Alla Alla, çok enteresan gerçekten de ! Ben öyle birşey yapmış olsaydım kesin takılırdı gümrüğe talihsizlik gelirdi başıma illa ki ! Şu bazı koliler kontrolden geçmiyosa biz de öğrenelim sırrını yahu !!!!
Bu konu hakkında herkes bir şey söylüyor. İnsanın kafası iyice karışıyor. En mantıklısı ürün Türkiye'de çok pahalıysa, yurt dışından direk almak en mantıklısı en fazla vergisini öderiz.. Yine karda oluruz. Yanlış düşünmüyorum herhalde?
Yanlış düşünmüyorsun Ömer Faruk. Doğru diyorsun vergisini yine öderiz ve yine kardayız. Buna bişey demem!
Herkes birşey söylüyor demişsin. Yasal olan açık ve nettir. 75€. Yasalara göre 75 € üstüdne olursa gümrük vergisi ödersin. Diğer türlüsü nasıl oluyor benim aklım hala almış değil. Gümrük olayı koliye göre olmaması gerek ! Bir kurul vardır. O kurul önünde kontrol edilir, fiyatına,değerine göre işlem yapılır ve gideceği yere gider veya bekletilir.
Aldığınız ürünlerin üzerine ayrı ayrı Gift ve Hediye Pakedi yazdırın , birde pakedin üzerine fatura kopyası yapıştırmalarını söyleyin ... Tabi 75 euro ve altı için ...
geçen ay ve bu ay 3 siparişim oldu crc den.bu aydan sonra 150 Euroluk bir kaç sipariş daha vermeyi düşünüyorum.artık takılırsada %20 vergisini ödemeye razıyım.sonuç olarak TR de olmayan ve getirtilmeyen bir ürün satın alıcam.bakalım ne olucak
Ürün getirme sınırı 75 Euro. Yılda 5 kere getirme hakkınız var. 5 kereyi nasıl takip ediyorlar? Şayet DHL, TNT gibi firmaları kullanıyorsanız onlar üstünden takip ediyorlar. Ama posta ile getiriliyorsa takip edemiyorlar. Takip edebilmeleri için vatandaşlık numaranıza ihtyaçları var. Vatandaşlık numaranızı vermediğiniz hiçbir postayı bu 5 adete sayamıyorlar.
Bazen posta ile gelen ürünlerin değeri 75 Euro'dan fazla olabiliyor, eğer ağır bir paket değilse dikkat çekmeden gelebiliyor dolayısı ile yakalanmıyor. Kısacası yakalarlarsa 75 Euro kuralını uyguluyorlar yoksa direk adresinize geliyor. Şans işi yani.
10 gün önce crcden 150 euro'luk alışveriş yaptım ve üç gün önce gümrüğe takıldı fatura ve bikaç belge doldurup yolladım %18 vergi ve 65 milyon gümrükten çekme parası alıcaklar. vergi ve 65tlyi kapıda ödeyebiliyosunuz dhl ile.
işte o 65 milyonun, size daha ürünü almadan bildirilmesi lazım bence... çünkü, gümrük istemiyor o ödemeyi, dhl istiyor...
ve o ödediğiniz "gümrükten çekme parası" neye istinaden niye alınıyor?? niye size sipariş sırasında bildirilmiyor??
dhl gümrükten siz çekmek istermisiniz yoksa bizmi çekelim dedi benimde gümrükçü tanıdığım olmadığı yada nasıl yapıldığını bilmediğim için görevi dhlye teslim ettim 65 tl masrafı olduğunu bellirttiler baştan kargo istanbul'da hava alanında gümrüğe takılmış ben izmirde oturuyorum ordan gidip alma şansım yok.
benim asıl sormak istediğim şuydu aslında, bu şirketler herşeyi biliyolar da sizin 150 €'luk ürününüz için gümrük vergisi ödemeniz gerektiğini mi bilmiyolar...
gümrük bakanlığı, bu ürünlerle ilgili gümrük işlemleri için ayrıca ücret alınamayacağını belirttiği ve bunu mevzuatına eklediği halde...
hala bi sürü sürpriz ücret çıkartıyolar alıcıların başına... bunu size en baştan söylemek zorundalar bence...
mevzuattan haberim yok benim ilk alışverişim ben %18 vergi ödeyeceğimi en baştan biliyodum şiparişimi vermeden önce ama 65 tl sonradan çıktı olmadı mevzuatı internetten bulup okuyup yarın dhl ile birdaha görüşeyim
burda gerekli tüm açıklamalar yapılmış ama benden dhl tarafından istenen 65 tlnin neye dayanarak istendiğini bilmiyorum yarın arayıp ayrıntılı öğrenicem. arkadaşların kafasına takılan birşey olursa linkten mevzuat hakkında bilgi alabilir.