Scudo Sports

Edirne'de bedava bisiklet dağıtımı

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Tepki
7.324
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sağlık bakanlığının 1000000 bisiklet dağıtımı projesi varmış. Haberi (link). Bu kapsamda bugün Edirne'de 5000 bisiklet dağıtılıyormuş. Konusu (link). Bisiklet Dağıtımı için gerekli kriterler de bakanlığın (link).

"Bisiklet dağıtımında; “Hedef grup, çocuklar-okullar, üniversiteler ve belediyeler olarak belirlenmiştir. Bu proje kapsamında ilk olarak 19 Mayıs 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve ' bisiklet modülü' dersini uygulayan okullara 10 bin 589 bisiklet teslim edilecektir. Bu kapsamda 30 büyükşehir belediyesi ilimize bisikletler gönderilmiştir” açıklaması yapıldı.

Üniversitelere de bisiklet sağlanacak. Şu anda bisiklet dağıtılacak olan üniversiteler şu şekilde; Hacettepe Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi açıklandı."

cam01913.jpg

Eh hayırlı olsun diyelim, umarım camiaya faydalı olur. Öğrenci kardeşlerimizden ihtiyacı olan varsa takip etsinler derim..

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Scudo
Üniversite öğrencisi aday adayıyım şuan öğrenci değilim sanırım sadece konuyu okuyup kapatacağım :) Yine bize vurmadı ikramiye :D

@vraptor Okulların yanı sıra belediyelere de verilecek diyor haberde. Öğrenciler takip etsin dedim ama dağıtımdaki kesin kriter öğrencilik olmayabilir, takip etmekte fayda var.

@tekkir

Buna sevindim işte :) Bisikletlere baktım da ufak turlarında altından kalkar gibi duruyorlar sevdim ben bunları :cool::D

Milyon tane bisiklet verseler neye fayda? Trafikte yine yok sayılacaklar, yine ezecekler, yine sıkıştıracaklar. Ya bunların kafasını anlamıyorum, bisikleti dağıt ama trafikte bisiklet adına bir adım atma. Böyle yapınca geliştiklerini sanıyorlar aptallar. Aşırı sinirleniyorum, öyle böyle değil.

Güzel bir uygulama bence. İnsanları spor yapmaya teşvik ediyor. Ama ne yazık ki bakanlığın sitesinde yazan kriterlere uygun olmadığı için (belediyemiz) biz bu uygulamadan yararlanamayacağız gibi duruyor.

buraya yazıyorum. bisiklet hırsızlığı artacak 2. el piyasa fiyatı düşecek.

eleştirler bir yana güzel bir haber, trafikte kazalar artacak, hırsızlık artacak ama sonuçta bisiklet sayısı artacak. keşke lüküs makam aracı almayıp 80 milyon kişiye bisiklet dağıtsalar artan paraylada herkese kask verseler, artan parayla biiskleti yolu yapsalar, artan parayla da ..... mercedes araçlar çoh pahalı malum :)

@Mehmet Levent

Neresi pahalı Allah aşkına ? Bazılarının ''çerez'' parasıymış ya

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Uygulama güzel lakin yapılan işlerin birçoğunda olduğu gibi bir yapalım bakalım problem çıkarsa o zaman düşünürüz şeklinde düşünülmüş gibi. Bisikleti dağıtıyorsun da bunlar çocuk, mahalle aralarında binecekler hobiden öteye geçmeyecek. Bir de mevcut tehlikelerle bu işler nasıl olacak? Her ilçeye bir açık veledrom yapılsa çok olur derseniz uygun ve potansiyeli olan yerlere bari yapılsa da proje işe yarasa. Amaç bisiklet sporunu sevdirmek ve sporcu yetiştirmekse biraz daha komplike düşünülmeli kanaatimce...

Söylenecek çok söz var ama kimseyi yormaya ve sıkmaya gerek yok.

Umarım başarılı olunur...

@Mehmet Levent

Tamam tamam neyse bulaşmayalım genel olarak :p

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
Ya arkadaslar kime gittigi belli olmayacak bisikletlerin.Stok yapacak adami olanlar

Bakin bu isi yapanlar gerçekten güzel bir is yapma amaçli adam olsalar okullardan fakir ama zeki ögrencilerin listesini alir tek tek evlerine teslim ederler.

Garibanlar sevinir hem de o insanlar bisikletten bir daha vazgeçmez.

Ben Edirneliyim inanin o kadar zeki çocuk var ki Trakya'da.Bu çocuklara faydasi olur bisikletin.

Bunlarin yaptigi ayip baska bir sey degil.Senin benim vergimle yaptiklari ortada iste.

İnsanların alım gücünü arttırıp, ürettiği bisikleti satan bir ülke olmak yerine, gene birileri zenginleşiyor. 1 milyon bisiklet bağışlanmadı herhalde... Devlet birilerinden satın alacak, gene biz vericez parasını... Neyine seviniyoruz bunun, anlamadım.

güzel bi çalışma ne olursa olsun bir cocuğu mutlu etmek paha biçilmez ama tabikide sadece bisiktel değilde bisikleti spor oldunu ve bu sporun cocuklara sevdirilmesi ve heveslendırılmesi lazım sadece bisiklet verip aralarından sporcular çıkmasını beklemek mantıklı değil .
okular gezi yerlerı arasına sportif faliyetli düzenlenen organizasyonlarada getirilmeli .

herkeze iyi forumlar

Tablet dağıtarak eğitim kalitesini arttırabileceğini sanan kafanın bisiklet versiyonu işte. Sen "yol yap yol" :D

@KaanG aynen öyle... eğitimde dünyanın en iyisi olan Finlandiya'nın ilk ve orta okullarında bilgisayarı geçtim, akıllı telefon bile sokmuyorlar içeri. .)

Spor derslerinde bisiklet eğitimi konusunu birkaç yıl önce forumda paylaşmıştım. Hatta kızım 5. sınıfa geçtiğinde bisiklet dersini seçip seçemeyeceğini sormuştum. Ama gördüğüm şu olmuştu: bu konuda talep olmaması, deneyimli öğretmen eksikliği, bisiklet ve ekipmanlarının olmaması, sınıf açılamaması nedeniyle sadece bisiklet dersinin adı vardı. Ders notlarını da forumda paylaşmıştım; yol bisikleti, yarışlar, antrenmanlar ve makara eğitimleri, vites kullanımları dahil çok ayrıntılı konular var. Ancak bunun eğitimini verecek yeterlilikte öğretmen nerede, orası şüpheli. Kısacası, bisiklet dağıtımının şartı bisiklet derslerinin uygulamalı hale getirilmesi, yeterli öğretmenin bulunması; bu da velilerin ısrarlı talepleri doğrultusunda olacak birşey.

Geri