Scudo Sports

Efsane rotada ilk yarış heyecanı: Uçmakdere

Scudo
@Ahmet.KOÇ

doğrudur ,ciddi bir kombinazyon istemekte 53-39 arka 11-23
beni geçersin ahmet nedeni bende 50-34 arka onlu 11-34 var :):):)
arkadan 34 dişin iki altından çıkışlarda olacağım yoksa kağnı olurum..:eek::eek::eek::eek:

@Kudret Kurtcebe

Hayırlısı abi. İlk yarış deneyimimde güzel bir sonuç almak istiyorum. Bunun için de yarışa en önde başlamak lazım, zira nötral starttan sonra anında ataklar gerçekleşecektir. Bu kısım kritik.

32 yaşındayım, gençler kategorisine almışlar. :) Tur bisikletimle geleceğim. Düzde 30 - 32 km ortalama yapsam, dik yokuşlarda 28. yaprağa geçip, kedi gibi tırmanabilirim yol bisikletlerinin arasından.

@Ahmet.KOÇ

dediğin çok doğru ben önden 3-4 'üncü sırada olacağım gran fondoda 4 'üncü sırada idim ,yanlız ora düz yoldu, fazla öyle aman aman eğim yoktu,çıkışta millet vızır vızır yanımdan geçti ,ama 4 eğimde yakayı ele verdiler, nedeni baştan çok sıkı basanların nasıl en sonda dağıldığını rüzgara yenik düştüğüne şahit oldum ,ayrıca ikili üçlü yapmayanlar dağılacak sona doğru kesin rüzgara yatma olmalıda
etaba bakar isen poyraz o gün eser ise yandan vuracak burada akıllı hareket yapmak lazım yani sürücünün sağına almak lazım ,tabi karşılıklı çalışmak lazım ,rüzgar faktörünü asla unutmayalım
sahil tarafında bazı yerlerde itecek bazı yerlerde soldan vuracak rüzgar..

bu arada paris rube koşuldu,süpriz isim,,Van Avermaet işi götürdü,

@Kudret Kurtcebe Abi önlerde başlamak için ne kadar erken gitmek gerekir acaba start alanına? Bir de sen günübirlik mi gideceksin yoksa önceden gidip bir güzergahı kontrol edecek misin?

@Ahmet.KOÇ

bir dostumun aracı ile gideceğiz ahmet ,günü birlik ahmet ,ama dediğin çok doğru önceden gitmek keşif yapmak çok iyi olacakta tabi biliyorsun masraf yani..

@Ahmet.KOÇ

esasında kare kare resimler çeken biri olsada etabı görsek tam anlamı ile genede bakacağım netten yolun resimleri vardır illaki gidenler olmuştur,

@Kudret Kurtcebe hi ride önceden gitmişti video olarak izleyin daha iyi olur.Uçmakdereye kadar gidip geri dönmüşler daha ilerisi yok.

@Kudret Kurtcebe

Anladım abi, çok haklısın masraf konusunda. Biz de Ankara'dan arkadaşlarla minibüs tarzı bir şey kiralayarak muhtemelen Cuma gecesinden geleceğiz. Cumartesi gezinme fırsatımız olursa iyi olacak. Konaklama mevzuunu henüz halletmedik ama senin dediğin gibi önceden gitmenin bedeli bayağı tuzlu olacak bize :ssrtcbya:

@Ahmet.KOÇ

valla ahmet en büyük kıyağın ise ne olur biliyormusun resim çekip buraya koyman valla acaip makbule geçer..

@Ahmet.KOÇ @Kudret Kurtcebe hocam saygılar ben çorluda ikamet etmekteyim senede 4/5 defa uçmakdereye gidiyoruz arkadaşlarla 4/5 tane keskin viraj var dikkat edilmesi gereken dik inişler virajlı yollar gidip resim çekerim amma resimden ne kadar anlaşılır 73 km lik bi rotada baya resim çıkarmam lazım size ki yolun gerçekten sıkıntılı olduğunu anlayın diye yapabileceğim bişey olursa haberleşelim saygılar.

