Geçenlerde gidon ayarımla oynadım. Oynamaz olaydım 😂 Bisiklet üstündeki açım normal. Malum yerde ağrı olmasın daha uzun sürüyüm diye gidonun açısını değiştirdim ve biraz uzaklaştırdım. Şehir bisikletinde yol bisikleti açısıyla gittim ve inanın 6-7 km zor gittim. Hemen eski haline getirmeye çalıştım ama tam tutturamadım sanırım açıyı. Açılı gidon boğazı ve kelebek gidon kullanıyorum. O sürüş bittikten sonra hiç ellemedim, bugün olduğu gibi çıktım ve avuç içi, bilek, parmaklarım, kollarım ve omzum inanılmaz acıdı. Son birkaç sürüştür yapmamam gereken "yüksek Vites düşük kadans" ve "yokuşlarda yüksek Vites" sebebiyle iki diz kapağımda da acı oluşturdum. Çok çok uzun süredir bu yanlışları yapmıyordum, neyin gazına geldim bilmiyorum ama diz kapaklarım son 3-4 sürüştür acıyor. Bir süre acı geçene kadar kullanmamayı düşünüyorum. Devam etmesi halinde bir doktora danışmakta fayda var. Bisikletinizde size uygun optimum ayarları bulduktan sonra fazla oynamayın derim. Vücudunuz çok kısa sürede tepki veriyor, hata mesajı gibi düşünün. Dikkate almazsanız sistem çökebilir 😂
=>El, avuç içi, el bileği, kol, omuz ve boyun acınız ve ağrınız varsa %90 gidon ayarlarında sorun vardır.
=>Bacaklarda ve diz kapağında acı ve ağrı varsa ya sele yüksekliği yanlıştır yada benim gibi vites-kadans hatasına düşmüşsünüzdür.
=>Ayak bileklerinde ağrı varsa sele ileri geri ayarı yanlıştır.