dosumak
Üye
- Tepki
- 32
- İsim
- doğan
- Başlangıç
- 2007—08
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
İşe gidiş geliş ve daha uzun turlar için aldığım bir elektrikli bisikletim var. Tabi birde elektriksiz bisikletim var. İkisi de deli spor yaptırıyor. Merak etmeyin eski bisikletler ortadan kalkmaz. Bu kadar teknolojik gelişme süper lüks arabalar, kendi kendine yol alan taşıtlar varken. Çoğu hala iki katı para verip 69 Mustang yada impala tercih ediyor.İstanbul'da yaşayan biri olarak bu soruları bana değil kendinize sormanız gerekir. Ben sebze, meyve alışverişimi sadece pazardan yapıyorum. Pazarda da yerel üreticilerin ürünlerini tercih ediyorum. Keyfi olarak elektrikli bisiklet kullanıyorsanız evet, ekolojik bozulmada sizin de payınız var. Benim de başka sebeplerden var mutlaka ama mümkün olduğunca kaçınmaya çalışıyorum. Burada bu konuyu okuyup elektrikli bisiklet almayı düşünen insanları da bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Gerçekten ihtiyacınız var mı?
Vallahi @Ender A. bey adama bisikleti sattırdınız en sonunda tebrikler.Herkese merhaba, elektrikli katlanır bisikletimi satıyorum. Detaylar için sahibinden ilanına bakabilirsiniz 😊
XİAOMİ HİMO Z20 ELEKTRİKLİ KATLANIR BİSİKLET İlan No: 975746833
@umutcelik Siz kendi yaşadığınız şehirdeki bisiklet kullanma kültürünü genele yayma gibi bir hata yapıyorsunuz. Orası zaten bisikletin başkenti. Bana örnek olarak gösterdiğiniz araştırmalardan ikisi Hollanda'da yapılmış. Diğer araştırma da belli varsayımlara dayanarak ortaya konulmuş hesaplamalar ya da tahminlerden ibaret. Benim zaten çocuğunu kreşe elektrikli bisikletle bırakan kadınlara sözüm yok. Hobi amaçlı ya da egzersiz için bisiklete binenlerin elektrikli tercih etmeye başladıklarını görüyorum. Bu gereksiz bir enerji tüketimidir ve benim buna itiraz etme, bundan rahatsızlığımı belirtme ve insanları bu konuda uyarma ihtiyacı hissetmeye hakkım var.
Bu arada daha hiç bahsetmediğimiz bir batarya meselesi var. Bir lityum-ion bataryanın üretimi için doğaya nasıl zararlar verildiği ile ilgili bilginiz var mı mesela? Bu bataryaların geri dönüşümleri de çok çok düşük bir düzeyde.
(link)
Sizin icin gereksiz oldugunu dusundugunuz ( toplam enerji tuketiminde cok az paya sahip olsa da ) enerji tuletimine itiraz etme, rahatsizliginizi belirtme hakkiniz elebette var ama uyarip mudahale ettiginiz an "bu kadar az enerji tuketimine itiraz edip hayvansal gida ile beslenerek bunun icin harcanan kaynaklara neden itiraz etmiyorsunuz?" diye cevabinbizi alirsiniz, samimiyetiniz sorgulanir.
Elektrikli bisikletin olmazsa olmaz bir parçası olan bataryaları konuşmak konuyu amacından saptırmak mı oluyor? Safsatanın kralını yaptınız şu anda işte. Duymak istemiyorum deyin olsun bitsin en iyisi. İngilizce terimlerle konuşmayı seviyorsunuz herhalde. Ben de size "disturbing fact" ler sunuyorum. Bir şeyin olumlu yanları olduğu gibi olumsuz taraflarını da görmek gerekiyor. Benim "Keyif için elektrikli bisiklet alıp kullanmak doğaya ihanettir" görüşüm değişmeyecek. Siz ne yapıyorsanız yapın.Neden konuyu amacindan saptirip cevap peki ya su, peki ya bu ne olacak diye baska varsayimlar ortaya atiyorsunuz anlamiyorum ama cevap vereyim yine de.
Şu anda bisiklet forumundayız ve elektrikli bisikletlerle ilgili bir başlık altında tartışma yapıyoruz. Dünyada ekolojik bozulmaya neden olan yüzlerce problem var. Hepsini ayrı ayrı konuşalım mı yani burada?
