Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

İyi günler deneyimli arkadaşlara benim bir sorum olacaktı. Alba 250fh önden motorlu kit taktım. Hiçbir ayarla oynamadan ani hızlanmalarda vs 500-550 watt civarı çektiğini gösteriyor ekranda. Sistem ayarlarına girdiğimde current limit adında bir ayar mevcut default 15A ancak 22 ye kadar arttırmasına izin veriyor. Ben 20A olarak ayarladım ve bu ayarda güç tüketimi yaklaşık 750-800 watt civarını buldu. Bunla oynamamın sebebi yokuştaki performansı arttırmak tabi ki. Genelde düz yolda gitsem de ara sıra yokuşta da performans isterim. Şimdi önemli olan nokta bu ayarda motora vs zarar vermeden kullanmam mümkün mü? Ekranda 22A kadar değişime izin verildiğine göre güvenli olmalı diye düşünüyorum ama bir yandan da 250 wattlık motor 750-800 watt çekiyor bu konuda kesin bilgisi olan var mı? 20A olmasa bile bunun güvenli noktası kaç olabilir 17-18A mesela? Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Scudo
İyi günler deneyimli arkadaşlara benim bir sorum olacaktı. Alba 250fh önden motorlu kit taktım. Hiçbir ayarla oynamadan ani hızlanmalarda vs 500-550 watt civarı çektiğini gösteriyor ekranda. Sistem ayarlarına girdiğimde current limit adında bir ayar mevcut default 15A ancak 22 ye kadar arttırmasına izin veriyor. Ben 20A olarak ayarladım ve bu ayarda güç tüketimi yaklaşık 750-800 watt civarını buldu. Bunla oynamamın sebebi yokuştaki performansı arttırmak tabi ki. Genelde düz yolda gitsem de ara sıra yokuşta da performans isterim. Şimdi önemli olan nokta bu ayarda motora vs zarar vermeden kullanmam mümkün mü? Ekranda 22A kadar değişime izin verildiğine göre güvenli olmalı diye düşünüyorum ama bir yandan da 250 wattlık motor 750-800 watt çekiyor bu konuda kesin bilgisi olan var mı? 20A olmasa bile bunun güvenli noktası kaç olabilir 17-18A mesela? Teşekkür ederim.
IMG_20230503_142508.jpgIMG_20230502_154110.jpg
Aynı kit var.650w üzeri akım fazla. Motoru zorlayabilir. Fotodakiler orjinal üstünde gelen ayarlar. 20 ampere ayarladığınizda motordan fazla ses gelmeye basladı mı? Menziliniz kaç km oluyor?

• Beğen
Tepkiler: Ea47
307639 dosyayı görüntüle307640 dosyayı görüntüle
Aynı kit var.650w üzeri akım fazla. Motoru zorlayabilir. Fotodakiler orjinal üstünde gelen ayarlar. 20 ampere ayarladığınizda motordan fazla ses gelmeye basladı mı? Menziliniz kaç km oluyor?
Motorun sesinde değişim gözlemlemedim ancak git gel yaptığım yolda hiç yokuş yok düz yolda kullanıyorum menzilim normale göre 5-10 km arası daha az gidiyor. Sadece el gazı kullanımı yapıyorum 15A ayarlıyken hafif rüzgarda hız baya düşüyordu 20A iken hızda düşüş yaşamadan neredeyse sabit gidebiliyorum. Ekranda gördüğüm değer 780 watt buldu bu beni de tedirgin etti 250watt lık bir motor için bu haliyle yokuşta kullanmaya cesaret edemem muhtemelen 17A civarında deneme yapmayı düşünüyorum

Byqee kullanan var mı acaba?
Ağırlık 1.1kg ile çok iyi değil mi?

Byqee kullanan var mı acaba?
Ağırlık 1.1kg ile çok iyi değil mi?

