Scudo Sports

Eeee vergi nerede?

bütün bisikletlerin hepsi düdük gibi donanımlara düştü rezaletlerine soğan doğrayip itlere versen yemez.
Dışardan posta geliyormuş eee paşam vergisi yokmuş.Ulan sahtekar senin gemilerinden ÖTV alınıyor mu? ulan yezidin soyu sen değilmisin vergi imar barışı deyip deyip yine milleti düdükleyen zubukzade sülalesi ittihatçı kafalar. Öyle ya o dangozlar elde avucta kalmayinca vatan toprağı satmadı mi az kaldi öyleyse

Scudo
miyonlarca borcu olan yandaş holdinglerin vergi borçlarını sıfırlayanlar:mad: kalkmış 3 5 dolara küçük çaplı hobisini yapan vatandaşın haklarını kısıtlamaya gidiyorlar.kendisi titreşimli bileziği alırken vergisini vermişmi acaba :suspus:

Arkadaşlar biraz sakin olmaya ve yazdıklarınızda biraz dikkatli olmaya davet ediyorum. Bakın şuna bakın:

(link)

Evet, durum kritik. Eğer böyle bir şey oluyorsa, düşünün burada neler olur. Ne siz zan ve risk altında kalın ne de forum yani hepimiz. Yine de içinizi dökmek istediğiniz kadar dökün, sonra el birliğiyle başlığı gözden kaybedelim. Ama sakin olmak lazım. Konuşacak çok şeyin olduğunu biliyoruz fakat her geçen gün istenmedik şeyler oluyor ve ister istemez temkinli hareket etmek durumunda kalıyoruz. Başlığa bu mesajı da öylesine istirham etme amaçlı yazıyorum. Hepinize saygılar sevgiler.

@Heisenberq
sigara likiti ney hocam :)

Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. N. H. Ran

@ATALAY16
Elektronik sigara. Elektronik mezunuyum kimya ile uğraşıyorum mecbur.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Bu vergiyle,kaçakcılıkla ilgili bir şey daha söyleyeceğim..2011 yılında Uludere'de savaş uçakları,kaçakçılık yaptıkları söylenen insanları bombaladı..Bu insanlara terörist diyen oldu,kaçakçı diyen oldu..Akpli arkadaşıma bu insanların kaçakçılık yaptıklarını,mazot falan filan götürüp getirdiklerini,sırf karınlarını doyurmak adına böyle yaşadıkları söylediğimi hatırlıyorum..Yani bu insanların ölmeyi hak etmediklerini,çünkü vergi kaçırmanın ölmekle sonuçlanmasının doğru olmadığını söylemiştim..O da ''kaçakçılık yapıyorlarsa da gebersinler'' demişti..Ben de ''sen de kaçaksın,sen de vergi vermemek için kırk takla atıyorsun,sen de devlete kazık atıyorsun'' dediğimde susmuştu..Sonrasında sistemin kendisini kaçakçılığa sürüklediğini izah ettiğimde de bana hak vermişti..Aynı şekilde Uludere'deki insanları o noktaya getirenin de sistem olduğunu söylemiştim..

Bu tip insanlar,içinde bulundukları durumları görmüyorlar ama başkalarını çok kolay harcıyorlar..Mesele bu..

Çin'den gelen paketlerden vergi alacaksan,al,buna kimse bir şey demez ama bu ülkede düzeltilmesi gereken o kadar konu varken,bu kadar hassaslaşmaya gerek yok..Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş..3-5 inşaatçı ile kaçak ev/apartman yapanları affedip,Çin'den gelen 50 liralık bisiklet malzemesine vergi koymak iş değil..
Bu ülkede genelev patronları veya Cem Yılmaz gibi isimler,vergi rekortmeni olabiliyorsa,bu ülkede vergi toplamakla ilgili bir sıkıntı var demektir..Böyle sıkıntıları görmezden gelip,böyle işlerle bir yere varılamaz..

Bazı ekonomistler,devletin para sıkıntısı çektiğini söylüyorlar..Bu tip haberler,bu söylemleri doğruluyor aslında..

@Heisenberq
Halbuki nicknameden fizikçi sanilabilirsiniz.

@ahlaksız
Ahlaksız arkadaş doğru noktalara temas etmiş

@Çağdaş78
Bende her türlü yol var hacı

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
Engin Bey bahar geliyor Silivri ısınıyora güvenmeyin. Soğuk bir yer bulurlar Allah muhafaza.

Yapıcı yönetici diliyle karşılaşmayalı uzun zaman olmuş. Bu kadar naif bir şekilde ricada bulunan yönetici kırılmaz, kırılmamalı bence.

