Scudo Sports

eBay

Scudo
bu ebaydan alınan parçaların gelmeme magduru olan varmı acaba kesin geliyomu yok muallaktaysa şimid adam göndermesse adresine gidip agız burunda dalamayız nsaıl oluyo acaba kesin geliyomu

@ömer yayla

2 kere alışveriş yaptım.bir usa bir ingiltere 2 side geldi.Hemde 7 günde.Şimdi üçüncüsünü bekliyorum.PTT adresime teslim etti.

@ömer yayla

powerseller lardan alırsan sorun çıkmaz büyük ihtimalle ama garantisi yok tabii ki.alcağınız kişiyi seçerken feedbackine kesinlikle bakın yorumlara filan ... ve benim tavsiyem kaybetmeyi göze alabileceğiniz miktarda alışveriş yapın. boyut olarak çok büyük ürün almamanızı tavsiye ederim(dvd player vs.) çünkü bunlar gümrükte kalabiliyor.bunun dışında radyolu ürünler cep telefonları gibi bazı elektronik şeyler de gümrükte kalabiliyor.bunları ayrıca gümrük vergisi vs. ödeyerek alabiliyorsunuz.

amerikadan ürünler benim gördüğüm kadarıyla 10-15 gün içerinde gelebiliyor.ama bu nadir yani.çinden alırsanız üstte arkadaşın dediği gibi bazen sorunlar olabiliyor.fakat böyle sorunlarda 30 gün içinde (40 da olabilir tam bilmiyorum) paypala durumu şikayet edip paranızı geri alma imkanınız veya (şansınız) var. bazen bozuk ürünleri dahi geri kargolayın paranızı geri verelim diyorlarki taa çine kargo ücreti vereceğinize o ürünü çöpe atmak daha mantıklı olabilir. Yani risk her zaman vardır.

satın almayı düşündüğünüz ürün nedir?yazarsanız daha ayrıntılı yardımcı olabiliriz.

Gümrük Mevzuatına Dair;

POSTA VE KARGO İLE GÖNDERİLEN 100 EURO’YA KADAR EŞYALARDAN GÜMRÜK ALINMAZ

Yurt dışından Türkiye’deki bir kişiye mektupla, posta paketiyle ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO'yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan her türlü eşyadan gümrük alınmaz.

POSTA VE KARGO İLE GÜNDERİLEN 300 EURO’YA KADAR HEDİYELİK EŞYALARDAN GÜMRÜK ALINMAZ

Yurt dışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen eşyadan aşağıdaki koşullarla gümrük alınmaz.

a) Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve
Noel münasebetiyle Türkiye'deki kişilere posta veya
hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,
b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan,
d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme
yapılmayan,
eşyalardan gümrük alınmaz.

Gümrük muafiyeti, gerçek kıymeti 300 EURO'yu geçmeyen eşyalar için uygulanır. Eşyanın birden fazla kalemden oluşması halinde toplam değerinin 300 EURO'yu geçmemesi gerekir.

İki ya da daha fazla kalemden oluşan bir sevkıyatın toplam kıymetinin 300 EURO'yu aşması halinde, toplam değerin 300 EURO tutarındaki kısmı için muafiyet uygulanır.

Bu muafiyet, (a) bendinde belirtilen olaylardan bir ay önceki veya bir ay sonraki süreler içinde gönderilmiş veya Türkiye gümrük bölgesine girmiş eşya için uygulanır.

YOLCU BERABERİNDE GETİRİLEN HANGİ HEDİYELERDEN GÜMRÜK ALINMAZ?

Yolcuların (transit yolcular hariç) beraberinde getirdiği, ticari nitelikte olmayan hediyelik eşya gümrük vergilerinden muaftır. Bu muafiyet; a) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, b) Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus, c) Hediye edilmek üzere getirilen, eşya için uygulanır.

Müsteşarlık, hediyelik olarak ithal edilecek eşyanın nitelik ve özellikleriyle miktar ve kıymetlerini belirlemeye, özel ve zaruri durumları inceleme ve sonuçlandırmaya, bu hakkın suistimal edilmesini önlemek üzere hediyelik eşya muafiyetini kısıtlamaya yetkilidir.

Bu maddenin (a) ve (b) bentlerinde yer alan muafiyet 18 yaşın altındaki yolcular için uygulanmaz.

Muafiyet, yukarıda belirtilen a,b,c,d,e maddelerinde belirtilenler hariç olmak üzere, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 300 EURO'yu geçmeyen eşya için uygulanır.

Ancak, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar 145 EURO olarak uygulanır.

İki ya da daha fazla kalemden oluşan eşyanın yolcu başına toplam kıymeti 300 Euro’yu aşarsa, aşan miktardan gümrük alınır.

GÜMRÜĞÜ ÖDENMEK SURETİYLE POSTAYLA VEYA YOLCU BERABERİNDE TÜRKİYE’YE SOKULABİLECEKE EŞYALAR

18 yaşından büyük yolcuya, Türkiye’ye gelişinden 2 ay önce ve 6 ay sonra posta veya hızlı kargo yoluyla gönderilen ve değeri 1500 Euro’yu geçmeyen ve ticaret amaçlı olmayan eşyadan yüzde 10 sabit gümrük alınır. (300 Euro’luk muafiyet düşülür)

Ya da 18 yaşındaki yolcunun beraberinde getireceği ve değeri 1500 Euro’yu geçmeyen ve ticaret amaçlı olmayan eşyadan yüzde 10 sabit gümrük alınır. (300 Euro’luk muafiyet düşülür).