Pedalla hiçbir etkileşimi olmayan sadece el gazlı sistem. Ön tekerleğin komple değişmesi nedeniyle onların seçtikleri janta razı olmak rahatsız edici. En basitinden, centerlock diskliyse o jant gidiyor, gelen tekerleğe sadece 6 vidalı disk takılabiliyor. Pil ünitesinin yerleştiği yer de bütün gidon aksesuarlarını etkileyecek bir yer olduğu için ayrıca rahatsız edici. Alternatif çözümleri de yok, ne jantta, ne diğer aksamın yerleşeceği yer konusunda.

Kolay uygulanması dışında hiçbir olumlu gözlemim yok. Alelade bir şehir bisikletine ya da katlanıra uygulanabilir. Biraz bisikletindeki bileşenlere önem verenler için pek işe yarar bir ürün değil.

Bir sorum olacak Elektrikli bisiklet için SALCANO CAPPADOCİA 1 alacağım bu fiyat bandında önerebileceğiniz var mıdır. Hız 25km üzerine çıkarmak için hız sınır kilidi vs var mı? Sırf kadroya entegre batarya için 3 bin TL fazla vermeye gerek var mı? Rks xs35 pro mu daha iyi yoksa Cappadocia 1 mi?

Bir sorum olacak Elektrikli bisiklet için SALCANO CAPPADOCİA 1 alacağım bu fiyat bandında önerebileceğiniz var mıdır. Hız 25km üzerine çıkarmak için hız sınır kilidi vs var mı? Sırf kadroya entegre batarya için 3 bin TL fazla vermeye gerek var mı? Rks xs35 pro mu daha iyi yoksa Cappadocia 1 mi?
Rks xs35 iyi diyerek aldık, aslında harika, hoş başka elektrikli tecrübem yok ama motosikleti ikame etsin diye aldığım için gayet yeterli gelmişti bana. Taa ki 10 gün sonra 120 km de beyin sorun çıkarıncaya kadar. Şu an bazı parçaları söküldü ve Antep' e gönderildi. Bekliyoruz. Ya 45 güne teslim ya tüketici hakem kurulu. Güzeldi ama. Yürüseydi tmm demiştik.😐

• Beğen
Tepkiler: Orhanpaşa
Rks xs35 iyi diyerek aldık, aslında harika, hoş başka elektrikli tecrübem yok ama motosikleti ikame etsin diye aldığım için gayet yeterli gelmişti bana. Taa ki 10 gün sonra 120 km de beyin sorun çıkarıncaya kadar. Şu an bazı parçaları söküldü ve Antep' e gönderildi. Bekliyoruz. Ya 45 güne teslim ya tüketici hakem kurulu. Güzeldi ama. Yürüseydi tmm demiştik.😐
Bugün aradım, beyin ve ekran değişecekmiş, parça tedarik sürecinde. Kızım mahkeme vs taraftarı değil 🙂, nasılsa yaparlar modunda. Gelişme oldukça yazarım.

Noldu da bu kadar parça değişimi gerekti acaba...

Noldu da bu kadar parça değişimi gerekti acaba...
Alet yokuş bile çıkmamıştı henüz. Çocuklar pedalsız kullanıyorlardı ama hemen hemen hiç kimse bunlarda pedal yapmıyor zaten. Üretim, daha doğrusu çin kökenli malzemelerle alakalı bir hata bence.

bana göre u¢ube olan şey. buna bisiklet demek bisiklete hakaret olur. bisikletin ruhuna aykırı bir alet. buna elektrikli tekerlek, batarya arabası, immobil motor, pilli bebek falan diyin, bisikletin adını bulaştırmayın. bisiklet özgürlüktür, pedal çevirmedir.

