Scudo Sports

eBay

Karbon kadroya güven olur mu, çok cazip fiyatlar?
Çinliler bize set çekmiş hocam yüzyıllar önce :D

Scudo
Arkadaşım hangi dünyada yaşıyon ? 150 $' dan yukarı ebaydan sipariş veremessin ... Çinden kadronun üzerine atlar gelirim diyorsanda beyin bedava :)

150 dolarada alır 15000 dolarada farketmez. İş gümrükte ödeyeceği %20 vergiye ve kargo ücretine bakar. ;)

getirilir, taş gibi de sağlam çıkar.

-link vermiştim de edit yemiş. pm atıyorum-

@Kayhan ONOL

Olay sadece %18 veya %20 vergi ile sınırlı kalmıyor. Kargo firmalarının depolama ücretleri ekleniyor. Ayrıca 1500€ üzeri alışverişlere hiiiç bulaşmayın altından kalkamazsınız diye küçükte bir uyarıda bulunayım.

Murat bey bende sizin kadar o kadroların güvenirliğini merak ediyorum açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Bisiklet tamircisi olan bir ağabeyimin anlattığı birşey vardı. Onun bir arkadaşı varmış çinde, ve dediğine göre bir gün karbon kadro imalatı yapan bir fabrikaya gitmiş, sormuş "abi en aşağı ne kadar oluyor fiyatları" diye. Çinli adam sana 5 dolara da 2000 dolarada kadro yapabilirim demiş. Yani diyeceğim o ki adamlar işi o kadar ilerletmiş ki hayır yapamam diye birşey duymuyormuşsunuz. Zaten biliyosanız, birçok ünlü marka dünyanın en fazla kadro üreten (olabildiğince kaliteli) yeri olan tayvana yaptırıyorlar, giant ın memleketi diye biliyorum. :) Ama tayvan dışı üretim yapan yerleri bilmiyorum.

giant herşeyini neredeyse çinde ürettiriyor onun için ebayde dikkat ederseniz giant markalı çok ürün var, ayrıca gümrük sınırı 150$ değil 75€ 'dur yaklaşık 100$ bayram seyran yılbaşı nedenli bu zamanların 1 ay öncesi ve 1 ay sonrası nedenli bu muafiyet iki katına çıkar şuan 150€ sınır vardır.yani yaklaşık 200$ istediğiniz ürünü getirtebilirsiniz bu sınırı geçerseniz çinden aldığınız için %20 vergi verirsiniz....Ayrıca Özel kargo firmaları ile getirtmezseniz depolama ücreti denilen birşey yoktur.Dert etmeyin rahatça getirtin kullanın.

@Mert KURT

Sonuç olarak "sipariş veremezsin" diye bir şey yok. Masraflarını ödeyip getirtmek mümkün. Masrafı yüksek olur o başka.

Made in China yazısı,almış olduğum yerli malı kadro ve bilinen kaliteli sağlam kadrodur.Reklam olmasın diye ismini yazmadım:D.Bazı firmalar uzakdoğudan cnc makineleri alıyorlar.Fakat artık Çin malları eskisi gibi kalitesiz ürünler değil.Kaliteli ve kalitesiz ürünleride var.Bu sizin alacağınız bütçe ve ürüne göre değişiyor.Mesela rulman cnc makinlerini Çin'den getiren firmalar var.Çinliler artik çok iyi malzemede yapıyorlar.Alacağınız kadro Çin malı olduğu için kalitesiz olduğu anlamına gelmez.Yalnız bildiğim kadarıyla e-baydan 100 dolar limit var.100 doları geçince gümrüğe takılıyor.Vergisi ne kadardır bilmiyorum.Dediğiniz gibi çok cazip fiyata harika kadrolar var:D.Muratçolakoğlu'nun dediği gibi %20 vergiyle gümrükten çıkışı varsa çok iyi.Eğer gümrükte takılırsa kötü:D.Bilal Bey ile Muratçolakoğlu'nun yazdıkları çetrefilli geldi.Daha net bilgi yazılırsa iyi olur.Bisikletforumda gümrükte yönetici çalışan birisi olsaydı iyi olurdu:D.Yalnız 100 doları geçmeyen aksesuar,tekerlek göbekleri daha ucuza alınıyor, fakat 20 gün gibi uzun sürede geliyor sanırım.Tanıdığım birisine 20 gün sonra eline ulaştı:D

Sanırım hiç kimse böyle bir ticaret yapmamış? Deneyimi olan arkadaşlar varsa bizleri aydınlatsınlar lütfen.

Ben bir Giant kadro beğendim, fiyatı buraya göre gayet iyi. Değil %20, %50 vergisi bile olsa yine ucuz. Ordan almak mantıklı.

Ben aliexpress den bakarken Türkiye den alışveriş yapanları gördüm feedback de yazılıydı . Tecrübelerini anlatsalar hakiksten sevinirim , durumum olsa yakacağım parayı göze alabilsem jant setini denerdim mesela yurtdışından

Giant'ları orjinalleri ile karşılaştırsanız yine çin çinliğini yapmış diyeceksiniz, an itibariyle soğudum Honkong menşei yan sanayi ürünlerden.:boese157:

@MuratAKSOY
Ben bu bisikleti incelemiştim hissettiğim şeyde alır yanıma öyle uyurum oldu, görüntü vs herşey muhteşem. Ama işte kadrolar kırılıyor vs fln demişlerdi geliştirmişlerdir inşallah param olsa alır dener yanarsa da yansın derim , ama tabi bekara karı boşaması kolay rahat rahat konuşuyorum;)

Aşağıdaki pdf'de en güvenilir karbon kadro satıcılarının listesi ve iletişim bilgileri var. Umarım işinize yarar. Ben bahara doğru komple bir bisiklet toplamayı düşünüyorum. Bu süre zarfında alışveriş yapan olursa, tecrübelerini bizimle paylaşmasını bekliyoruz.
(link)

arkadaşlar sürekli ebaydan ve çeşitli yabancı sitelerden alışveriş yapmaktayım. en son furç takımı aldım ve gümrük vergi sınırı 70 dolara çekilmiş artık 70 dolar ve üzerine %20 vergi alıyorlar haberiniz olsun.

• Beğen
Tepkiler: MuratAKSOY
Geri