@Yunus M. projeniz beni en az sizin kadar heyecanlandırdı... bisikletiniz orjinalliğinden hiç bişey kaybetmemiş tertemiz duruyor maşallah... elimden gelen her türlü yardıma hazırım...bu ihtiyarı Manisa sokaklarında gezdirmenin vakti gelmiş artık... özelden telefon numaramı yazdım, ayrıca başka şeylerde yazdım... umarım dikkate alırsınız...
Aynen bende yukarıda ki arkadaşa katılıyorum. Bu tarz retro bisikletlere daha çok nikelajlı gibi görünen ve çapı daha büyük aynakollar yakışıyor. tabi bu benim fikrim siz begendiyseniz sorun yok
hocam bende de bu kadordan var şimdi sedef mavisine boyattım lakin maşayla ilgili bi problem var gidon boğazı ile kadronun bi fotografını atabilirmisiniz?
@g.anli bununla ilgili konuda açmışsınız sanırım...ama sıkıntınızı anlayamadım...sorunun olduğu bölgenin fotoğraflarını paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım...fotoğraf istemişsiniz ancak bu konuyla ilgili çektiğim bütün fotoğraları konu akışında bulabilirsiniz...
@ERDİNÇ DURAN o parça sabit olmadığından yolda giderken titreşimden ötüyo ben bisikletten hiç anlamazken yeni aldığımda bisikletçim bunuda böyle uyduralım demişti.onun tam sabit durup oturanı furç takımıyla mı geliyo yoksa bi ismi var mı yeni bitane almayı düşünüyorumda.bide ben kadroyla maşayı ayırdığımda arada 1 cm ye yakın (çapta) boşluk var bu normal mi?gene bisikletçim ön frene bastığımda teker geri kaçıyodu boşluk vardı.topladığımda gene araya parça mı koymak gerekiyo?
sanıyorum bu kısımdaki en altta bilyelerin üzerine oturan parçayı kastediyorsun.... bu parçayı tek bulmanız zordur...takım halinde satılır... uygun ölçülerde uygun yedek parçayı bulursanız gidonun rahat dönebildiği sev,yeye kadar en üstteki altı köşeli vidayı sıkarak sabitleyin...
@ERDİNÇ DURAN tamda o parça.üsteki civatalar var.burdaki furcu kapatan en alttaki parça sıkıntılı bende onu nerden bulurum hocam yada takımını nerden ayarlayabilirim.
Birde bu kadronun maşa boşluğu ile maşa arasında (çapta) 1cm boşluk normal midir ?
bu parçayı tek bulman zor...bisikletçilerin elind ebelki eski çıkma bişeyler olabilir...ancak altı ve üstü takım olarak yeni bir tane almanı öneririm..
maşa boşluğu dediğin kısmı anlayamadım...fotoğraf koyarsan bakarım...
@ERDİNÇ DURAN Suan bisiklet boyada oldugu icin atamam.soyle dusun ustteki furç takimini soktun kadroda masanin girdigi yerin capi 40 mm maşa borusun capi 30 mm bu normal mi?
@g.anli konuyu okudum aynı tarzda bir bisiklet bende de var evet maşa borusu kadro alnının içine boşluk kalacak şekilde giriyor altta ve üstte bilyalar maşa borusunu tutuyor.
@muhyt oncelikle tesekkurler hocam ben soyle sorun yasadim bisikleti aldigimda on frene basidimda masa az geri gidiyodu araya parca koydu diye hatirliyorum bisikletcim
@g.anli aslında maşanın geriye kayması bilyalarda boşluk oldugu gösterir parça işiyle kurtarılması zor olur. benim bisikltte sıralama şöyleydi ki, sizinkide böyledir sanırım maşa borusunu geçirdikten sonra bilyaların üzerini örten vidalı çanak, onun üzerinde pul benzeri vidalı parça, onun üzerinde de kontra yapmak için somun.