Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

Alba rh 250 Pro aldım big 2918e uyguladım. Eskişehirin en dik rampalarını hiç yorulmadan 15 km hıza yakın pedal desteği ile çıkıyorum. İlk günlerim olduğu için ve soğuk havalarda bindiğim için pedal ve el gazını çok kullandım ama bana 60 km yakın menzil sundu 16 amper batarya. Memnun etti ilk deneyimleri

Scudo
Kardesim sen cok farkli biyerdesin. Bizim bahsettigimiz Class-1 e bike'lar, yani tork sensorlu ve yanlizca pedal destekli mid drive uniteler. Senin bahsettiklerin Class-2 diye gecen ama aslinda @Spartiat arkadasimizin da bahsettigi uzere gercek manada e-bike olmayan hibrit bisikletler.
Kitlerin Hepsi pedal sensörlü zaten, pedal destekli sözünden middrive ı anlamıyorum ben. Kitler zaten middrive, rear ve front hub pedal sensörlü olarak satılıyor. Pedal sensörlü middrive da elektrikli bisiklettir, rear hub da elektrikli bisiklettir. Middrive tabi ki kullanım ve tork olarak diğerinden daha ilerdedir ve daha pahalıdır. Parası olan biraz daha üstüne koyup middrive kit alıp uygular bisikletine. Tork sensörlü olanlar en mantıklısı ve pahalı olandır tabi ki. ama şöyle birşey de var pedal sensörlü dahi olsa sizin ayar yapmanızla, siz ne kadar destek isterseniz o kadar destek olur. Sizin söyleminize göre en üst düzey middrive tork sensörlü olmazsa elektrikli bisiklet değildir mi? O zaman o kadar amazon, aliexpress te satılan kitler ve diğer markalar boşuna bu bisikletleri yapmış demek. Sizin demenizle mercedes audiye binmeyeceksen toyota, renault, volkswagen grubuna binmeyin demek gibi birşey. İnsanlar elektrikli bisiklet zevkinden mahrum mu olsun 🤣

kartepeye ilkkez bisikletle çıktığımda hissettiğim duyguyu hatırlıyorum. 16 km duvar gibi yokuşlar vardı. Zordu hakikaten. Ama çok güzel bir duyguydu. Sonrasında sana kattığı şeyler kararlılık hedeflere varma mücadelesi, problemleri çözmede geliştirdiğin metotlar. Burda önemli olan zorluğun kafada yaptığı etki. Bu etki seni vazgeçiriyormu vaz geçirmiyormu. Bu sigarayı bırakmadada böyledir. pekçok konuda aynıdır. Bisiklet o yüzden farklıdır. Tabi insanları farklı düşünmesinede saygı duymak lazım

Arkadaşlar merhaba,
elektrikli bisiklet kitlerine uzaktan uzaktan bakıyorum bir yıldır. arada videolarını izliyorum ama ne kadar etkisi var sürüşe deneyimlemeden bilmek imkansız. kimisi sürüşü çok kolaylaştırıyor diyor ama kime göre :)

merak ettiğim bu elektrikli bisiklet kitlerini deneyimleme şansımız var mı istanbulda, bir showroom var mı bildiğiniz. mesela alba 250 lik motorunu denemek istiyorum ama bursada kendi yerlerinde denenebiliyormuş. istanbul'da bu tarz kitleri deneyimleyebileceğimiz bir mağaza vs var mı bildiğiniz?

ben hiç denk gelmedim, var mıdır bilmiyorum da. bilen duyan var mıdır,

elektrikli bisiklet kitlerini deneyimleyebileceğim bir yer var mıdır istanbulda. alba 250 watlık ön / arka motorluyu almayı düşünüyorum ancak performansı nasıldır denemek lazım. bu tarz showroom var mı istanbulda? bilen var mı

elektrikli bisiklet kitlerini deneyimleyebileceğim bir yer var mıdır istanbulda. alba 250 watlık ön / arka motorluyu almayı düşünüyorum ancak performansı nasıldır denemek lazım. bu tarz showroom var mı istanbulda? bilen var mı
Bike outdoor kiralık var
1 saat 75₺
(link)

E bike kullanan arkadaşlar! Kit almakmı mantıklı, hazır e bike almakmı.

