Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

Ben de aynı şekilde yapıyorum. Yalnız dizlerinizin kötü olması pek iyi bir işaret değil gibi. Selenin boyunu doğru ayarlıyor musunuz acaba?

Scudo
E-bikelılardan da bi “karbonluların e-bikelıları aşağılaması” konusu gelmesin mi o zaman :p
Bizi herkes aşağılıyor zaten :agla:

Neyse ki sıcak soğuk demeden tüm yıl işe bisikletle gidebilmenin keyfi var ;)

Bence sadece şu ürünü geliştirseler diğer hiçbir şeye gerek kalmayabilir. Çünkü pillerin sorun olduğu ve ağırlığından dolayı sevilmediği şartlarda, tak-çalışır gibi aparatlar daha işlevsel geliyor.

Mesela bu ürün:
(link)
(link)

Menzili muhtemelen geliştirilecektir. Takması sökmesi kolay. Dik rampalarda uzun tur yapanlara büyük kolaylık sağlayabilir. Şehiriçi kullanıcılarının da 90%'ının ihtiyacını karşılayacaktır.

Abi bu da çok çirkin be. Yakıştıramadım bisiklete bu aleti. Daha iyi görünümlüleri yapılacaktır.

Mesela bunun gibi:
(link)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Yollarda sık görülen, marketlerde 2 ayda bir satilan araçların çok büyük bölümü elektrikli bisiklet değil. Hemen hepsinde el gazı yada benzer bir düzenek var. Ağırlıklarindan dolayı sadece pedal çevirerek gitmek imkansız. Benzinli motorsikletlere göre ucuz ve plaka zorunlulugu olmadiğı için tercih ediliyor.

Yollarda sık görülen, marketlerde 2 ayda bir satilan araçların çok büyük bölümü elektrikli bisiklet değil. Hemen hepsinde el gazı yada benzer bir düzenek var. Ağırlıklarindan dolayı sadece pedal çevirerek gitmek imkansız. Benzinli motorsikletlere göre ucuz ve plaka zorunlulugu olmadiğı için tercih ediliyor.
El gazı yeri açık oluyor, aslında el gazı takılması yasak, takıldığında ehliyet gerekiyor :D
Ama ağırlıkları gitmeyi imkansız kılacak kadar fazla değil bence, aküyle beraber 25 kiloyu geçmiyorlar. Ben okul dönemi boyunca okula git gelimde kullanıyorum, düz yolda ortalama 20 ile gidiyorum elektriği açmadan, yokuşa sararken açıyorum. Açıkçası normal bisikletten bu bakımdan daha rahat oluyor. Tabii ki uzun yola çıkmada normal bisiklet daha rahat ettiriyor, ama bununla 30 km civarı yolları da yaptım sadece yokuşta kontak açarak. Elektriğin fiyatı çok ucuz olduğu için (bir şarj 1-2 tl) bisiklet kullanmayan insanlar için bile kısa git geller için iyi oluyor.

El gazı yeri açık oluyor, aslında el gazı takılması yasak, takıldığında ehliyet gerekiyor :D
Ama ağırlıkları gitmeyi imkansız kılacak kadar fazla değil bence, aküyle beraber 25 kiloyu geçmiyorlar. Ben okul dönemi boyunca okula git gelimde kullanıyorum, düz yolda ortalama 20 ile gidiyorum elektriği açmadan, yokuşa sararken açıyorum. Açıkçası normal bisikletten bu bakımdan daha rahat oluyor. Tabii ki uzun yola çıkmada normal bisiklet daha rahat ettiriyor, ama bununla 30 km civarı yolları da yaptım sadece yokuşta kontak açarak. Elektriğin fiyatı çok ucuz olduğu için (bir şarj 1-2 tl) bisiklet kullanmayan insanlar için bile kısa git geller için iyi oluyor.
ağırlığın en bariz etkisi yokuş çıkmada oluyor zaten, 25kg bir bisiklet için bence de oldukca ağır

• Beğen
Tepkiler: Y. B. Tekin
Bursa Mudanya'dan selamlar. E-MTB kervanına katıldım ben de Carraro Kifuka X ile. Mudanya'daki evimden Nil-Tim (30 km) deki iş yerime E-MTB ile gidip gelmeye başladım. Normal bir bisikletle o yokuşları çıkamam (yaş 45, kilo 110) ama bu teknoloji sayesinde bisiklete geri döndüm (en son ortaokulda binmiştim sanırım:) )

Genel olarak arka köy yolları kullanmaya çalışıyorum ama orada da köpek kardeşler risk oluşturuyor. Mudanya - Özlüce güzergahında önerdiğiniz bir rota var ise memnun olurum. Yollarda görüşmek üzere.

@Onur Battal Hocam öncelikle h.olsun.
ebike zehirdir XD, kana bir bulaştı mı insanı hemen etkisi altına alır :)

E-bike in en güzel yanı "acaba?" Sorusunu ortadan kaldırıyor, daha uzağa daha çabuk gidebiliyorsunuz

@Helvetica batarya süresi kullanım şekline ve sürüş süresine göre çok değişiyor.

