Nasıl bakarsak öyle görürüz.Forum'u A'dan Z' ye eleştirmeden önce,objektif olarak,bir web alanının nasıl yönetildiğini anlamak gerekir.Yaşımızın ve Otuz yıla yaklaşan eğitimciliğimizin verdiği tecrübeye dayanarak şunu söyleyebilirim: Evet forum'un bir takım eksikleri vardır ancak yeryüzünde eksiği ya da eleştirilebilecek bir yönü olmayan ne bir varlık ,ne bir ideoloji,ne de bir sistem vardır.Daima "Pozitif yönümüzü geliştirmeli,eksikliklerimizi tamamlayarak,pozitif alana taşımalıyız.Kendi adıma eleştirdiğim her na varsa yanıtını yönetici arkadaşlaradan ,başta Ferhat kardeşim olmak üzere aldım.Onların samimiyetine ve dürüstlüklerine güvendim ve güvenmeye devam edeceğim.İnsanız,zaman zaman canımız yanar.Eleştiriyi kimi kürekle,kimi damperle yapar.Kimi,istediği olmadığı için,kimi gerçekten canı yandığı için-ve elbette haklı olarak-eleştirir.Sözkonusu elştirileri yok saymakta, kafayı kuma gömmek olur söyleyeyim.Şu aralar forum'a ilişkin en canımı sıkan konu,garip "Nick" ler ve bozuk Türkçeyle, konuştuğu gibi yazan arkadaşlar.Yakında, şansım varsa,Türkçe'yi Babasının malı gibi kullanan kim varsa "Yasaklı listeme ekleyecek ve iletişim kurmayacağım.Son olarak,daha önce defalarca defalarca konuşulmuş; tartışılmış ve incelenmiş konuları,yine ve yeniden soran arkadaşlar var.Ya da bisiklet çalınıp,ertesi gün bulunmuş ve en az iki üç sayfa konu uzamış.Biri de sonuna şöyle yazmış (Belli ki hiç birini okumamış) "Geçmiş olsun,inşallah bulunur" E,sana geçmiş olsun,demekten kendimi alamadım.Bu ve daha neler,neler.