Bütçenize bağlı. Hazır shimano motorlu bisikletler 40-50 binden başlıyor.
Elinizde bisiklet varsa kitler 10-20bin arası kitler var.

• Beğen
Tepkiler: By chow

Söylendiği gibi önce bütçe, ardından kullanım amacınıza bağlı. Kışın yağışlı havada, yokuşlarda önden motorlu, pili arkada kitler üzer sürücüsünü.

Arabaya alternatif olarak kullanırım, her gün işe, küçük alışverişlere, günlük kısa ulaşımların hepsi için kullanırım, ayda 500 km'den fazla yaparım derseniz pedal destekli e-bike almak daha mantıklı.

Sarı siteden çeşitli modellerde 28 cantlı hazır e bike almak daha mantıklı ve ekonomik olacak. Teşekkürler

Arkadaşlar merhaba. Ev iş arası 15 km'lik bir mesafem var. Bu yolda ise 500m %20 eğim olan bir yer mevcut. 10-12 km'lik kısım ise tamamen düz.

Bir elektrikli bisiklet almayı düşünüyorum ama bu eğimli kısmı tırmanabilir mi onu merak ediyorum.

Hiç bulaşma mı dersiniz yoksa alınabilir mi? Alınabilir ise hangi modelleri tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba. Ev iş arası 15 km'lik bir mesafem var. Bu yolda ise 500m %20 eğim olan bir yer mevcut. 10-12 km'lik kısım ise tamamen düz.

Bir elektrikli bisiklet almayı düşünüyorum ama bu eğimli kısmı tırmanabilir mi onu merak ediyorum.

Hiç bulaşma mı dersiniz yoksa alınabilir mi? Alınabilir ise hangi modelleri tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Ben de öylesi eğimli bir yerdeyim. Ön tekerden motorlu olanlar büyük ihtimal hiç işe yaramayacak. Arka tekerden motorlu olanlar zorlanır. Yokuşta en iyisi ortadan motorlular. Kendim shimano e6100, e7000 motorlu bisikletler kullandım. Yokuşta rahat çıkabiliyorum. Bir keresinde ayarı değiştirip 40nmye düşürmeyi denemiştim. Çok zorlanmıştı. Ondan motorun torku 60nm ve üstü olsun. 50nmden az torklu olanları unut gitsin.

Bafang 1000w mid drive kitim var aynakol dişli değiştirmek istiyorum. İkinci el temiz 750w olanın var. Onu alsam 1000w olan aynakola uyum sağlarmı yoksa vida delikleri farklı mı?
Cevaplar için teşekkür ederim.

