@çirkin
Zaman zaman eklemlerimizde sağlık sorunları olmaksızın çıtırdı seslerini duymamız biz normal yaşayan insanlar için gayet doğal. Sonuçta eklemlerimiz şekli çocukluluğumuzdan gelen aktif sporcu yapısına sahip değil. Yataktan kalkınca, uzun otobüs yolculukarın sonunda, sinemanın çıkışında bu tür çıtırtıları hissedebiliriz. Biraz ısınma hareketleri ile bunlar geçer, geçmelide.
Eklem tıbbı denildiğinde ortopedik dalın başka bir uzmanlık sahasına giren çok geniş bir konu akla gelir. Öyle herkesin ben dahil şunlar şunlar varsa bu böyledir Hasancım diye uzaktan kimse tuttuturamaz rahatsızlığını.

Ancak belli başlı ana konular üzerinde fikir verilebilir.
Hasancım bahsettiğin triflex bildiğim kadarı ile ilaç olarak değilde eklem içi yapılarımızın ihtiyacı olan bir çeşit karma vitaminleri içeren ek besin tableti olarak reçetesizde satılan bir ürün. Vucüd geliştirmeye giden bir arkadaşımın elinde görmüştümde sormuştum ne iş diye:rolleyes:
Sonuç olarak diz eklemi biz pedalşörler için can alıcı nokta. Bende bel fıtığı, sol omuz kapsül yırdığı ve sol avucumun içinde platin var. (ne düşüşlerden sonra

) Ama ne olursa olsun ve ne şartlar içinde olursa olsun diz eklemime bisiklet kullanırken bir sorun oluşsa o an turu kesiyorum. Yani dizde nerde tırıs orada tırak. Bu kadar önemli işte. Lütfen bir doktora git. Profesyonel yardım al. O çıtırdı oraya oturmasın. Daha çok yol var yahu pedallayacak.