Elektrikli bisikletin olmazsa olmaz bir parçası olan bataryaları konuşmak konuyu amacından saptırmak mı oluyor? Safsatanın kralını yaptınız şu anda işte. Duymak istemiyorum deyin olsun bitsin en iyisi. İngilizce terimlerle konuşmayı seviyorsunuz herhalde. Ben de size "disturbing fact" ler sunuyorum. Bir şeyin olumlu yanları olduğu gibi olumsuz taraflarını da görmek gerekiyor. Benim "Keyif için elektrikli bisiklet alıp kullanmak doğaya ihanettir" görüşüm değişmeyecek. Siz ne yapıyorsanız yapın.
Ben olsam bunun üzerine çok laf söylemezdim. Net ve anlaşılır daha nasıl anlatabilir bir insan. Tebrik ediyorum.Elektrikli bisikletin tukettigi enerjinin cevresel sorunlara yol actigini iddia ediyorsunuz hic bir dayanaginiz, referansiniz olmadan. Size e-bikelarin harcadigi enerjinin cok cok az oldugunu anlatiyor insanlar ben de dahil olmak uzere ama siz bunda israr ediyorsunuz. Bu durumda meseleyi cevresel sorunlara indirgeyen sizsiniz fakat bu konudaki samimiyetiniz sorgulaninca hepsini ayni anda konusulacak konu olmaktan cikiyor mu?
Bisikletin bataryasini sorgulamak konuyu saptirmak degil, alakadar elbette. Siz konusulan konuya, sorulara cevap vermeyerek "peki bu ne olacak" diye ortaya yeni bir sav attiginiz an cumle icinde kullandiginiz ama anlamini bildiginizden emin olmadigim safsata cesitlerinden "peki şunun hakkındacılık" olanini yapiyorsunuz. Duymak istemesem size konuyu bildigim kadariyla aciklama kalkmazdim degil mi? Herhalde su forumda mumkun oldugunca Turkce yazmaya calisan, araya yabanci kelimeler karistirmayi sevmeyen insanlardan birisiyim, beni bunun icin suclayarak konuyu e-bike'tan tamamen baska bir yone cevirmeniz de yine baska bir safsata cesiti olan ad hominem'e guzel bir ornek olmus.
Gorusunuz degismeyebilir, taa en basindan beri bunu yaziyorum zaten. Mesele sizin bu gorusunuz sebebi ile insanlara ne yapacagini soyleyebilme yetkinizin nereden kaynaklandigini ogrenebilmek.
Tekrar sorayim, insanlara ne yapmasi gerektigini soyleyebilecek yetkiyi nereden aliyorsunuz?
Enerji kaynaklarının keyfi ve gereksiz olarak kullanılmasının her çeşidinin çevresel sorunlara yol açtığını söylüyorum. Burada elektrikli bisiklet özelinde tartışma yapıyoruz. Her tartışmanın bir bağlamı olur. Bunu anlatamıyorum size.Elektrikli bisikletin tukettigi enerjinin cevresel sorunlara yol actigini iddia ediyorsunuz hic bir dayanaginiz, referansiniz olmadan.
25 milyon adet elektrikli bisiklet satılmış ve bu sayı giderek artıyor. Bunu da defalarca söyledim ama aynı şeyi tekrar edip duruyorsunuz, beni de kendimi tekrar ettirmek zorunda bırakıyorsunuz.Size e-bikelarin harcadigi enerjinin cok cok az oldugunu anlatiyor insanlar ben de dahil olmak uzere ama siz bunda israr ediyorsunuz.
Bir mesaj önce bataryalarla ilgili yazdığımda konuyu saptırıyorsunuz dediniz. Şimdi alakalıdır elbette diyorsunuz. Ben de sizin düşünce akışınızı anlayamıyorum.Bisikletin bataryasini sorgulamak konuyu saptirmak degil, alakadar elbette.
Hangi soruya cevap vermemişim? Burada yaptığım gibi cümle cümle analiz mi yapmam gerekiyor? Çok önemli bir soru sordunuz da kaçırdıysam tekrar sorun cevaplayayım.Siz konusulan konuya, sorulara cevap vermeyerek...
Ben İngilizce terimlerle konuşmayı seviyorsunuz herhalde dedim. Burada ne gibi bir suçlama var? Bana safsata yaptığımı söyleyip kendiniz safsata yapıyorsunuz.Herhalde su forumda mumkun oldugunca Turkce yazmaya calisan, araya yabanci kelimeler karistirmayi sevmeyen insanlardan birisiyim, beni bunun icin suclayarak konuyu e-bike'tan tamamen baska bir yone cevirmeniz de yine baska bir safsata cesiti olan ad hominem'e guzel bir ornek olmus.
Enerji kaynaklarının keyfi ve gereksiz olarak kullanılmasının her çeşidinin çevresel sorunlara yol açtığını söylüyorum. Burada elektrikli bisiklet özelinde tartışma yapıyoruz. Her tartışmanın bir bağlamı olur. Bunu anlatamıyorum size.
