Scudo Sports

El, kol, boyun ve omuz ağrısı

Slm Arkadaşlar, yaklaşık 20 gün önce dahon vitesse d8 aldım ve çok severek kullanıyorum, evden işe işten eve ve iş sonrası tur falan derken en az günlük 15km civarı kullanıyorum ama çoğunlukla uzun mesafe binişlerin sonuna doğru omuzlarıma sanki iğne batıyormuş gibi bir kas ağrısı saplanıyor, boyum 1,78 Gidon borusunu sınır olan kırmızı noktaya aldım selede dizim tam düz olacak şekilde ayarladım hatta sele biraz ilerideydi onu geri bile aldım, yani değişik kombinasyonlar denedim ağrıyı çözeyim diye ama olmadı hala ağrı hissediyorum ve canım acıyor, Kesin birşeyi yanlış yapıyorum, eğer bu konuda bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim,
İyi forumlar, teşekkürler.

Scudo
Merhaba,
Benim de D8 var, aynı boydayız, daha şimdi 20 km.lik gezintiden geldim, bazen hafif elim uyuşuyor sürekli gidona abanmaktan ama ara sıra tek el sürerek hafifletiyorum, bunun dışında bir sıkıntı yok bende. Sele yüksekliğini ayarlarken sağ pedal aşağıdayken ve topukla basarak dizinizi düz hale getirerek yapıyorsunuz değil mi? Bacak boylarımız farklı olabilir, ben bu şekilde ayarladığımda sele cetveli 9'u gösteriyor.

Bu tip bisikletlerle günlük 15 km binmek çok fazla. Bunlar kısa mesafe bisikletlerdir. Ayrıca ham vücuda birden hergün 15km binerseniz ağrı kaçınılmazdır. Birkaç gün ara verin kaslarınız alışsın.

@coskun ozel

daha önce bisiklet sürüyor muydunuz veya başka bir spor yapıyor muydunuz? ve omzunuzun tam olarak neresi ağrıyor?

@Selcuk Demiray

Selçuk bey ben once topugum dediginiz sekilde sele yüksekliğini 10 da kullandım 3 gun önce 9 a aldım birazda böyle deniyeyim diye ve bu gidon yüksekliği şupelendiriyor sanırım biraz daha yuksek olsa daha rahat sürüş sunacak

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ali Dursun

Windsurf yapiyorum daha once bisikletim hiç olmadı yani bu kadr uzun kullanırlar olmadı önce,belkide alışma surecindedir kaslar

@coskun ozel

yerini tam olarak söylerseniz hangi kas olduğunu anlarız.

Bilek, diz, alt kol deseniz hepsi bir ayarla ilgili, ama omzunuz ağrıyorsa bu omuz kaslarınızın gelişmemişliğinden kaynaklanıyordur.

(link) bu makaleyi sonuna kadar okuyun, hem nasıl geliştireceğiniz, hemde ne işe yaracağı çok güzel bir biçimde anlatılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Selcuk Demiray
@Ali Dursun

Ali bay kürek kemiğinin üst tarafından başladı trapez lerde bitti ağrı yani o bölge sonra biraz durdum dinlendim geçti

@coskun ozel

Sırt kaslarını biraz kuvvetlendirmek gerekiyor olabilir, ben bel fıtığı yüzünden haftada iki kez sırt üstü yüzüyorum, bunun sırt kaslarına da faydası oluyor. İmkanınız varsa tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: coskun ozel
@coskun ozel

evet sorun m.trapezius'tan kaynaklanmış. Şu antremanları yaparsanız kası ısındırmış olursunuz. Yeni başladığınız için hamlaması normal. Ayrıca tavsiyem alışveriş poşetlerini pazar poşetlerini felan taşımanız. Trapezius omuzun çökmesini önleyen esas kastır. Elimizde yük taşırken çok çalışır. Geçmiş olsun :)
(link)

@Ali Dursun

Çok teşekkür Ali bey işten sonra evde başlıyorum bu egzersizlere

• Beğen
Tepkiler: Ali D.
Bisiklet sürerken bir süre sonra elden uyuşma başlayıp. Omuza kadar ağrı oluşmakta. Bu neyden kaynaklıdır. Gidon değiştirmeyi düşünüyorum kelebek gidon alsam sıkıntım gidermi

Kelebek gidon almayı bende düşünüyorum. Merida Crossway 40V kullanıyorum. Farklı tutuş pozisyonları olacağı için turlarda daha rahat olacaktır diye düşünüyorum. İşi gidip gelirken çok sıkıntı yaratmıyor ama uzun turda bende ağrılardan şikayetçiyim.

Gidon çok aşağıda kalıyorsa kollarınıza fazla yük biniyor olabilir. Riser gidon da çözüm olabilir, tutuşu flattan daha rahat gibi. Gerçi şimdiki gidonunuzu bilmiyorum ama...

Gidon aşagıda kalmıyor aksine sele aşağıda kalıyor carraro sportive modellerinde kullanılan ince dandik bir gidon. Ne flat nede riser gidon. Elcik kaynaklı olma ihiymali varmıdır ve kelebek gidon sorunu çözer mi

• Beğen
Tepkiler: mehmet murathan
Konu acamadigim icin buraya bir sey sorabilir miyim

Xc 300 hd kron bisiklet aldim biraz hizlaninca tekerlerden vuuuu diye bir uğultu geliyor hoşuma da gidiyor aslında fakat bir problem mi var dlye korkuyorum cevaplarsanız sevlnlrlm.

Sadece el uyuşması elcikten olabilir ama sadece elciğin etkisinin omuza kadar vuracağını sanmam. Kelebek belki işe yarar ama şahsen hiç kullanmadım, yanlış yönlendirmek istemem.

Geri