Scudo Sports

Eddy Merckx Laverado68

ozkanburak

Soğuk Asfalt Bükücü
Tepki
888
İsim
Burak Ö.
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese Merhaba, henüz taze toplamış olduğum bisikletim ile ilgili bir incelemede bulunmak istedim. Kadromuz Eddy Merckx markasına ait. Belgian Cycling Factory çatısı altında Ridley ile birlikte üretim yapan, sahibi ve ismini taşıyan Eddy'nin 1968 Giro'dan adını alan Laverado. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki boya kalitesine ve işçiliğine bayıldım. Kadronun oldukça rijit olduğunu söyleyebilirim. Bundan önce ki bisikletlerim daha agresif geometriye sahip oldukları için bu kadroda kendimi oldukça rahat fakat aynı zamanda alıştığım agresifliği de koruduğunu hissediyorum. Markanın da belirttiği üzere uzun sürüşler, granfondo yarışları için biçilmiş kaftan gibi görünüyor.
Maalesef bulunduğumuz mevsim sebebi ve yazın bile insanı donduran Sivas'ta yaşadığım için yeterince tecrübe edemedim. O sebeple ilerleyen zamanlarda daha genel bir inceleme yapacağım.
Elimde halihazırda Ultegra R8000 grupset mevcuttu. Jantlarım Fulcrum Quattro C17(Racing 400). Fizik sele, Deda Furç, Deda Gidon ve Gidon Boğazı ile tamamlamış oldum. Bu arada Spacerlar için @SerdarCYCoo2Bursa Bey'e tekrar teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İlerleyen zamanlarda karbon gidon&boğaz ile tamamlamak istiyorum. Jantlarımdan henüz memnunum fakat ağır olduklarını biliyorum...

Şu an ağırlığı 7,14 kilo.

Heyecanımı paylaşmak istedim, bir kusurum oldu ise affola. Herkese güvenli sürüşler diliyorum. 20220119_183919.jpg
20220119_170114.jpg20220119_183919.jpg20220119_170114.jpg20220119_111651.jpg

Scudo
İyi günlerde kullanın, oldukça sade ve gösterişten uzak bir boyama tekniği fakat bir o kadar da güzel görünüyor.

Ben çok beğendim açıkcası, kırmızı ve siyah renklerin dışında bir ekipman kullanmayın derim naçizane.

Saygılarımla,

İyi günlerde kullanın, oldukça sade ve gösterişten uzak bir boyama tekniği fakat bir o kadar da güzel görünüyor.

Ben çok beğendim açıkcası, kırmızı ve siyah renklerin dışında bir ekipman kullanmayın derim naçizane.

Saygılarımla,
Teşekkür ederim. Bende sade olmasını çok beğendim, gidonda bulunan bant şu an siyah. Daha tamamlayıcı oldu.

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız, güle güle kullanın.
Anladığım kadarıyla bu kadro, endurance ile tırmanış/performans kadrosunun karışımı olan bir kadro.
Görebildiğim kadarıyla alın borusu birazcık yatık gibi,chainstay de çok kısa değil gibi, ama uzun da değil.Stack/reach oranını da bilmek lazım tabi
Tam kıvamında keyifli bir kadroya benziyor. Her işe uygun, hem stabil tarafta hem de agresif tarafta gibi. Ridleylerdeki Fenix kadrosu gibi "All rounder" kadro.

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız, güle güle kullanın.
Anladığım kadarıyla bu kadro, endurance ile tırmanış/performans kadrosunun karışımı olan bir kadro.
Görebildiğim kadar alın borusu birazcık yatık gibi,chainstay de çok kısa değil gibi, ama uzun da değil.Stack/reach oranını da bilmek lazım tabi
Tam kıvamında keyifli bir kadroya benziyor. Her işe uygun, hem stabil tarafta hem de agresif tarafta gibi. Ridleylerdeki Fenix kadrosu gibi "All rounder" kadro.
Teşekkür ederim, siz benden daha iyi anlatmışsınız. Ben geometrisini inceledikten sonra kullanan birilerinin tecrübelerini dinlemek istedim. Onlarda aynı şekilde hatta bir kaç yabancı arkadaş "ömürlük" diyeceğimiz şekilde özetlediler. Laverado öyküsüne bakarsak rotasına göre tasarlanmış diyebilirim.

Laverado öyküsüne bakarsak rotasına göre tasarlanmış diyebilirim.
Bence öyküsü olan herşey daha değerli ve anlamlıdır. Öyküsünü de dinlemek isteriz.
Bir de bu kadroyu nereden temin ettiniz, linkini paylaşırsanız seviniriz. :harika:

Bence öyküsü olan herşey daha değerli ve anlamlıdır. Öyküsünü de dinlemek isteriz.
Bir de bu kadroyu nereden temin ettiniz, linkini paylaşırsanız seviniriz. :harika:
Müsait bir zamanda seve seve öyküsünü yazmak isterim. Kadro (link) üzerinden alındı.