25 milyon adet elektrikli bisiklet satılmış ve bu sayı giderek artıyor. Bunu da defalarca söyledim ama aynı şeyi tekrar edip duruyorsunuz, beni de kendimi tekrar ettirmek zorunda bırakıyorsunuz.
Bir mesaj önce bataryalarla ilgili yazdığımda konuyu saptırıyorsunuz dediniz. Şimdi alakalıdır elbette diyorsunuz. Ben de sizin düşünce akışınızı anlayamıyorum.
Hangi soruya cevap vermemişim? Burada yaptığım gibi cümle cümle analiz mi yapmam gerekiyor? Çok önemli bir soru sordunuz da kaçırdıysam tekrar sorun cevaplayayım.
Ben İngilizce terimlerle konuşmayı seviyorsunuz herhalde dedim. Burada ne gibi bir suçlama var? Bana safsata yaptığımı söyleyip kendiniz safsata yapıyorsunuz.
Son olarak ben kimseye ne yapması ya da yapmaması gerektiğini söylemiyorum. Fikir belirtiyorum. Aynı sizin yaptığınız gibi.
Hocam bahsettikleriniz icinde ben de varsam bir kez daha aciklik getirmek isterim. Ben kimseyi ikna etmeye calismiyorum, kizmiyorum da neden kizayim.Kimsenin birbirini ikna etme olasılığı yoksa o tartışma neden sürdürülür ve sonunda sinirler gerilmeye çalışır (ve sonunda sadece birbirine kızgınlık dışında elde kalan bir şey olmaz), hiç bir fikrim yok. Ama şu an gelinen durum tam olarak bu.
Arkadaş benim fikrimi söyleme özgürlüğümü bir türlü kabullenemedi. Ben de artık aynı şeyleri tekrarlamaktan sıkıldım ve sinirleniyorum. O yüzden cevap vermiyorum daha fazla.
ben bir bisiklet mağazasında çalışıyorum. elektrikli bisiklet alanların çoğu hiç kullanmıyor bile. zaten kullanacak adam da elektrikli bisiklet almıyor.Bu elektrikli bisiklet akımından ben çok rahatsızım. Hiçbir sağlık problemi olmayan insanlar sırf bu akımın büyüsüne kapıldığı için elektrikli bisiklet alıyor. Gerçekten ihtiyaçları var mı? Hiç sanmıyorum. Sağlıklı bir insan bisiklete kendisini zinde tutmak ve limitlerini zorlamak için biner. Genelde işe gidip gelmek için alanların terlemeden gitmek gibi bir ihtiyaçları oluyor. Bunun dışında hiçbir faydasını düşünemiyorum. "Ben normalde 50 km bindikten sonra yoruluyorum ama elektrikli olunca 100 km sürebiliyorum" diyeni duymadım mesela. Böyle biri olduğunu da sanmıyorum. Ve ya "şu yokuşu çıkamıyorum da ondan aldım" diyen olacağını da sanmıyorum. Kısacası kapitalist sistemin oyununa geliyor yine bir çok insan. Bisiklet gibi karbon nötr bir ulaşım aracını da sonunda enerjiye bağladılar.
Siz de sağlıklı bir insansanız ve böyle bir tercihte bulunuyorsanız neden yağmur yağmıyor, yazın hava neden 45 C, ormanlar neden yanıyor diye sormayın lütfen.
O daha beter oldu.ben bir bisiklet mağazasında çalışıyorum. elektrikli bisiklet alanların çoğu hiç kullanmıyor bile. zaten kullanacak adam da elektrikli bisiklet almıyor.
Güle güle kullanın. En önemlisi salgın zamanında toplu taşıma kullanmamak en büyük faydası.bisikleti(bisan e-city) aldım, şu an memnunum. ankara gibi çok yokuşlu ve geniş yolları olan şehirlerde elektrikli bisikletin çok mantıklı olduğunu anladım. çoğu zaman trafik zamanında araçlardan daha hızlı varıyorum ulaşmak istediğim yere. menzili de 40km falan gidiyor. iş yerinde şarj ediyorum. terletmiyor bile. yakıt masrafım da yok. 5 yılda kendini amorti edecek gibi görünüyor bir arızası çıkmazsa
elektrikli bisiklet devrimdir. özgürlüktür![]()
teşekkürler. evet abb 2013 yılından beri otobüs almıyormuş, otobüsler dolu gelip geçiyordu. binsen bile ağzına kadar dolu. bunun da bisiklet almamda büyük etkisi oldu. bi de heryerden otobüs de geçmiyor, çok salakça bir sistem var ankarada.Güle güle kullanın. En önemlisi salgın zamanında toplu taşıma kullanmamak en büyük faydası.