Scudo Sports

E-kitap mı yoksa baskı kitap mı?

Scudo
ben e-kitap diyorum..

- birçok kitabı tek bir tablette tutma fikri hoşuma gidiyor
- istediğim zaman istediğim kitabı açıp okuyabiliyorum, beğendiğim yerlerin altını çizebiliyorum
- gecenin bi yarısı karanlıkta kimseyi rahatsız etmeden okuma imkanı sağlıyor (gece modu diye birşey var, arkaplanı siyah harfleri beyaz yapıyor böylece aşırı ışık parlaması olmuyor göz yorulmuyor)
- kitabı açtığım anda kaldığım yerden devam edebiliyorum

bir de örnekteki gibi bir kılıf aldım, tabletimi kitap gibi tutuyorum süper oluyor..

https://i.hizliresim.com/V2b4qn.png

Kağıdın dokusunu seviyorum. E-kitaba karşı değilim ama yinede basılı kitap tercihimdir.

bir e-kitap okuyucu tüm kitaplarınızı bir kaç yüz gram içerisinde yanınızda taşımanıza imkan veriyor. normal kitaplardan yaklaşık 2000 kadarı için kamyonetle geziyor olmanız gerekiyor. bir kitapta aklınızda kalan bir ifadeyi aratmaya kalkınca e-kitapta bulmak çok kolay. bence sonuna kadar e-kitap.

@Mehmet Levent

Bende sonuna kadar katılıyorum. Kitap kokusunu özleyenler yanlarında ince bir kitap taşısınlar canları çektikleri ekitap okurken koklayıp rahatlarlar. :)

pc başında indirip okuduğum kitaplar 10u buldu galiba. kağıttan okumak daha zahmetli. sayfayı tut pozisyonunu ayarla vs. ama pc de çok pratik.

@Rehavet

e-kitap deyince benim aklıma direkt tablet geliyor.. pc'de kitap hiç okumadım, okuyamam da..

Genelde e-kitapları insanlar pc veya tablette okuduğu için kağıdı tutacağım diyorlar. Fakat kindle, nook gibi gerçek bir e-kitap okuyucu ile uzun okumalarda göz yorulmaları olmuyor. 2011'den beri kindle sahibiyim, kitapları e-kitaptan okumak büyük kolaylık sağlıyor.

Dışarıda kitap taşıma zorluğu ortadan kalkıyor. Özellikle otobüste birde ayakta iseniz elinizde 400+ sayfa kitabı tutmak zor. Artı olarak insanlar kalın kitap okuyanlara uzaylı muamelesi yapıyorlar. Kindle çoğu zaman tablet sanılıyor, rahatlıkla kitabı okuyabiliyorum. Aynı cihazda yüzlerce kitabın sığması gibi artıları katmıyorum bile.

Kitabın ucuzluğu konusuna maalesef Türkiye'de katılmıyorum. E-kitap Türkiyede ya basılı ile aynı fiyat, ya da hiç yok. Çoğu kitabı yasal yollarla alamyorum, böylece mecburen farklı şekilde temin ediyorum.

basılı kitabın bana bir ankaralı kitapçıdan anlatılan hikayesi. satış fiyatı 100 lira olan kitabı kitapçı, ankara dağıtımcısından 50 liraya alıyor. istanbul dağımtıcısı basım yapan yerden 25 liraya alıyor. basım yapan, yayın evinden 12.5 liraya alıyor. yayınevleri sanırsam bu zincirdeki bir çok çalışan işsiz kalmasın diye e-kitap fiyatını düşük tutmuyorlar. ama kanımca, bu akışı bilmeyen bir çok okuyucuyu, e-kitapla daha çok kazanmak adına sömürmeyi tercih ediyorlar.basılı bir kitabın 100 liraya satıldığı bir ülkede e-kitabın 20-40 lira aralığında satılıyor olması gerekli bence.

@Recep Yüce

trajikomik :)

Kesinlikle e-kitap. Benim için bulunmaz bir nimet. 1000 kusur tane kitabı 8 inç büyüklüğündeki alete atabilmek inanılmaz bir keyif. Aynı zamanda okurken de büyük kolaylıklar sağlaması cabası. İstediğiniz gibi notunuzu alırsınız. Kaldığınız yerden devam eder. Geceleri ışıksız ortamda okuyabilirsiniz.

Aynı zamanda okul içinde süper oluyor. Okul kitaplarını PDF haline getiyorum. Üzerine derste işlenen yerlere tabletten notlar alıyorum. Bulut sistemleriyle bu notlara her yerden ulaşabiliyorsun. Hantal kitapları taşımamak da çok güzel.

Sonuç olarak kesinlikle e-kitap.

bende e-kitaba karşı değilim ama baskı kitabı tercih ediyorum

@Mehmet Levent

100 TL diye bahsettiğin kitaplar ne tip kitaplar? Bu fiyata romana daha hiç rastlamadım.

@Ali Uzel

Desenize kitaplığımdaki kitaplar sayesinde ileride çok zengin olacağım.. :)

Ciltli yüzüklerin efendisi 90 lira civarinda, kimi nadir kitaplar ayni fiyata geliyor(nadirliği eski, limitli, koleksiyon değil de satılmadığından basilmiyor, ithal edilmiyor vs). Ki Levent Beyin dediğinin ayni zamanda mecazi olduğunu sanıyorum(yanlışsam düzeltin) 20liralik kitabin elektronik versiyonu 15 lira civarı değil 6-8Tl arasında olmalı. Bunun basımı, nakliyesi, vitrini, satış elemanı vs yok sonuçta.

@Abdullah Çanakçı

Bana göre tek güzel yanı kağıt harcanmaması. Dijital olması sonra geliyor.. :)

@Serkan HODANCI

Madem kütüphanenizde 100 TL lik romanlar var 3 tanesinin ismini yazın öğrenelim. :)

100 lira hesap kolaylığı olsun diye verdiğim bir rakam. 10 liralık kitap 1,25 liradan çıkıyorsa yayınevinden, e-kitap olarak en fazla 4 liraya satılmalı.

kitabın yaptığı rüzgar, kokusu, eski olması... anlayamazsınız.... :p

not: ciddiyim :)

Geri