Son düzenleme:
Yalnız dikkat ettiniz mi özellikle çin diyemiyor, çünkü yerel seçimlerden sonra yükselen doların ateşini almak için yine çinin kapısını çalacak :-D o zaman kendisi vergi verecek mi ?

• Hahaha
Tepkiler: sccetin
"Gecen baktim meclis yemekhanesinde 250 cesit yemek var. Herkes aç kalmasin, yesinler; yerken bunlarin vergisini vermiyorlarsa meclis disindakiler niye vergisini veripte yiyorlar diye sorarim. Meclis yemekhanesinde vergi yok, uygulama yok, yasallık yok." diyoola

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Albayrak sirketler grubu vergilerini bi incelemek lazim

@ahlaksız
dostum uludere haricinde söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Uludere olayında bende şenobada Askerliğimi yapıyordum (10-12kmdir uludereye uzaklığı) ve olay tvlerde yansıyan mazot kaçakçılığı şeklinde değildi. Şimdi burda bunu uzun uzun tartışmak istemiyorum sadece olayın direk içinde olan biri olduğum için seni bilgilendirmek istedim.:harika:

Konuya gelecek olursak vergi kutsal tamam vergimizi verelimde
niçin Pırlanta kürk gibi ürünlerde vergi sıfır.
Geçen yıl çoluk çocuğun tükettiği içeceklere bile lüks vergisi koydular.
İçecek bedelinden önce yüzde 10 ÖTV, onun üzerine yüzde 18 KDV alıyorlar. Bunu sodadan meyve suyundan alıyorlar.

17 yıldır istisnasız her maliye bakanı adaletli bir vergi sistemini hayata geçiriyor.
Tavanda olanların milyonlarca liralık vergi borcu tek kalemde siliniyor. Fatura sonunda hep tabana çıkıyor!
Sahi onca yıldır aklınız neredeydi? Adil değil miydi vergilendirme sistemi? Şimdi mi sağlayacaksınız adaleti?
Sistemi değiştirmenizi kim engelledi? Siz hiç gördünüz mü vergi borcu silinen bakkal, memur, işçi?
Tabana yayılmış daha adaletli vergi sistemine
başlangıç olarak kürkte ÖTV sıfırlandı.
Bülent Ersoy bu işe bayıldı!
""Ben de sıfır ÖTV'li yatıma binip, deposunu sıfır ÖTV'li mazotla doldurdum. Sıfır ÖTV'li pırlantayı da hazır bulundurdum. Serin olursa diye kürkü sancak kısmına koydum. İyi de kruvaze konyak içerken neden ÖTV ödüyorum? Adaletin bu mu? İsyan ediyorum"" diyordur herhalde Bülent Ersoy...

Saygılar...

çinden gelen 2 dolarlık ıvır zıvır ile sınırdan kaçırdıkları milyarlarca dolarlık mazot silah ve uyuşturucuyu bir tuttunuz ya bir şey demiyorum. Ben o olayda bir tek itlaf olan katırlara ve eşeklere üzülürüm.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Sayın Damat Titreşim böyle bir şey yapamaz merak etmeyin. Yakında ekonomik durumlar böyle devam ederse Çin'den para isteyecek nasıl olsa. En son Uygurlar için çekik gözlü arkadaşlar ile kızıştılar üzerine vergi gibi ciddi bir olay gelmez. Tabii ki bu yazdıklarım mantık çerçevesinde yazıldı. Günün sonunda bu işlere karar veren büyüğümüz genelde pek mantık kullanmıyor.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
@bislet
Bulunduğum ülkede 30 dolarlık alıma kadar vergi uygulanmıyor, ancak bunu 2019 sonu itibari ile ülkede bulunan firmaların satışı düştüğü ve zarara girdikleri için kaldıracaklar. Bu sayede internet üzerinden yurtdışından alımların önüne geçmeyi en azından aza indirmeyi hedefliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
26 milyon mektup...

Almanya bile alamaz Çin'den 26 milyon mektup. E hökümet doğru söylüyormuş; Almanya bizi kıskanıyormuş besbelli ve diyormuş ki ''Ulan Türkiye Çin'den 26 milyon mektup alıyor ne varlıklı memleket... Biz de Çin'e borç veriyoruz. Keriz miyiz biz? Türkiye'den neyimiz eksik? Biz de üretimi bırakıp otomobil fabrikalarını satıp mektup almaya mı başlasak bu Türkiye ile baş etmek için?''

Ne güzel işte, bırakalım çatlasınlar patlasınlar!

19 Şubat 2019'dan bir haber diyor ki ''Almanya, 2018’de 294 milyar dolar cari fazla ile dünya birincisi oldu.'' Kaynak: (link)

Son düzenleme:
Geri