Scudo Sports

El, kol, boyun ve omuz ağrısı

@Anonim nerden anlayacağım mm ölçüsünü bisikletçiye gitsen ölçüm yaparlarmı?
Edit: Gidonun üzerinde 31.8 Max. 6Nm yazıyormuş. Düz olan var birde Satori gibi açılı acaba farkı nedir?
Sotori Zone malzeme kalitesi olarak güzel ama bu diğerleri çok kötü demek değil. Hepsi belirli standartlar çerçevesinde üretiliyor zaten. Satori Zone açılı, zoom ve xlc gibi markalar açısız kola sahip. Çok uzun sürüşlerde açılı kol daha iyi çünkü insan vücudu buna uygun. Ellerinizle iki kalemi gidon tutar gibi tutun ve kolunuzu uzatın. Kalemlerin açılı durduğunu fark edeceksiniz. Uzun sürüşlerde bilek ağrımaması için bu daha iyi. Şehir içi sürüşlerde diğer düz olanlar da tercih edilebilir. Siz zaten bilekte sıkıntı yaşadığınız için Satori daha iyi olabilir.

Scudo
@Anonim Satori gibi en uygun 158+15 lira kargola geliyor pahalıymış 30 lirada bant bisiklet aldık masarafı bitmiyor☺

@Anonim Satori gibi en uygun 158+15 lira kargola geliyor pahalıymış 30 lirada bant bisiklet aldık masarafı bitmiyor☺
Ben hepsiburadada atak bisikletten 150₺ye Satori Zone Kelebek Gidon almıştım. Asıl fiyatından doğum günü çeki vs diye aldığım tüm spor ürünlerine %10 indirim yapıyorlardı o zaman aldım. Şimdi artmış fiyatları. Maalesef masrafları bitmiyor, bende km sayacı arıyorum hala, o biter başka bişey çıkar 😂

@Kadıköylü Hocam kadro boyunu apış arasıyla üst boru kalan mesafeden ölçemezsiniz. Bir yol bisikleti veya tur bisikletinde kadro üst borusu düz iken fitnes kadrolarda açısı farklıdır. Yani üst borusu düz olanda parmak hesabı yaparsanız bu fitnes kadroda karış mı olacak? Bu açıdan bakarsak en sağlıklısı önce iç bacak boyunuzu sonrasında bacak boyunuz ve üst gövdenizin uzunluğunu ölçüp hedefe doğru varırsınız. Kadro ölçüsü için şu link size yardımcı olacak, bisiklet türünü seçip bakın bir.
(link)

Bir de şu videoya bakmanızı tavsiye ederim

Bir de gidon olarak UNO ve XLC kullanan arkadaşlar beni linç edecekler ama tavsiye etmiyorum, sebebi malzemesi veya ağırlığı değil gidonun açısı. Satori kullanıyorum hatta geçen ay Bakırköy Tilmen bisikletten 160 TL.ye aldım, internette 200 TL. üzeri. Tercih etmemdeki nedense gidon açısıydı, açıdan dolayı konforsuz olacağını düşünmüştüm ama tam tersi, hem konfor hem de el bileği sağlığı açısından uzunca araştırıp almıştım.

@anzolot bende gittigidiyor da 50TL çek var onunla 158+kargo ücreti daha ucuzunu bulamadım

@anzolot üstünde yazıyor 31.8 max 6Nm diye. Kargo ücreti vermek sinir ediyor sırf bu yüzden alasım gelmiyor.

Arkadaşlar bir ay önce şehir bisikleti peugheot t12 aldım. 250 km civarı kullandım. İki güne yada üç güne bi kullanıyorum. Qma bir haftadır sol bileğimde ciddi ağrı var. Tutuşum mu hatalı acaba diye farklı şekillerde tutuyorum bi saat sonra ağrı hissetmeye başlıyorum. Sebebi ne olabilir? Kelebek gidon mu gerekli acaba? 30 40 km kullanıyorum şehirler arası yollarda.
Bisiklet hakkında çok bilgim yok bisikletçi bunu tavsiye etti hoşuma gitti aldım. Acaba bisiklet seçimimi yanlış oldu ?

Arkadaşlar bir ay önce şehir bisikleti peugheot t12 aldım. 250 km civarı kullandım. İki güne yada üç güne bi kullanıyorum. Qma bir haftadır sol bileğimde ciddi ağrı var. Tutuşum mu hatalı acaba diye farklı şekillerde tutuyorum bi saat sonra ağrı hissetmeye başlıyorum. Sebebi ne olabilir? Kelebek gidon mu gerekli acaba? 30 40 km kullanıyorum şehirler arası yollarda.
Bisiklet hakkında çok bilgim yok bisikletçi bunu tavsiye etti hoşuma gitti aldım. Acaba bisiklet seçimimi yanlış oldu ?
Bisiklet büyük olabilir, sele öne eğimli olabilir, gövdeniz bacaktan kısa olabilir vs. Ç
çok fazla etken var. Öne çok eğilerek sürüyorsanız bilek ve kol ağrısı, dik sürüyorsanız kalça ağrısı kaçınılmazdır. Sürüş pozisyonunuzu ve gidon açısı, sele yüksekliği gibi diğer seçeneklerle birlikte optimum ayarı bulmaya çalışın. Ben kelebek gidon kullanıyorum, gidonun yere olan açısını biraz azaltmıştım avuç içim ağrımaya başladı sonradan fark ettim. Bir sonraki sürüşte daha ideal bir açı ayarlamaya çalışcam. Yani bi ayar yapın ve deneyin. Yaptığınız ayarın sonucunu görün olmamışsa bir sonraki sürüşte değiştirin.