Kesinlikle alınabilir.
İlk önce amaç belirlemelisiniz. Pedal çevirecek misiniz ? Antalya sıcak memleket benim terlememem lazım basacağım gaza gideceğim işyerime derseniz elektirikli motor yada içten yanmalı motor bakın.
Elektirikli bisiklet almaya karar verdiniz motorun bulunacağı 3 nokta var
1- Ön Teker
2-Arka Teker
3-Orta Göbek
Hepsinin avantaj ve dez avantajı var.
Ön teker bayır yukarı ağırlık merkezi arkaya kaydığından bayır yukarı çıkarken patinaja düşmesi var. Avantajı rahatça söküp batarya da sökülebiliyor. Normale çevire biliniyor. Bisikletin güç aktarma organlarından bağımsız. Zincir- aynakol dişli-Ruble gibi parçalara kuvvetle yüklenmiyor ömrünü uzatıyor.
Arka motor benim de çok memnun kalarak kullandığım motor. Dez avantajı bisikletin sizin yüklerinizi taşımasından dolayı ani ve kontrolsüz yüklenmelerde akortların bü yük ve güç karşısında yamulması kopması. Bisikletin güç aktarma organlarından bağımsız. Zincir- aynakol dişli-Ruble gibi parçalara kuvvetle yüklenmiyor ömrünü uzatıyor.
Not : Ön ve arka motorun yükünü düz yolda hissetmiyorsunuz bile elektirik desteği olmadan çok rahat sürebilirsiniz.
Orta motor en güçlü doğru kullanıldığında en verimli ama yanlış kullanımda üzebilen bir motor çeşidi. Sizin yerinize pedalı o çeviriyor yani ayna kola zincire arka aktarıcıya ve rubleye stres yükleyebiliyor. Araba gibi doğru vitesi seçmek zorundasınız. Yüksek güç üretebiliyor. yanlış kullanımda aynakolun zincirin rublenin arka aktarıcının ömrünü hızla düşürüyor.
Kit mi almalıyım hazır marka sistem mi?
Hazır markalar nedense ekstra pahallılar 25 km hızda max limitleri var yasa gereği çoğunlukla düşük batarya ile seçenekleri var ve Ortadan motorlular. Oluşabilecek arızada garantililer.
Kit ler birazda ha seçenek sunuyorlar 25 km sınır olsa da 40 km ye rahatça çıkabiliyor. Motor güç seçeneği batarya kapasitesi en önemlisi de topladığın bisiklete takılıyorlar. Hazır sistemlerde her parça beğendiğin parça olmuyor. Taktığın kitin garantisi olsa da Bisiklet üreticisi garantiyi bozuyor. Kit taktım diye sıfır bisikletin paslı çıkan furç takımları garanti kapsamına alınmadı gene vites ayarını bozan yamuk arka aktarıcı bisiklet garanti dışı kalıyor.
Profilinizde ümit bisiklet var çok eski bir model değil ise sorunsuz kit takılabilir. Alba ile görüşmeni tavsiye ederim kilonu bilemediğimden net seçenek sunamıyorum ama tavsiyem 250 w 45 nm torklu arka motoru denemeniz. Ağır ve hantal kalırsa 500w arka motorluyu deneyin. Dikkat edeceğiniz tek husus ani tork patlatması yapmayın kalkarken bisikleti kendi gücünüz ile ivmeleyin uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız.

Son düzenleme:
Alba ile görüşmeni tavsiye ederim kilonu bilemediğimden net seçenek sunamıyorum ama tavsiyem 250 w 45 nm torklu arka motoru denemeniz. Ağır ve

Hocam sitesinde 250 w ön motor 13bin lira. Bende düşünüyorum ebike, ama hazır almak sanki daha ekonomik değilmi?

Hocam sitesinde 250 w ön motor 13bin lira. Bende düşünüyorum ebike, ama hazır almak sanki daha ekonomik değilmi?
19999 a Hazır kurulu bisikleti var 6999 tl ye
Kadro: 6061 Aluminyum
Frenler: Tektro Aries Mekanik Disk
Fren Kolları: Motor kesici sensörlü
Krank Seti: 44T, 170mm
Aktarıcı: Shimano Tourney RD-TY200
Çamurluk: Opsiyonel, Ön ve Arka
Vites: 1x7, 14-28T
Elcik: Ergonomik Kauçuk Elcik, Siyah
Vites Kolu: Shimano SL-RV200 Revoshift
Pedal: Wellgo Reflektörlü
Maşa: 63mm coil suspension fork
Jantlar:Çift kat aluminyum
Sele Borusu: Promax, 390 mm x 27.2 mm
Teller:paslanmaz çelik, Siyah
Lastikler: Kenda, 28 x 1.95" E-Bike Lastikleri, reflektörlü
Bundan daha iyi özelliklere sahip bisiklet bulabilirsiniz. Biraz araştırma ile temiz 2. elden deore setli bisiklet alınabilir.

