Scudo Sports

Efsane rotada ilk yarış heyecanı: Uçmakdere

Scudo
(link)

hava 23 nisanda iyi ,22 km rüzgar ,

(link)

saat 18.00 ,1.6 mm yağmur yarış çoktan bitmiş olur zati..

ucmakdere081.jpg

ucmakdere173.jpg
ucmakdere158.jpg

ucmakdere155.jpg

ucmakdere134.jpg

ucmakdere113.jpg

ucmakdere114.jpg

23 nisan pazar günü saat 12.00 de başlayacak olan yarışa katılacak tüm yarışçı dostlarıma başarılar dilerim.,

etabın eğimleri hakkında bilgileri güncelleme yapmak ister isek,

1- 73.8 km 'lik etabın ilk eğimi tekirdağdan kumbağa kadar olan kısımda,iki adet 6-7 eğim bizi bekliyor ,
600-700 metre tırmanış,
2- 17'inci km 'de çok az inişlerin olduğu güzergahta ,yüzde 14 eğimleri göğüsleyeceğiz ,1'inci mola noktasına kadar sürekli çıkış ( 26 'ıncı km birinci mola noktası )
3- 3 adet keskin virajlardan sonra 2 adet uzun 7-8 arası eğim ,
4- 53'üncü km 'de 3.3 km yüzde 12 'lik eğim bizi bekliyor ,
5- son çıkış ise mürefteden ,yukarı kalamışa, yüzde 6 eğim ve 1.5 km çıkış ,

Sabah saat düzenlemesi ile ilgili bilgi vs göremedim?

23 Nisan 2017 Pazar günü Tekirdağ - Şarköy arasında yapılacak Ulusal Egemenlik Yol yarışı için Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde bugün saat 14:00 te Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Emniyet, İl Jandarma, İl Sağlık, Afad ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Temsilcilerinin katıldığı koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda ağırlıklı olarak yarış güzergahı üzerinde alınması gereken emniyet ve trafik tedbirleri üzerinde durulurken, aynı saatlerde 23 Nisan kutlama programı nedeniyle çakışma ve aksaklık yaşanmaması için yarışın başlama saati 12:00 olarak değiştirildi. Bu arada start kurulumunda daha önce planlanan Barış ve Özgürlük parkının 300 metre ilerisindeki park alanı çıkış için daha uygun konumda bulunduğundan start noktasında da küçük bir değişikliğe gidildi.
Yarış günü sabahı numara ve çiplerin dağıtılması ve nihai kayıtların yapılması sırasında yaşanacak yoğunluğu azaltmak ve ayrıca yarışa bir gün öncesinden gelen katılımcıları bilgilendirmek amacıyla 22 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 17:00 de teknik toplantı yapılacak. Yine Cumartesi günü 12:00 - 16:00 saatleri arasında kesin kayıtlar alınarak numara ve çipler dağıtılacak. Yarış günü gelecek katılımcılar için ise dağıtım ve kayıt işlemleri 08:30 -10:30 arasında Start alanında yapılacak.
Toplantı sonucunda alınan kararlar doğrultusunda yapılan güncelleme ile program özeti şu şekilde:
22 Nisan 2017 Cumartesi Saat 12:00 - 16:00 Belge kontrolü, sırt numaraları ve çiplerin dağıtımı Yer : Atatürk Spor Salonu (Kroki aşağıdadır.)
22 Nisan 2017 Cumartesi Saat 17:00 Teknik Toplantı Yer Atatürk Spor Salonu
23 Nisan 2017 Pazar Saat 08:00 - 10:30 Belge kontrolü, sırt numaraları ve çiplerin dağıtımı Yer : Start Alanı (Sahil Şeridi Turizm Danışma Bürosu arkası)
23 Nisan 2017 Pazar Saat 12:00 Start

- See more at: (link)

(link)

Start.jpg

çıkış ...

sarkoy-finish.jpg

şarköy bitiş alanı-son 1.5 km

kuş bakışı etap..güncelleme

@Kudret Kurtcebe

bu sefer mazeretin yok. Podyumda görmek istiyorum seni. Bu yarış laylaylom işi değil, rakiplerin dişli.

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
@mehmetsunu

ali rıza fırıncı ortalaması 37 km 88 km 'de ama bura bursa osmangazi köprüsü idi ,ve çok sert eğimler yok idi,bu etapta kısada idim,
zafer yalın ortalaması 39.1 ,45 km 'de buranın haritası elime geçmediği için, bilmiyorum sert eğim varmı ,alanya puanlı yarışı,
ve cihat yurtsevende aynı etapta idi,o da 39 ortalama yaptı ,senin anlayacağın iki rakip kısada fırtına ,uzunda ali rıza dostum,3 rakip dişli ,rakipleri asla hafife almıyorum bu hata olur ,
oynayacağım tek bir kişi var ,üzerine oynayacağım ,bu bende saklı kalacak derin devlet hikayesi yani :komik::komik:
dün deltadan yeni kilitli ayakkabıları aldım ,bu günde vites teli değişecek ya da değişmeyecek bakacağım ,vites kontrolleri olacak ,

aşağıda mehmet ali dostumun tesbitleri var,,sağolsun ,

Uçmakdere için Taner dostumdan parkura bakmasını istedim. Parkur ilk ve ortadaki düzlük hariç Kaçış grubu havasında geçer. İlk 5 km kadar nötral start olduğuna göre grupla gidilecek, ardından inişli çıkışlı yokuşlar başlıyor, yokuşlarda kendini patlatmadan çıkmaca, inişlerde sürerek dinlenmece, inişlere önde girmeli, önde girilmediyse iki bisiklet mesafe bırakmalı, acemi bisikletçi varsa kaçacak yer bile bırakılmalı, burada gruplarda parçalanmalar çoğalacak, dinlenme noktasında takviyeni mutlaka al, izotonik içecek irtifa farkı çok olduğundan çabuk biter, mümkünse bir tane yedek, ortadaki düzlükte kendine grup yap, son iki tırmanışta Eşik üstü sürüp kendini patlatabilirsin, Tanere göre en son tırmanışta patlatmalı,tabi bu öndeki veya onun hemen ardındaki grup için geçerli, ardından iniiiş ve kısa düzlükten sonra bitişe varış. Bu parkur sprinter sürüş karakterliler için değil, benim gibiler için de değil, daha çok puncheur veya senin gibi tırmanışçılar için.
Keyfin bol olsun:harika:

