Scudo Sports

Düz yolda 58 km/h hızı gördünüz mü?

Scudo
Bu sabah bu konu geldi aklıma, düz yolda deneyim dedim kendimi. Aldım büyük aynaya, ruble en küçükte, abandım 16.12'de 56km/h gördüm. O an sordum kendi kendime "are you kola?" sonra cevap verdim "nooo im pencil case". Anladım ki o hızlara düz yolda kas gücüyle çıkınca oksijen beyne ulaşmadan direkt bacaklara gidiyor. Hemen kestim tabi pedal basmayı, bir an korktum fatih terim kulağıma "what can i do some times" cümlesini fısıldayacak diye. :D

bakalım km saati aldığımda sınırlarımı zorlayacağım mtb ile düz yolda ne kadar yapabiliyorum diye :D

Zor zor, donanim lazim, kas lazim, bisikletle zamani vaktinden beri butunlesmek lazim..

Zor zor, donanim lazim, kas lazim, bisikletle zamani vaktinden beri butunlesmek lazim..

Bisiklet hız yapar da önünüze bir taş bir tümsek bir mazgal çıkarsa yada bisikletin önemli bir parçasının vidası gevşerse, parça kırarsa, yada önünüze ani bir araç çıkarsa, yaya çıkarsa. Saatte 43 km hız yapan bisikletten düzlemesine uçan bir bisikletli, bisikletsiz havada kaç km hızla yol alır.

veledromda 52 km yapmısım onuda 5-6 sanıye koruyabılmısım :)

Gördüm.... Ak sakallı bir dede nine kovaladığı sarışın çıplak bir bomba hatun da karşıdan bana doğru geliyordu...
Sonra hatunun saplagi ile uyanmisim :)

arkadan lodos eserse 70 e kadar yolu var :krnz:

• Beğen
Tepkiler: Erkandet
Vallahi hızlarınız çok güzel ben yeni başladım şu anda yokuş asla ve asla çıkamıyorum %15 eğimlik bir yokuş var oturduğum yerde 500 metre kadar 10-15 saniye sürebildim vallahi ^^ 8km hızla sormak istediğim soru şu şehir bisikleti kullanıyorum carraro 220 hız denediğim zaman 1 dakika kadar 30-35 km arası hızla sürebildim genel sürüşüm 20 dakika kadar 22 km/s idi bu rakamlar çok mu kötü? ya da başlangıç için idare eder gelişmeye açık mı? işin özü ilerleyen zamanlarda amatörde olsa birşeyler olur mu?

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
@macabeyi hocam siz yeterki bisikletin tepesinden inmemeye calisin..amma hizli amma yavas..o bacak kaslari gelistikce hizlandiginizi anlayacaksiniz.
Ben sehir icinde bulunan %5lik 1,5 km lik yokusu ilk siralar 6,,7 km hizla anca cikabilirken simdi ayni nefes alisimla 14, 15 km hizlarda cikiyorum..dahasida olacak gibi..bacaklar gelisiyor..azmin elinden ne kurtulmus.yeterki saglik yerinde olsun..ohhoo gerisi corap sokugu gibi gelir.

• Beğen
Tepkiler: macabeyi
@macabeyi hocam bisiklete binmekle birlikte kas ve agirlik calismalari ile bacaklarinizi guclendirin

brisa fabrikasına giden yol kocaelide yaşayanlar bilir :)
d-crop.png

@Melih Çolak bu hızı yaparken ön arka dişli oranları neydi? kendimden bir örnek vereyim 53/15 kombinasyonda -%1 eğimde maksimum 54km/s görebildim. yani 120 civarı kadans yapabilmişim. 53/15 yerine 53/17 veya 53/19 seçsem acaba farklı olur muydu diye merak ediyorum.

@Melih Çolak muhtemelen 53/12 kombinasyonla gitmişsiniz. kadans da 110 civarı.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
@데니즈
Yeme bizi koçum. Günde 5 km ile 15 dk 41 ?? Gözümle görmem lazım[emoji3] [emoji3]

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mehmet.ali
Sınırları zorlarken insanın aklına enteresan şeyler geliyor :)

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
Geri