@Anonim aynen katılıyorum ben bugün sele ayarını tutturamadım en kötü 7 yada 8 defa inmişimdir ayar yapmak için hoş yine yapamadım afedersiniz mabadım ağrıdı yine.

• Beğen
Tepkiler: Peugeott12
@Anonim aynen katılıyorum ben bugün sele ayarını tutturamadım en kötü 7 yada 8 defa inmişimdir ayar yapmak için hoş yine yapamadım afedersiniz mabadım ağrıdı yine.
Bu ayarları yapınca bir kere tutturmak ve bozmamak gerekiyor. Seleyi komple söktüm temizledim vidasını falan ileri geri ayarını tutturamamışım ayak bileklerim ağrıdı. Yanımdaki multi tool ile biraz daha geriye aldım rahatladım. Tekrar ölçerek deniycem. Sele yüksekliği yanlış olursa diz kapağı ağrıyor. Gidon yüksek olursa omuz, düşük olursa bilek ağrıyor vs. Bir yerde hata varsa kendisini ağrı ve acı olarak belli ediyor. Bu ağrı ve acıları dikkate almak gerekiyor. Sağ diz kapağımdaki ağrı geçmediği için bir uzmana göstermeyi düşünüyorum, aklımda bir şey kalmasın. Boşu boşuna zedelemeyelim :)

51 kadro boyu. Boyum 185. Kilom 79. Sadece bilek ağrım var. Sele boyuyla oynuyorum arada. Sürerken elim uyuştuğu zaman bi kaç dk elimi bırakarak dinlendiriyorum ama sonra yine tekrarlıyor. Bi haftadır geçmedi bilek ağrım. Gidon açısı yanlış olabilir. Konyada velisbit bisikletten aldım. Çok ayardan anlayan teknik bilgisi olan personel mevcut değil.

@Anonim aynen bende de ara sıra sağ bacak ağrısı oluyor gerçi bugün 32km yol yaptım olmadı ama sele olayını çözmek lazım sürekli ayakta sürülmüyorm. Daha önce sele almıştım gacur gucur sesinden dolayı iade ettim çift kişilik koltuk gibiydi 😆

@Anonim bu iş yapmaz mı sence Satori ile aynı arada 70 lira oynuyor?

(link)

Yol bisikletine ilk geçtiğim yılları hatırlıyorum. Gidona eğimli sürmek ilk zamanlarda boynumun ense tarafının çok ağrımasına neden oluyordu yanlış hatırlamıyorsam 1 ay sonra kaslar alışmıştı ve sonrasında hiç ağrımamıştı..

@Anonim uygundur tavsiye edilir yazmış biri o kadar 😆

Geçenlerde gidon ayarımla oynadım. Oynamaz olaydım 😂 Bisiklet üstündeki açım normal. Malum yerde ağrı olmasın daha uzun sürüyüm diye gidonun açısını değiştirdim ve biraz uzaklaştırdım. Şehir bisikletinde yol bisikleti açısıyla gittim ve inanın 6-7 km zor gittim. Hemen eski haline getirmeye çalıştım ama tam tutturamadım sanırım açıyı. Açılı gidon boğazı ve kelebek gidon kullanıyorum. O sürüş bittikten sonra hiç ellemedim, bugün olduğu gibi çıktım ve avuç içi, bilek, parmaklarım, kollarım ve omzum inanılmaz acıdı. Son birkaç sürüştür yapmamam gereken "yüksek Vites düşük kadans" ve "yokuşlarda yüksek Vites" sebebiyle iki diz kapağımda da acı oluşturdum. Çok çok uzun süredir bu yanlışları yapmıyordum, neyin gazına geldim bilmiyorum ama diz kapaklarım son 3-4 sürüştür acıyor. Bir süre acı geçene kadar kullanmamayı düşünüyorum. Devam etmesi halinde bir doktora danışmakta fayda var. Bisikletinizde size uygun optimum ayarları bulduktan sonra fazla oynamayın derim. Vücudunuz çok kısa sürede tepki veriyor, hata mesajı gibi düşünün. Dikkate almazsanız sistem çökebilir 😂

=>El, avuç içi, el bileği, kol, omuz ve boyun acınız ve ağrınız varsa %90 gidon ayarlarında sorun vardır.
=>Bacaklarda ve diz kapağında acı ve ağrı varsa ya sele yüksekliği yanlıştır yada benim gibi vites-kadans hatasına düşmüşsünüzdür.
=>Ayak bileklerinde ağrı varsa sele ileri geri ayarı yanlıştır.

Arkadaşlar bisiklet sürerken özellikle bol yokuşlu, arazi yollarında, belim sağ tarafı ağırıyor en az 3 gün tekrar bisiklet süremiyorum.Neden olabilir ?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hasanben
Benim sağ bileğim parmakların uyuşuyor sağ taraf omzum boynum ağrıyor çözemedim.

Geri