@mehmetsunu

dostum mehmet sunu geçen sene gran fondo ikinciliğini alır iken pekte öyle lay lom lom yapmadım tabi,ama 28.6 'da (43 km 'de )kaldım ,düşük oldu ortalama tabi,burada 3-4 eğim vardı ,senin anlayacağın benim etap bu değildi aslında, benim etabım aynen tekirdağ-şarköy ,biliyorsun kartepe bisiklet takımı zati eğimci idi yıllardır ,
bu arada mete taşkın fena halde kaza yaptı mtb yarışında onun namına üzüldüm (mavi formalı )nedim ile buluştum ,nedim bu yarışta yok malesef ,bu sefer kürsüyü yakalar isem asla yanlış çıkmayacağım :komik::komik::komik::komik::komik:

uygulayacağım takdiği o bir kişiye yönlendireceğim ama bunuda buraya yazmayacağım ,sonuçları aynen 23 nisan akşamı buraya sana yazacağım takdik ya başarılı olacak ya da sınıfta çakacağım ,aradan bir süpriz isim var onuda söylemeyeceğim ,en kötü ihtimal ilk onda ortalarda kalırım ya 5 'inci ya 6 'ıncı bakalım.

@ahmetyavuz

hahahah ,kuyruk yağı bütün hafta ayrıca migrosta satılan çiva denilen bir mamülü nedim güçlü tavsiye etti valla acaip bir şey bu mamul ,dizlere yaramakta ,

ahmet dostum görüşmek üzere tekirdağda,
şimdi çıkıyorum vites ayarlarına baktıracağım

:harika:

@Kudret Kurtcebe Mete beyi Mtb yarışında ambulansa taşıyanlardan biriside bendim. Sağlık durumu nasıl acaba.

@trainspotting35

(link)

duvarından anladığım kadarı ile iyileşmiş durumda..

@ilberto
bu yarışta hem sıkı iniciliğini gösterenler ,hemde sıkı eğimciliğini gösterenler aynen son 9 km 'dede atağa geçenler ,kürsüyü görecek ,inişlerde 70-80 ile inenler olacak ,bu yarış amatörler için ,
Ulusal Egemenlik Kupası amatör yol bisikletçilerine açık, Aktif UCI lisansına sahip olan ve profesyonel takım üyesi olan herhangi bir bisikletçinin yarışması ise yasak,bu ne demek yani prolar yok burada ,amatörler var ,peki amatörler ne kadar yukardaki pro valverde gibi inişte bisikletine sahip olacak durum burada, bu iş öyle kolay değil ,80 km hızla hatta 100 km hızla inerken çevik hareketler ile sağdan sola kaçmak ve hatta yol kenarına teğet geçerek inmek son derece hüner isteyen teknik isteyen kendine öz güven isteyen bir harekettir ,valvardenin hem sağa hem sola yatışları son derece kontrollü ,ama şunuda asla unutmayalım ismini şu an hatırlayamadığım dünyanın en iyi inişçisi öldü biliyorsunuz, bu pronun ölüm anını seyrettim ,prolarda hata yapar ,soldan alarak sağa dönmek isteyen yarışçı dostumuz ,sola fazla yaklaşınca ayağı kayaya çarpıyor ve bir anda sağa uçuyor ve kafa üstü çakılıyor ,burnundan kan izi geliyor ve saniyesinde ölüyor kaskını kafasından keserek çıkarmışlar idi ,kask bile kurtaramadı, çünki 100 km hızla iniyor iseniz en ufak hata ölüm demektir ,bu iniş benim kulağıma aynen küpe olmuştur.

23-nisan-bayrami-hava-durumu-nasil-jpgWjtgR2zR.jpg

trakyada yağış ,
23 nisan ertelenir ise iyi olacak, aksi takdirde bir sürü kaza olur
30 nisana kaydırılması gerekir bu hava değişmez ise..

Çok da felaket tellallığı yapmaya gerek yok. Ntv'nin sitesinde de 18 derece ve açık görünüyor hava. (link)
(link)

@televole2

felaket tellağı değil arkadaşım yağmurda inişte risk olur diyoruz
ayrıca hiçbirinin tahminide çıkmaz bakarsın hiç yağmur yağmaz
ct akşamdan belli olur .

@Kudret Kurtcebe
Ben de bundan bahsediyorum. yok yarış iptal edilsin yok bilmem ne gerek yok bu tarz olumsuz konuşmalara. "Çok yüksek ihtimal" yağmur yağmayacak.

• Beğen
Tepkiler: Wasabie
@televole2

bekleyelim görelim bakalım hocam ne olacak,yağmur olur ise yarış iptal olmaz ise o vakit inişlerde herkes dikkatli olacak

Şiddetli bir yağmurda ben yarıştan çekilirim. bendeki v fren sistemi yağmurda zayıflıyor , ve fren yapamadıgım bir inişten inmek istemem.

Geri