Mesela 27kg lık e-mtb ile (Bataryası 630W)

42 km lik, 1215 mt lik yolu %65-70 lik bir şarj kullanımı ile çıktım
Ama
25 km 1600 mt yi %80-85 lik bir batarya kullanımı ile çıktım

her iki rotanın da ortalama eğimi birbirine yakındı.

Benim tecrübeme göre , ne kadarlık bir pedal desteği kullandığımdan ziyade, ne kadar süre pedal desteği aldığım, batarya kullanım süresini etkiliyor.
Süre derken demek istediğim aç-kapa değil
örn : 5. kademede 4 saat sürmek ile 4. Kademede 5 saat sürmek gibi.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
İzlenimlerim...

Carraro Kifuka X E-MTB ile git gel 50 km yol yapıyorum her gün. 810 KM yükseklik tırmanış söz konusu. %75 pil harcıyorum. Yokuşlarda çok kullanıyorum zira sol dizim menisküslü olduğu için sürekli ağrıyor, ekstra yük bindirmek istemiyorum. Kaslarım geliştikçe kullanımı azaltırım sanırım. Ayrıca işe gittiğim için 1 saatte gitmek ve çok terlememek gibi bir durumum da var. Sanıyorum bu sebeple daha fazla elektrik harcıyor olabilirim :)

Boş bir günümde minimum elektrik harcayarak ne kadar yol yapabileceğimi test edeceğim inşallah. E-MTB tercih etmemin sebebi ise lastik patlaklarıyla uğraşmamak, zeytinlik, orman, patika vb yollara girebilmekti... Biraz ağır bir bisiklet (21 kg) ben de 110 KG'yum, İyiki almışım diyorum. Yıllar sonra tekrar bisiklete başladım.

E-bisiklet spor yaptırmaz diyenlere de aldırış etmiyorum :) siz de etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
ben Carraro Gravel G.E 5 Kullanıyorum ortalama bir şarj 350 - 400 km arası götürüyor. Sürekli elektrik desteği kullanmıyorum tabi

• İnanılmaz
Tepkiler: suyunsesi ve ratm
Bugünkü sabah işe geliş sürüşümü tam elektrik desteğiyle yapıp nabzımın nasıl olacağına bakmak istedim. Bir de 4 gündür aralıksız her gün git gel 2'şer saat bisiklete binince baldırlar biraz ağrımış, yüklenmeyeyim dedim.

Her zamankinden çok çok az terledim, her zamankinden 5 dk daha hızlı geldim ve nabzım neredeyse hep zone 2 deydi...

Henüz link paylaşamıyorum ama Strava'da görebilirsiniz değerleri.
ben Carraro Gravel G.E 5 Kullanıyorum ortalama bir şarj 350 - 400 km arası götürüyor. Sürekli elektrik desteği kullanmıyorum tabi
Güzerganızda yükselti var mı?

Bugünkü sabah işe geliş sürüşümü tam elektrik desteğiyle yapıp nabzımın nasıl olacağına bakmak istedim. Bir de 4 gündür aralıksız her gün git gel 2'şer saat bisiklete binince baldırlar biraz ağrımış, yüklenmeyeyim dedim.

Her zamankinden çok çok az terledim, her zamankinden 5 dk daha hızlı geldim ve nabzım neredeyse hep zone 2 deydi...

Henüz link paylaşamıyorum ama Strava'da görebilirsiniz değerleri.

Güzerganızda yükselti var mı?
Çanakkalede yaşıyorum bizim burası hep yükselti

• Beğen
Tepkiler: Onur Battal
Selam arkadaşlar. Ulaşım amaçlı Diamant zouma deluxe+ bosch performance line speed (orjinal 45km/h) kullanıyorum. Gayet memnumum.
Geçenlerde arkadaşımın carraro kifuka x modelini denedim. Elektrik desteği yokken kifukanın akışı daha iyi gibi geldi bana. Benim jantlarım 27.5 slik lastik var üstünde, kifukada 29" mtb lastiği var. Ağırlıkları hemen hemen aynı nedendir acaba ?

Dosyalar

• WhatsApp Image 2025-08-15 at 14.20.09.jpeg
    WhatsApp Image 2025-08-15 at 14.20.09.jpeg
    101,5 KB · Okunma: 18
Selam arkadaşlar. Ulaşım amaçlı Diamant zouma deluxe+ bosch performance line speed (orjinal 45km/h) kullanıyorum. Gayet memnumum.
Geçenlerde arkadaşımın carraro kifuka x modelini denedim. Elektrik desteği yokken kifukanın akışı daha iyi gibi geldi bana. Benim jantlarım 27.5 slik lastik var üstünde, kifukada 29" mtb lastiği var. Ağırlıkları hemen hemen aynı nedendir acaba ?
Bende kifuka x var. Elektrik desteği yokken herhangi bir kasılma olmuyor. Lastiği üst limitine kadar şişiriyorum asfaltta nispeten daha akıcı gidebiliyorum. Araziye çıkınca da biraz indirirerek yumuşatıyorum. 29" lastik ise daha çabuk hızlanmasına sebep oluyor.

Bir de vites oranlarına bakmak lazım. Sizdeki nasıl?

Bosch off modda yada limit ustunde pedala direnc yapar, shimano’da direnc yoktur ve motor off kende pedal cevirebilirsin. Her iki motorun iki farkli karakteridir bunlar

Geri