19999 a Hazır kurulu bisikleti var 6999 tl ye
Kadro: 6061 Aluminyum
Frenler: Tektro Aries Mekanik Disk
Fren Kolları: Motor kesici sensörlü
Krank Seti: 44T, 170mm
Aktarıcı: Shimano Tourney RD-TY200
Çamurluk: Opsiyonel, Ön ve Arka
Vites: 1x7, 14-28T
Elcik: Ergonomik Kauçuk Elcik, Siyah
Vites Kolu: Shimano SL-RV200 Revoshift
Pedal: Wellgo Reflektörlü
Maşa: 63mm coil suspension fork
Jantlar:Çift kat aluminyum
Sele Borusu: Promax, 390 mm x 27.2 mm
Teller:paslanmaz çelik, Siyah
Lastikler: Kenda, 28 x 1.95" E-Bike Lastikleri, reflektörlü
Bundan daha iyi özelliklere sahip bisiklet bulabilirsiniz. Biraz araştırma ile temiz 2. elden deore setli bisiklet alınabilir.
Ha bunun ucu alınır 7 bine deore setli bisiklet 💨

Selamünaleyküm arkadaşlar. İstanbul'da yaşıyorum. Hali hazırda Giant escape RX3 kullanıyorum. Bisikletimi daha çok, Şirinevler - Topkapı arasında işe gidip gelmek ve sabahları mesai öncesi yarımadayı gezmek için kullanıyorum. Yılda bir defa da olsa tura çıkmışlığım oluyordu. Elektrikliye geçmem durumunda da, turlarda da beni rahat ettirecek diye düşünüyorum. Elektrikli bir modele daha çok; artık işe gidip gelirken yorduğu için geçmeye karar verdim. Elektrikli bisiklet almanın arifesindeyim. sabihinden.com adresinde satışta olan 2 model arasında kaldım. Kendi bilgi birikiminiz ve mevcut şartlarım ışığında hangi modeli seçmemin daha makul olabileceği konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların dönüşlerine ihtiyacım var. Şimdiden katkıda bulunacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Kafama yatan iki model aşağıda. Civarında başka model önerilerine de açığım.

Model 1:

(link)

Model 2:

(link)

Son düzenleme:
(link)

Seçtiğiniz bisikletlerden giant en makul olanı. Diğeri ortadan panosonic motorlu ve akülü. Bende e bike arayışı içindeyim ve çok araştırma yapıyorum şu sıralar. E bike kullanan ve işten anlayan alıp satan tamir eden bir akrabam var. Kalkhof benzeri sistemde başka bir markanın vardı bu olmaz demişti. Giant olabilir. Bende bir ilan paylaştım, bu bisiklet yeni. Motoru da bafang en tutulan orta motoru.
Selamünaleyküm arkadaşlar. İstanbul'da yaşıyorum. Hali hazırda Giant escape RX3 kullanıyorum. Bisikletimi daha çok, Şirinevler - Topkapı arasında işe gidip gelmek ve sabahları mesai öncesi yarımadayı gezmek için kullanıyorum. Yılda bir defa da olsa tura çıkmışlığım oluyordu. Elektrikliye geçmem durumunda da, turlarda da beni rahat ettirecek diye düşünüyorum. Elektrikli bir modele daha çok; artık işe gidip gelirken yorduğu için geçmeye karar verdim. Elektrikli bisiklet almanın arifesindeyim. sabihinden.com adresinde satışta olan 2 model arasında kaldım. Kendi bilgi birikiminiz ve mevcut şartlarım ışığında hangi modeli seçmemin daha makul olabileceği konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların dönüşlerine ihtiyacım var. Şimdiden katkıda bulunacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Kafama yatan iki model aşağıda. Civarında başka model önerilerine açığım.

Model 1:

(link)

Model 2:

(link)

Geri