Endurance kadro.. %50 indirimle wiggle ve chain reaction siteleri satıyordu.

(link)

@ozkanburak Liseyi Alibaba'da öğretmen lisesinde okudum. Sivas'ın soğuğunu iyi bilirim. Memleketimde böyle güzel bisikletlerin olduğunu bilmek bile mutluluk verici. Güle güle kullanın.

@ozkanburak Liseyi Alibaba'da öğretmen lisesinde okudum. Sivas'ın soğuğunu iyi bilirim. Memleketimde böyle güzel bisikletlerin olduğunu bilmek bile mutluluk verici. Güle güle kullanın.
Teşekkür ederim, sizinle aynı liseyi paylaşan çok büyüğüm var... Yolunuz düşerse mutlaka beklerim

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
Bisikletiniz hayirli ugurlu olsun, Edyy gercekten cok iyi ve sizi utandirmayacac bir secim. Jantlarinizi degitirebilirsiniz ama diger komponentleri degitirmenize kesinlikle gerek yok. Eger gercekten degistirecem diyyorsaniz bu kadronu hakki ya Campagnolo Record yada Super Record. Ama bana kalirsa Ultegrainin bi grubu da cok basarili bir set.

Ellerinize saglik.

Bisikletiniz hayirli ugurlu olsun, Edyy gercekten cok iyi ve sizi utandirmayacac bir secim. Jantlarinizi degitirebilirsiniz ama diger komponentleri degitirmenize kesinlikle gerek yok. Eger gercekten degistirecem diyyorsaniz bu kadronu hakki ya Campagnolo Record yada Super Record. Ama bana kalirsa Ultegrainin bi grubu da cok basarili bir set.

Ellerinize saglik.
Çok teşekkür ederim, ultegra setten oldukça memnunum. Şimdilik ilk değişimi jantlarda yapmayı planlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Kazasız belasız kullanın.. Spor adına bisiklet sürmeyen bir insanın da, profesyonel olarak bu işin içinde olup etap etap sezon sezon bu abimizden söz edilir. Daha da güzel olanı böyle bir markayı seven ve yaşatan nice insanların da Türkiye de olduğunu görmek daha da güzel hissettiriyor insanı 😃 bu arada bisikleti eleştirmiyorum ama renginin, marka sahibi abimizin "yamyam" lığı ile ilgili doğrudan ilişkisi vardır diye düşünüyorum. Yanlış mıyım? 😁 Colnago nun Ferrari ile ürettiği bisikletlerde bile bu kırmızı bu kadar korkunç değildi 👍

Kazasız belasız kullanın.. Spor adına bisiklet sürmeyen bir insanın da, profesyonel olarak bu işin içinde olup etap etap sezon sezon bu abimizden söz edilir. Daha da güzel olanı böyle bir markayı seven ve yaşatan nice insanların da Türkiye de olduğunu görmek daha da güzel hissettiriyor insanı 😃 bu arada bisikleti eleştirmiyorum ama renginin, marka sahibi abimizin "yamyam" lığı ile ilgili doğrudan ilişkisi vardır diye düşünüyorum. Yanlış mıyım? 😁 Colnago nun Ferrari ile ürettiği bisikletlerde bile bu kırmızı bu kadar korkunç değildi 👍
Teşekkür ederim, renk konusunu böyle düşünmemiştim ama cidden Eddy abimizin yamyamlığı ile ilgili olabilir. Bazen bakınca benim de karnımı acıktırıyor (benim yamyamlık sadece yemeğe karşı)😂

Son düzenleme:
Güzel günlerde kullanın, çok sade ve şık duruyor. Quattro jantları uzun süre kullandım, yarış yapmadığınız sürece sizi her koşulda tatmin eder, sağlam ve rijit bir janttır. Dediğiniz gibi ileride keyfe keder gidon ve gidon boğazını değiştirebilirsiniz. Güle güle kullanın.
Bir Sivas'ın ayazı bir de Eskişehir'in ayazı, kışın bisiklet bindirmez maalesef :)

Güzel günlerde kullanın, çok sade ve şık duruyor. Quattro jantları uzun süre kullandım, yarış yapmadığınız sürece sizi her koşulda tatmin eder, sağlam ve rijit bir janttır. Dediğiniz gibi ileride keyfe keder gidon ve gidon boğazını değiştirebilirsiniz. Güle güle kullanın.
Bir Sivas'ın ayazı bir de Eskişehir'in ayazı, kışın bisiklet bindirmez maalesef :)
Teşekkür ederim... Maalesef hocam, kışın bisiklet binmek bizler için hayalden öteye gidemiyor. Jantlar aslında oldukça iyiler fakat tel yapısı sebebiyle ona özel anahtar, teller dönmesin diye verilen uğraş, yedek parça konusu yüzünden bir adım geriden bakıyorum kendilerine.

Geri