Eeee vergi nerede?

muhiddin

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Şubat 2014
Mesaj
1.314
Tepki
1.031
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
Sayın bakanımız neler demiş bir bakalım

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yurt dışından vergisiz olmaksızın posta yoluyla Türkiye'ye getirilen ürünlere dikkat çekerek, " Posta, zarf, yurt dışından geliyor. Böyle bir şey olabilir mi ya? 26 milyon adet posta, bir ülkeden geliyor. Posta dediğimiz mektup. 0-2 kilo arası mektup arası olarak görülüyorsa herhalde bunlar o ülkeden gelen yazışmalar. 26 milyon tane mektup gelmesi demek, bana şöyle bir soru işareti uyandırdı: Türkiye'de o kadar o dili konuşan insan yoktur herhalde. Nasıl yazışmışlar? İnceleyelim. O incecik zarflardan neler çıkıyor neler. Eeee vergi nerede? Benim aynı ürünü üreten üreticim vergi veriyor. Hop geliyor zarfın içinde vergi yok, uygulama yok, yasallık yok" ifadelerini kullandı.

Vergilendirilmeyen bir kulağımızın arkası kaldı hadi birazda oradan vergi alın...

ne olacak bizim bu halimiz? ne olacak aradıgını bulamayan veya buldugunda da çok ciddi meblalara bulan ve alternatif olarak yurt dısı alışverişlerini tercih eden bizlerin hali ne olacak?

Kaynak: (link)
 
Scudo

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Kayıt
13 Eylül 2016
Mesaj
1.433
Tepki
1.117
Yaş
34
Şehir
Akçaabat
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
Bu habere baktığımda içimden dedim ki, berat efendimiz herhalde yurtdışı alışverişine kota(internetlerimizdeki adil kullanım kotası gibi :D) koyacak bu kotayı geçenler vergi ödeyecek...
 

Heisenberq

Üye
Kayıt
20 Şubat 2019
Mesaj
62
Tepki
103
Şehir
Turkey
İsim
Walter White
Başlangıç
2002—03
Bisiklet
Pinarello
Bisiklet türü
Downhill-Freeride
Bizim muhteşem esnafımızın 50 liraya sapladığı telefon kabını 12 liraya alıyorsam bu işte bir sıkıntı var damat oğlan. Bunu otur da sen düşün. Ama her iki tarafa saplamadan. Ama başa kim gelirse gelsin saplanan halk oluyor maalesef.
Milleti bilim adamı yapacaksınız, sayenizde herkes kafayı kullanır oldu. Sigara likiti, evyap bira, tütün sarma işleri, ekmek bilmem ne her şeyi kendi imkanlarıyla yapmaya çalışıyor insanlar.
Yakında evyap kadro çıkarsa şaşırmam.
 

bislet

Daimi Üye
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesaj
342
Tepki
229
Şehir
türkiye
Diğer ülkelerde ki uygulama nasıl ona bakılmalı.
 

smtdgncy

Daimi Üye
Kayıt
5 Temmuz 2015
Mesaj
217
Tepki
488
Yaş
35
Şehir
Konya
İsim
Samet
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Eğer ben tüketici olarak yurt içinde uygulanan fahiş fiyatları görüp yurt dışından alışveriş yapmaya yöneliyorsam eğer önce bunu çözmesi gerekir sayın devlet büyüklerimizin.
 

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.204
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Bence bakan bey haklı.

Adam sayı da vermiş, Çin'den senede 26 milyon "mektup" geliyormuş. Bunları herhalde Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki akrabalarımız veya Hong Kong'da askerliğini yapan Mehmetçik göndermiyor, en az 25 milyonu internet üzerinden satın alınmış ticari mal. Ancak koli değil posta olarak gönderildikleri için gümrükten geçmiyorlar, dolayısıyla vergi de alınmıyor. Maliye Bakanı "vergi almaya gerek yok, yeter ki vatandaşın işi görülsün" diyecek değildi herhalde.

Olayın bir de haksız rekabet boyutu var; Çin hükümeti, sanayicinin harcadığı elektriği ve satıcının posta ücretini büyük ölçüde sübvanse ediyor. Böylece Aliexpress'teki Çin'li satıcı, kapınıza kadar gelmesi dahil toplamda 10 Lira'ya size telefon kılıfı satıp bundan para kazanabiliyor. Aynı işi Türkiye'de biri yapmayı denese, sattığı ürünü bedavaya alıyor bile olsa; posta ücreti, zarf, aliexpress'in komisyonu, depo kirası, çalışanların maaşı gibi masrafları çıkartamaz.

Yerli esnafın fahiş fiyatları dolayısıyla bütün alışverişi merlin'den, bike24'ten yapmaya hiç bir itirazım yok, ama burada olay farklı.
 

muhiddin

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Şubat 2014
Mesaj
1.314
Tepki
1.031
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
meclisin içindeki bu insanlar yediği yemeğe bile vergi vermiyorken...her turlu imkanlara haiz iken,halkın bu kadar zorlanması herşeyinden vergi alınması hiçte haklı bir dava değildir.insanların yurt dısından alışverış yapmasının sebebi elin çinlisini çok sevdıgımızden degıl,baktıgımız almak ıstedıgımız urunun ya ulkemızde olmayısından yada yurt dısında çok daha uygun fıyatta olmasından...yoksa kim ister ki acaba kargom gelecek mi? gelmeyecek mi? ya kırılırsa ya başına bir şey gelirse diye düşünmeyi.
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.966
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu 26 milyon zarf yokluk zarfı değil; varlık,bereket zarfı(!)

Üretme ,üreteni sübvanse etme,eğitime önem verme, katma değer yaratma peşinde koşma,yapısal reformları yapma,serbest piyasayı kontrol etme.Bu zarf ne zarfıymış diye sor.Biz de çok keyiftik meraklısıydık Allah'ın Çinli'sinden alışveriş etmeye.
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
İki şey diyeceğim;
1-Çevreci olduklarını söyleyerek,poşeti paralı yaptılar..
Salda diye bir göl var,bu gölde inşaat yapacaklarını geçen gün açıkladılar..Çevreciler ya..!
2-Tanzim satış yerlerinde vergi vermeden satış yapılıyor..Şimdi de Çin'den gelen paketlerden vergi alınacağını söylüyorlar..
Yahu,sen vergi veren esnafı budala yerine koymuyor musun?Manav vergi vererek,domates satarken;sen nasıl tanzim satış yerlerinde satış yapabilirsin?
O yerlerde satış yapan da,alış yapan da vergiden muaf mı?

Dalga geçiyorlar insanlarla,resmen trolleniyor ülke:D
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Vergisini ödemiş ülkemize katma değer sağlamış . Bakan beyin özel hayatı bizi ilgilendirmez .
 

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.155
Tepki
23.455
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hocam yerli malı varsa onu kullanmalıydı. Belki kullanıp randıman alamadıysa günahını almayalım.
 
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo ve Metal06

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Tabiki önceliği “yerli ve milli” bir üründen yana kullansaydı sayın bakan hem yerli üreticimiz desteklenirdi hem de döviz dışarıya gitmemiş olurdu.