@Ahmet.KOÇ @Kudret Kurtcebe hocam bu yarışta dikkat edilmesi gerek tek yer yarışın 27. ve 37 km arasında yani 1. dinlenme istasyonu YENİKÖY den UÇMAKDERE'ye kadar olan kısım sonraki 10 km lik çoğu keskin virajlı dik ve uzun inişlerin olduğu bence çok çok dikkat edilmesi gereken yer olarak belirtmek istedim varsa aklınızda soru 0505 953 66 65 telefon numaram elimden geldiği kadar yardımcı olurum

@serhataltay

bir sorum var ilk 26 km 'de çıkışta yani tekirdağdan,
uzunluk olarak eğim kaç km bu önemli,yani 7 km süren bir eğim söz konusumu ya da 10 km ,,
yoksa kısa aralıklarla çıkışlarmı var,,
yani 5 km çıkışmı var sonra inişmi yoksa 7 km çıkışmı var sonra inişmi.

bu arada kadıköy yakada oturan arkadaşların, burhan felek spor tesislerinden 10 liraya sağlık raporu çıkarması ve yarış öncesi hakem heyetine vermesi gerekmekte ya da bağlı oldukları aile sağlık ocağındanda çıkartabilirler,
bu gün çıkardım, geçen senede çıkarmış idim, ama yarışta teslim ettim ,her sene yarışlar için sağlık raporu gerekmekte,lisansı olanlarda aynen yenileyecekler ,ayrıca yarış öncesi bir adet form dolduracağız ...
her türlü sorumluluk bize ait diye..

Facebooktan görüştüm yetkiliyle; ilk 26 km'yi 2 saatte bitiremeyen diskalifiye ediliyormuş, Yarışı bitiren herkese madalya verilecek, Yarış bittikten sonra yarışçılar otobüsle bisikletler ise kamyonla start noktasına ulaştırılacak.(mış)

10 Nisan itibariyle kayıtlar kapanmış.

Son kayıt listesi:

(link)

@Kudret Kurtcebe

ali rıza fırıncı dışında rakip yok. Yaş kategorisinde ve yokuşçu biri için ikincilik garanti gibi.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
yanılıyorsun dostum çoktan rakipler belli oldu ,

1- ali rıza fırıncı ,,

88 km 'de 37 ortalama yaptı

2- zafer yalın

45 km 'de 39.1 ortalaması var tabi kısa mesafede

3- cihat yurtseven

45 km 'de o da 39.1 ortalama yaptı

kısada ben ne yaptım 43 km 'de 28.6 çok geride kaldım gördüğün gibi ,,yani kısada beni ezen iki kişi var ,uzunda zati ali rıza turbo ,o gün ali rıza uçuşa geçecek onu uzaktan takip edeceğim ,deryasında beni bitirir ,tavşanın oyununa gelmeden onu uzak mesafeden kontrol etmecede bu mesafe fazla olmamalı tabi,yanlız kısalarda zafer yalın ve cihat bakalım uzunda ne yapacak ,derecelerini bulamadım ,burada önemli olan biliyorsun ilk 26 km
zaman barajına takılmamak ,ama daha sonra eğimler var tırmanışlar var son şarköye doğru ciddi eğimlerin olmadığını videodan gördüm ,kartepe bisiklet takımı bitmedi mehmet aga ,özelden gene toplanıyoruz bu ct ben erkan bahtiyar aynen dudullu-bıçkıderede 33 km durmadan basacağız ,bir saat 31 dakika idi eski rekor ,6 adet eğim var köy içlerinden kısa duvar eğimler söz konusu.
şimdi diyecenki 43 km 'yi durmadan bastın 1 saat 30 dakikada peki niye 33 km 'de 1 saat 31 dakika oldu nedeni bura öyle marmara fondoya benzemez uzun eğimler var ..marmara fondoda uzun eğimler felan görmedim ben ..kısa idi,

yukardaki ciddi ortalamaları öyle 50-34 ile yaptıklarını zannetmiyorum ayna kol dişliler büyük olabilir,ya 52 ya 53 arka rublelerde küçük tabi 11-28 olabilir ,bu durumda son tahlilde mehmet aga ilk on hedeflenecek.

şair sururi anlık 21 eğim ,,bura kısa mesafe eğim hikaye tabi ,esas önemli olan 7 km 10 km süren ve asla eğimden taviz vermeyen eğimlerde olmak işin zoru budur..

@Kudret Kurtcebe

Seni çiğ çiğ yerler bide kürdan niyetine dişlerini karıştırırlar. Bu adamlar karşısında hiç şansın yok.

Geri