Scudo Sports

eBay

sonunda kavuşuyorsun ayakkabılarına demek senin için heyecanlı bir gün olacak desene :D
misafir var kaç gündür idmanda yapamıyoruz bayramda geldi bakalım ne yapıcaz

Scudo
@ReşitÇağırgan

ben yeni ayakkabılarımla istanbula gitmeyi düşünüyorum bakalım :)

@CandanC
direkt olarak kanun maddesine dayandıramam.TNT express çalışanından gümrük beyannamesi beklediğimde bana yaptığı açıklama bu şekildeydi.ürünün değeri 2.000 dolardı beyanname yerine sadece bilgi verdiler.Beyannamesiz kendileri gümrük işlemlerini yapabiliyorlar.Birebir tecrübe etmiş oldum.

arkadaşlar bu ebay den nasıl alışveriş yapılabiliyor kısaca bahsedebilir misiniz bana? anlamadım ben pek bişey. bi açılış rakamı var sanırım açık arttırma gibi, neye göre artıyor ne zaman bitiyor...bir de başka birşey gerekli mi nedir ne değildir bir yardım :)

@ahmet can baydar

Öncelikle ödeme için PayPal'dan bir hesap açıp, kredi kartınıza sanal kart oluşturup, PayPal hesabına sanal kart numaranızı tanıtmanız gerek. Ebay'de iki tür listeleme vardır, biri Auctions olarak adlandırılan açık artırmalar, diğeri ise Buy It Now olarak isimlendirilen Hemen Al seçeneğidir. Açık artırmaların belirli bir süresi vardır ve bu süre içerisinde kullanıcılar listelenmiş olan ürüne teklifte bulunurlar. Açık artırma sonlanıncaya kadar her üye teklif verebilir. Açık artırma süresince ürünün fiyatı, verilen teklifler doğrultusunda sürekli artar. En yüksek teklifi veren kullanıcı ürünü kazanmış olur. Hemen Al seçeneğinde ise fiyat sabittir, dilediğiniz zaman ürünü alıp ödeme işlemine geçebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir konu, listelenen ürünlerin satıcısı tarafından Türkiye'ye gönderilip gönderilmediğidir, ürüne teklif vermeden veya hemen al seçeneği varsa kullanmadan önce bu konuya dikkat ederek, eğer Türkiye'ye gönderim varsa gönderim ücretini incelemektir. Zira 10 dolarlık bir ürüne 40 dolar kargo ücreti isteyen tüccarlar oluyor haliyle...

• Beğen
Tepkiler: kefallica
Ebay ile ilgili bir tavsiye vermek istiyorum arkadaşlar, ebay.com sitenin ABD ayağıdır. Fakat hemen hemen her ülkenin bir ebay ayağı vardır. Almak istediğiniz ürün ABD'den kargo ücretlerinin yüksek olması sebebiyle pahalıya gelebilir. Bu nedenle ebay.de (Almanya), ebay.co.uk (İngiltere), ebay.ie (İrlanda), ebay.com.au (Avustralya) gibi farklı ülkeleri de kontrol etmeniz faydalı olabilmektedir.

• Beğen
Tepkiler: Dilay Gül
chain reaction cycles alışveriş yapıldığı takdirde kredi kartına ürün fiatı ve tr ye kargo ücreti hariç başka ücretler ekleniyor mu 0-50 € kadar olan ürünlerde.. Birde adrese geliyor mu ?

@Ergun

75€ Sınırını geçmezsen, ürün fiyatı ve kargo ücretine ek hiçbir ücret ödemeden adresine teslim edilir...

Merhaba Ebay.de'de bazı şeylere baktım ama fiyatlar biraz ucuz geldi
ör1/ (link)

ör2/ (link)

Fiyatların ucuz olmasını nedeni kaçak veya original olmaması mı? Teşekkürler...

Kaçak vaya orjinal onu bilmiyorum ama telefon büyük ihtimalle gümrükten geçmez.

Telefon yurt dışından gelmiyor mu? Yurt dışından Türkiye ye gelirken gümrükten geçmez telefon diye biliyorum.

Yurt dışından posta yolu ile cep telefonu getirtmek YASAK.

Öncelikle ebay.de, ebay.co.uk yerine ebay.com üzerinden bak. Ayrıca ilaç, parfümeri ve telefon gibi ürünlerin gönderimi olmadığı gibi es kaza gelmiş olduğunda bile gümrükten alamıyorsun. Kısacası ebayin güvenilirliği bir yana önce alışveriş için gerekli kriterlere bir bakın.

herhalde ben yanlış anlattım.mesela Almanyadayken ebay.de den sipariş verip alcaz sonra uçakla türkiyeye gelirken getiecez..Bu telefon bana ucuz geldi onun nedenini sordum.

Ebay'in güzelliği eğer aldığın telefon "tanımlandığı" gibi çıkmazsa aynen iade hakkın var. Sadece iade kargo bedelini kendi cebinden ödüyorsun. Telefonu aldın, 1-2 gün oynadın, sorunlu olduğunu anladın, şikayet açıp iade edebilirsin. Ebay bu konuda çok ciddi, ben 2 ürünü "eften püften" sebeplerle iade ettim. Kısacası satıcıya değil ama ebay'ye güvenebilirsin. Ayrıca satıcının aldığı yorumları oku. Her satıcı hakkında müşteriler tarafından feedback yazılıyor. O satıcı hakkında önemli bilgiler edinebilirsin. Telefonun SIM kilitli olmadığına emin ol. Gerçi Almanya'da SIM kilidi yasak ama yine de emin olmalısın. Şimdi farkettim. Fiyatlarının ucuz olması "açık arttırma" ile satılıyor olmalarından. "Açık arttırma" süresinin sonuna doğru fiyatlar hızla artar.

Çin malı kadrolar (ebay'dan) ne kadar güvenli?

Alan, deneyen var mı acaba? Alınabilir mi?

Geri