Bu haktan yararlanabilmek için şu koşullar gereklidir:

a) Türkiye'deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,
b) Yolcular beraberlerinde getirdikleri,
c) Hediye edilmek üzere getirilen ya da gönderilen,
d) Kişinin şahsına veya ailesinin kullanımına mahsus,
e) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamış olan,
f) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,

Bu çerçevede getirilen eşyanın toplam kıymetinin 1500 EURO'yu aşması halinde, söz konusu eşyanın ithalinde ödenmesi gereken vergiler, yürürlükte bulunan esaslara göre tahakkuk ve tahsil edilir.

İthal konusu eşyanın kıymetinin tek başına 1500 EURO'yu geçmesi halinde, bu eşyanın gümrük vergileri İthalat Rejimi Kararı ile belirlenen oranlara göre tahakkuk ve tahsil edilir.

Eşyaya sabit oranlı vergi uygulamadan önce, beyan sahibi bunun yerine ithalat vergilerinin uygulanmasını talep edebilir. Bu durumda eşya için ithalat vergileri tahsil edilmek suretiyle eşyanın ithaline izin verilir.

Bu çerçevede getirilen eşyanın vergi matrahının tespitinde esas alınacak kıymeti, ibraz edilen faturaya veya satış fişine göre belirlenir. Bu tür belge ibraz edilememesi veya ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin düşük bulunması halinde, eşyanın kıymeti idarece tespit edilir

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
@necosoft
Bu bilgi güncel değil.

4458 Sayılı Gümrük Kanununda geçtiğimiz 3 ay içerisinde değişiklik yapılmıştı. Limitlerde değişiklikler var. Ayrıca gümrüğe tabi olması durumunda alınacak vergi tutarlarında da ciddi artışlar oldu.

Bu tip bilgileri yayınlamadan önce kontrol etmenizi öneririm. İlk sayfayı tam okumadım ama bir yerlerden alıntı gördüğüm kadarıyla, oradaki bilgileri de kontrol edin, sistemde yapılan değişikliklerden ötürü mağdur olmasın kimse.

İyi Forumlar.

Necatİ Bey Bu Yazinin Tamamini Okumadim Ama Abd Dekİ Ebayi İnceledİm Fİyat Bakiminda Ülkemİzle Bİr Haylİ Fİyat Farki Var Bazi ÜrÜnler İnanilmaz Ucuz Bu Yaziyi Okumadan Bİr Hafta Önce Bu Forumdan Bİr Soru SormuŞtum Yurt DiŞindan Bİsİklet Alacagim Ama Hangİ Modelİ Tercİh Etmalİyİm Dİye Zaten Ebayi GÖrdÜkten Sonra Tercİh Etmemek İmkansiz Bu Yaziyla Da Sİz AÇiklama Yapinca Bana Faydali Olacagina İnİniyorum Şİmdİden TeŞekkÜr Ederİm Elİne YÜregİne Saglik

@AHMET67

çok büyük ihtimalle size bisiklet ,toplamda buradakinden çok daha pahalıya gelecektir. ben uyarıyım !.. yine siz bilirsiniz...

keşke bide türkçe olsaydı daha güzel olurdu... paylaşım için teşekkürler..

@Tarık Kalkan

tarık adamın linkini yollar mısın? bende yaptımda aynı adam çıkmasın :eek:

ebaydan bir ürün almayı düşünüyorum. siparişi verdikten sonra adres bilgilerini sistem otomatik olarak satıcıya atıyor mu yoksa ben özel msj olarak şu kadar para gönderdim şu ürünü istiyorum diye kişiye msj atmam gerekiyor mu?

Süper ellerine sağlık =) Aradığım bilgiler valla..

@serisonu

paypal hesabında adresin neyse o gösteriliyor satıcıya.

Türkiyeden satış yapılan ürünleri arama imkanı var mı ?

@Ali Menemen

Öncelikle arama satırında Advanced search yazan yere tıklıyoruz,
Sayfayı aşağıya doğru çekip Location bölümünde duruyoruz.
Burada Only Show items'e tık atıp, Located in'den Turkey'i seçiyoruz.
bundan sonra tekrar yukarıya çıkıp arama yapabilirsin ve Türkiye'den satılan ürünleri görebilirsin. Şu var ki sadece Türkiye'den satılan tüm ürünleri göster gibi bir link bulamadım henüz.

• Beğen
Tepkiler: Piskiletci
arkadaşlar malum birçok bisiklet formasının ürünlerini Türkiye'de bulamamaktayız ve yabancı sitelerden getirmekteyiz, Ebay'da birçoğumuzun bildiği gibi imitasyon ürünler yer almakta..Kullananlara sorum olarak memnunlar mı?kaliteleri nasıl?mesela bir exustar ya naliniyle karşılaştırırsak cok fark var mı aralarrında?

Geri