . Yolun sonundada cok dik ve keskin bi viraj . Yani okula giderken bu yoldan gitsen donuste donemezsin

Arkadaşlar güvenlik şeridi olmayan ve dar olan yollarda (Gazipaşa - Anamur arası mesela) güvenliğimi sağlamak için ne yapmalıyım? Yolun ortasından bir araç gibi mi gitsem, yüklü ve yavaş bir kamyonun sağ arkasına mı yanaşsam, Allah'a emanet en sağdan mı gitsem? Özellikle uzun araçlar ve otobüsler korkuluklara yapışık gidiyorlar.

Dosyalar

• Screenshot_20181122-100847.png
    Screenshot_20181122-100847.png
    914 KB · Okunma: 46
Çok keskin sağa virajlar sıkıntı araç görmeyebilir, aracın sizi göremeyeceği yerlerde mümkünse en kenarlardan(sol şeritte ters yönden bile olabilir ki genelde tavsiye edilmez) gitmek mantıklı. Onun dışında ben olsam sağ 1/3 kısımdan gidip arkadan araç gelip gelmediğini sık sık gözlerdim(mümkünse ayna), eğer araç sizi görmemiş gibi davranıyorsa yani yavaşlamıyor ya da herhangi bir uyarı yapmıyorsa hemen en sağa yanaşırdım. Çünkü sizi görmeden hızlıca yanınızdan geçmesi de kötü, en azından görürse daha kontrollü geçer diye düşünüyorum.

Tabi böyle şehirler arası yollarda tecrübem pek yok, tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa iyi olur.

@GzgnPdl

Bu yolda kaldığınız sürece hayatınız tehlikede. Bu yolu kesinlikle kullanmayın :harika:

Screenshot_20181122-100847.png

Kullanmak zorunda kaldığınızda ise bu yolda ne kadar hızlı giderseniz o kadar sizin için iyi olacak. Çünkü arkadan sizi farkeden araç, siz hızlı giderken sizi sollamak için 3-5 saniyeye sahipken, siz yavaş giderken sizi sollamak için karar vermesi için sadece 1-2 saniyesi kalacak. Bu kısıtlı zamanda verilen karara, yolun viraj olmasını ekleyin, görüş açısının dar oluşunu ekleyin, karşıdan araç gelmesini ekleyin, sizi sollamak için size doğru gelen aracın 90 - 100'le geldiğini ekleyin, şimdi de yolun çok dar olduğunu ekleyin.

Sürücü için tek seçenek? Bisiklete çarpmak :acpsnr:

Çok yavaş ve çok çok dikkatli giderek de kullanılabilir. Sürekli arkanızı kontrol etmeli ve araç geliyorken yoldan çıkmalı ve aracın geçmesini beklemeli, yani araca yol vermelisiniz. Bunu yapmanız için illa durmanıza gerek yok, hızı 5-10 km/ye düşürebilirsiniz.

Her iki çözüm önerimde de yolun kesinlikle dışında olmalısınız. Yani olabildiğince yolun dışında. Şehirler arası yolu kapamak kötü olabilir :(

@salih67 100 km/h ile gelen bir sürücü bizim için yeni bir alternatif üretebilir: Uçarak geçmek

@GzgnPdl

Bu yolda bisiklet sürmem gerekseydi öncelikle bir ayna edinirdim. Sürerken mutlaka gözümüz arkayı kollamalı.

İkinci olarak görünürlüğü her zamanki giyimimdekinden daha fazla tutmaya çalışırdım. Tecrübelerimden gördüğüm kadarıyla gündüzleri canlı kırmızılar en dikkat çeken renkler. Gece ise reflektörlü giyim şart. Önde arkada ışıldaklar zaten mutlaka olmalı.

Bu ön hazırlıklar sonrası, yolda gidişe gelelim :) Normal seyrimi en sağdan kesinlikle yapmazdım. Çünkü en sağdan giden bisikletli, araç sürücüsünü kontrolsüz geçmeye teşvik eder. Yolun dışına çıkmış neredeyse, benim için bir sorun teşkil etmiyor diye düşünür ve şeridinde neredeyse dümdüz devam eder. Genelde bu sorun olmaz ancak karşıdan araç denk geldiğinde sizi sıkıştırmak zorunda kalabilir, başınızı derde sokabilir.

Gidiş şeridinin bir metre kadar içinden sürerdim ben olsam. Arkadan gelen sürücü sizi yolun ortasında gördüğünde, araç sollama moduna girer. Hızını yavaşlatır, karşı şeritten araç gelip gelmediğine bakar, yolu kontrol eder, viraj vs varsa erketede beklemeye başlar. Uygun zamanda da sollama manevrasına geçer.

Bazı sürücüler kenara kaçmamız için kornaya abanabilir. Onları duymazdan gelmelisiniz. Zaten gözünüz sürekli aynada, arkadan araç yaklaştığını gördüğünüzde önünüzü kontrol edin. Karşısı da temiz ise biraz kenara kayarak sürücüye jest yapın ve sonra tekrar aynı konuma gelin.

Kendinizi yolda giden bir traktör gibi görün. Aynı haklara sahipsiniz. Ancak sinirleri azıcık geren bir yolculuk olacak. Allah kolaylık versin :)

Geri