Scudo Sports

Eeee vergi nerede?

Scudo
@ippon
Bunu demeniz iyi oldu

Tamam damadın haklı olduğu noktalar yok değil. Ama kardeşim 2,5₺ ye alibaba dan aldığım ufacık type-c dönüştürücüyü 15₺ ye satmak da ne:mad:. Ülkede çoğu durum saçma bir hal aldı gelecek hiç iyi gelmeyecek gibi.:kötü:

• Beğen
Tepkiler: OğuzAytar
@el_Aksa_1903

Oraya gelinceye kadar ....... vergisi bir ımza ile iptal edilen yandaşlara baksınlar. 80 milyon insan var. Bunların etinden ,sütünden.... anlayışında olanlar asıl sorun. Nasılsa madene girecek, dağda nöbet tutacak adamı ya parasıyla yada kanun zoruyla bulmak kolay. Dünya nimetlerinden faydalanmasını bilen uyanıklar için bu ulkede kanunlar.

al iste... yine herkes konustu.. adamlar yapti... Artik mektuplara da vergi var. E olacak tabi. yerli ve milli olani desteklemek lazim degil mi ama... bir de yep gercekten hizliymis onu ogrendik.
(link)

Yerli esnaf ve tüccarlarında sattığı mal gene Çinden gelen mal, ben ne anladım ki bu işten. Birileri Çinden alıp kendi karını koyup bana satacaksa, vergisiyle Çinden alırım gene zararda olmam. En azından sitede görselleri verilen net bi şekilde ne olduğu anlaşılan ürün geliyor. Yerli alışveriş sitelerindeki google'dan veya aliexpress'ten alınmış sadece bir adet görseli bulunan hiç bir özelliği yazmayan (ya da lütfedip aliexpress'teki metni alıp google.translate ile çevirip abuk subuk bir özellikler listesi koyan) gelen ürününde çoğunlukla görseldeki ürün ile alakası olmayan bir sistemden alışveriş yapmak pek mantıklı değil.
En basit örnek yerli sitede tek görsel özellik yok, yabancı sitede 6 tane görsel var, özellik var, fiyat yarı yarıya falan filan.....
191567

bugün çinden gelen kargomu teslim aldım, hem gümrük ücreti hem de gümrüğe sunum ücreti ödedim, saçma birader bu saçma! Gümrük vergisi ödediğim eşya için neden üstüne bir de sunum ücreti tahsil ediyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Geri