bana göre u¢ube olan şey. buna bisiklet demek bisiklete hakaret olur. bisikletin ruhuna aykırı bir alet. buna elektrikli tekerlek, batarya arabası, immobil motor, pilli bebek falan diyin, bisikletin adını bulaştırmayın. bisiklet özgürlüktür, pedal çevirmedir.
Hocam "bisiklet ruhu" dediginiz seyi biraz aciklar misiniz bizlere de? Bir de neden aykiri oldugunu?
Elektrikli bisiklette pedal cevirmenizi ve ozgurlugunuzu engelleyenin ne oldugunu da anlatirsaniz biz fanilere aydinlanir, belki de elektrikli bisikletlerimizi yakariz meydanlarda.

bana göre u¢ube olan şey. buna bisiklet demek bisiklete hakaret olur.
Paramız çok olsada alsak desene sen şuna!
Al sana bir fotoğraf bırakayım,istemezmisin şöyle bir aletin olsun?

S_0_79041_635253_S_00.jpg

Benim de hayalimde bu var ama bu paralara nasıl olacak bu işler bilemiyorum Altan. Ki bu ucuzu yani , makul fiyatlı olanı. Çalışmaya devam, Allah'tan umut kesilmez.

Orbea Rise H30

orbea.jpg

Cube e- mtb'lere bakmıştım. Hatta en beğendiğim modeller Cube markasındandı. Mavi renkli satılık vardı, 300 yada 400 km'de idi, almaya cesaret edemedim 2.el olduğu için. Tr'ye getirilenler 2.el olarak sahibinden de satılıyor. Ancak fiyatları yüksek ve arıza garanti vs durumlarda muhatap yok. Uygun fiyatlı ve benzer özelliklerde Kifuka önerebilirim.

Dosyalar

• Screenshot_20231006_162347_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20231006_162347_Samsung Internet.jpg
    73,6 KB · Okunma: 12
  • images.jpeg.jpg
    images.jpeg.jpg
    44,9 KB · Okunma: 12
Ailemiz genisledigi icin gecis yapmayi planladigim bisiklet. Saticiya dedim ki "ya bu elektrikli, bisikletin ruhuna aykiri tamam mi", bisikletci de suratima bakti kibarca "53.5 kg bu cihaz" dedi. Icinden de "gerizekali sen ne sacmaliyorsun ruh falan diye" dedigine eminim ama olsun.

1280_6l1F8kaHyTx4.png

Son düzenleme:
Sana çok gizli bir bilgi vereceğim. Bu forum dışında pek bilen yok bunu. Hazırsan veriyorum bilgiyi:

Elektrikli bisikletlerde pedal çevirerek yol alabiliyorsun.

Ailemiz genisledigi icin gecis yapmayi planladigim bisiklet. Saticiya dedim ki "ya bu elektrikli, bisikletin ruhuna aykiri tamam mi", bisikletci de suratima bakti kibarca "53.5 kg bu cihaz" dedi. Icinden de "gerzizekali sen ne sacmaliyorsun ruh falan diye" dedigine eminim ama olsun.

310143 dosyayı görüntüle
Hocam adam fikrini söylemiş, siz de bir şeyler söylemişsiniz. bu mesajla ikinci defa sataşmanıza ne gerek var?

Yahu hollanda bisikletleri bayağı tipsiz, özellikle şehir bisikletleri. tamam, basitlik temelli fakat insan gözü denen bir şey var. Elektrikli dağ bisikletlerinin hastasıyım ben, özellikle çift süspansiyonlu olanlarının.

Elektrikli bisiklet candır, gerisi heyecandır.

• Muhteşem
Tepkiler: Sinyor
Bizim klüpte bir amca var, yaşı sanırım 80 kadar oldu. Hayatını bisiklete adamış ama yaşı itibarı ile yol bisikleti kullanamadığı için toplu sürüşlerde elektrikli bisiklet ile geliyor. Hatta rampalarda haksızlık olmasın diye adam bilerek en geriye geçiyor, gelde şimdi bu amcaya elektirikli bisikletin, bisiklet ruhuna aykırı olduğunu anlat :koptum:

Son düzenleme:
Geri