Scudo Sports

Ekşisözlük'te "Bisikletforum"

Scudo
Yurtdisindan bir seyi ucuza mal eden ve konusunu açan arkadasinin konusunun ,ayni urunu yuksek fiyattan satan Delta tarafindan kapatildigini yazmisti biri.

Dogru mu yanlis mi siz bilirsiniz . Ben denk gelmedim

• Beğen
Tepkiler: emrecikinci
Delta gücünün darbe teşebbüsünün yönetimce son anda engellendiğine dair ben de duyumlar almıştım.Her sabah ilk işim foruma darbe yapılıp yapılmadığına bakmak.Forum ahalisinin panik yaşamaması için şimdilik resmi bir açıklama yapılmıyor.Dikkat ederseniz,yöneticiler 24 saat esasına göre teyakkuz haline nöbet tutuyorlar.

Uzun zamandır forumdayım. Şu an öyle bir ortam göremiyorum ben. Benden de önce olmuştur belki. Ya da olmamıştır. Bilemiyorum...

Geçmişte yapılan bir kaç yorumun günümüzde hala doğruluğunu kaybetmemesi ilginç :)

Benim gördüğüm kadarıyla Delta bisikletlerini yeni ürün ve hizmetlerini tanıtıyor. Forum masraflarını ödüyorsa niye olmasın. Suyla dönmüyor ya bu forum...
Diğer markaların tanıtımlarını da üyeler yapıyor zaten kimsenin silindiğini görmedim. Ben mesela meridaları tanıttım kimse silmedi hatta teşekkür edildi :)

Fakat delta sıfır ürünlerin 2.el kısmında ticari amaçla satılmasını istemiyor anladığım kadarıyla. Buna da hak vermemek elde değil. Atıyorum aktif pedal 2. el kısmını sıfır ürünlerle doldursa hiç yakışık almaz gerçekten. Üyelerin 1-2 sıfır ürün satmasına da izin veriliyor . Ben mesela ebayden eldiven aldım geç geldi satışa koyabilir miyim dedim. Sorun yok dediler.

Ehh Fuji indirim yaptı. Bu da yazıldı forumda kimse konuyu silmedi deltanın satışları düşer diye..
Ben forumda sadece içerik konusunda bir sıkıntı görüyorum . Sıkıntı da demiyeleim de daha ileri seviye bir forum olabilirdi. içerik sağlayabilecek çok bilgili kişilerin fazla yazmadığı da açık. Bunun da sebebi bunu sağlayabilecek kişilerin benim gibi acemilerden bıkmış olup pek yazmaması sanırım.
İnternet yaygınlaştıkça seviye daha da düşecektir bu kesin. Bunu aşmak için aklıma gelen arka kapı veya rütbe sistemi olabilri.
Mesela arka kapı dediğimiz bir bölüm olur burayı herkes okuyabilir ama sadece izin verilenler yazar. İşte mesaj sayısına bakılmadan camiada tanınanlar, en az 24 ay üye olup her ay en az 15 post atanlar veya direkman yöneticilerin tanıdıkları kişiler gibi. Belki o zaman içerik daha zenginleşir daha doğrusu içerik kalitesi artar. ..

Ben kendim naçizane düşümcemle şimdilik hele Delta konusunda bir sıkıntı görmüyorum forumda .

bianchi düşmanı forum kullanıcılarına sahip ancak gerçekten bisiklet ile ilgili her türlü bilgiyi bulabileceğiniz başvuru kaynağı. resmen geçen hafta aldığım bianchi bisikletimden soğuttular yahu.

(link)

:)

Forum el değiştirmeden önce ekşi sözlükte bahsedilen despot ve saygısız bir yönetici vardı. Forum el değiştirdikten sonra ortadan kayboldu. Eskiye oranla bu yönden büyük bir ilerleme olduğu orta da. Eskisi gibi üyeler bir yöneticinin kaprisleri yüzünden forumdan uzaklaştırma almıyor. O yıllarda kendine yönetici diyen şahsı değil eleştirmek şunu da yapsanız iyi olurdu demek bile onun adına forumdan uzaklaştırılmanız için bir sebepti. Artık en azından bu yönde adaletli davranıldığını düşünüyorum.

Forumda yeniyim ancak delta bisiklet ile bir bağı olduğunu düşündürecek tipte bir durum ile karşılaşmadım

1-2 aydır giriyorum ama defalarca farklı firmaların indirimlerini, kazıklarını, dolandırıcılıklarının yazıldığını gördüm, yani burada bir kayırma olduğunu söylemem pek mümkün değil. Sürekli değişik firmalardan hangi ürünü alırsak kar elde ederiz, hangi ürün büyük indirimde tarzı onlarca yazı gördüm :)

Bana göre; forum yönetimi sponsor işin de geç bile kalmış.Delta, bir başka firma veya firmalar(keşke Decathlon olsa)sponsor olsa kime ne olur?Günümüzde artık her spor faaliyeti sponsorlukla ayakta duruyor.Bu camiada kimse aptal değil.Alacağını araştırır alır.
THY, Avrupa basketbol ligine sponsor oluyor diye kupayı türk takımına mı veriyorlar?

Ah ekşiciler ah. IMDB'de 8-9 puan almış filmleri beğenmezler. Önlerine gelen her şeyi acımasızca eleştirirler. Ha severim ve her daim takip ederim. Ama ara sıra bilgisayar başında kocaman olmuş kıçlarını kaldırıp da biraz sokağa, hayata, harekete, dinamizme objektif baksalar daha iyi olacak.
Bisiklet benim de hayatımın tam merkezinde. Hem de 25 yıldır. Başka işimiz gücümüz yok mu, tabii ki var. Ama hayat kaynağımız bisiklet.
Ah ekşiciler ah...

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
İyiki önce ekişiyi okuyarak bu foruma gelmemişim. Yoksa ciddi önyargılarım olurdu. Ayrıca ekşide yaklaşık 132123342 senedir çaylak yazar olarak hizmet verememekteyim. bir tanımda benden:

Ekşisözlük: "Martavallı,alengirli, cilveli, iğneli çuvaldızlı söz öbeklerini anlamsızca ardı arkasına getirdiği vakit arka uzuvları hafifleyip havalanan, yüzde bilmem çoğunun, üniversiteli falanlı filanlı olduğu , kokuşmuş internet saçmalığıdır. ayrıca hiç ekşi değildir. öyle olsa yerdim ben onları." ((link))diye yazarsam anlama ihtimalleri artacaktır çünkü beyinde yer alan kıvrım sayılarını yazdıkları yazıyı okuyanlardan daha fazla zannediyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Taflan
2011de adamın birinin yazdığı delta bisiklet konu sildiriyor sponsor olduğu için gibi bir entry sonrasında forumdaki birinin de konuyu hortlatmasıyla komik bir görüntü olmuş. Adminler kaç sene önceki bir şey için teker teker gelip de benim delta bisikletle bir bağlantım yok diye savunma yapmış bi de :)

Ekşiyi okuduktan sonra foruma üye oldum, gayet memnunum :)

Ekşiyi severim hatta en çok vakit geçirdiğim 3-5 siteden biridir ancak her bilgiyi doğru kabul ederek değil daha çok eğlence için kullanırım, size de tavsiye ederim

Delta ile bir bağları olsa ne olur olmasa ne olur?

Geri